Geef mij maar Amsterdam

We waren partners in crime, vertelden elkaar alles en wisten dingen van elkaar die niemand anders wist. We lagen samen in een tentje op Pinkpop, keken kwijlend naar de zanger van Stone Sour en kochten dezelfde winterjas.

Mispoes!
En toen ging het mis. Of het nu kwam omdat we nooit meer op MSN aanwezig waren, we een te druk leven hadden of onze wegen elkaar scheidden, weet ik niet. Maar we zagen elkaar niet meer. Wat ik wel weet, is dat we elkaar misten. Hoe we elkaars zinnen af kunnen maken, altijd eerlijk tegen elkaar kunnen zijn, moeten lachen om grapjes die niemand anders snapt (tot ergernis aan toe) en één blik genoeg is om te weten dat de ander hetzelfde denkt.
Het heeft twee jaar geduurd voordat ik mijn vriendinnetje Eva weer in levende lijve mocht knuffelen. Zou het nog wel leuk zijn? Gezellig? Of eigenlijk gewoonweg heel erg raar en tot nooit meer ziens? Je snapt bij het lezen van deze blog en de vele foto’s natuurlijk dat het prima ging en we weer een memorabele dag kunnen toevoegen in het Grote Eva & Danielle Boek.

Gratiz ontbijtje
Met een propvol programma zwalkten we door de stad, te beginnen bij de nieuwe conceptstore van Starbucks op het Rembrandtplein. Via Kudoo Social Gifting gaven we elkaar een gratis ontbijtje (wij raden de French Toast aan) en kwamen tot de conclusie dat wij toch meer Bagels & Beans meisjes zijn. Dus daar dronken we ’s middags natuurlijk nog een Alles Gemengd.

Cultureel doen
Vervolgens liepen we naar Keizersgracht 609 om het fotografiewalhalla van Amsterdam onveilig te maken met onze aanwezigheid. In FOAM Amsterdam zijn op dit moment twee fantastische exposities te zien: Bertien van Manen – Let’s sit down before we go en The New York Times Magazine Photographs. Ben je in de buurt, of zijn foto’s zeg maar echt jouw ding, schroom niet en plan dan zeer binnenkort zéker een bezoekje aan dit museum in.

Naar ons hart
Na dit hoogtepuntje was het tijd om de Apple Store om het Leidseplein te ontdekken. Natuurlijk zijn wij lyrisch over de mogelijkheden van onze iPhone’s, kunnen wij niet zonder iPod en willen we best de allernieuwste Macbook Pro. Maar het Hirschgebouw deed ons eigenlijk niets. Waar ons hartje wél sneller van ging kloppen, waren de boetiekjes in de 9 straatjes. Ik was vooral gecharmeerd van The Darling, een winkel die ik al tijden volg op Facebook, maar – shame on me – nog nooit van binnen had gezien.

Alleen als ‘ie ijs en ijskoud is
Uiteindelijk sloten we de dag af met een ijsje, nieuwe smaakjes ijs voor 50 cent welteverstaan. Ik geloof dan ook zeker in de Store for Brands, waar ik eerder al eens verliefd werd op de XBOX Kinect. En waar ik ook zeker een toekomst in zie, is weer heel snel een nieuwe date met mijn lieve vriendinnetje Eva.

Bananielle & Eba

Ontbijten @ Starbucks

Proost!

Expositie in FOAM Amsterdam

Bertien van Manen – Let’s Sit Down Before We Go

We love books

Geef mij maar Amsterdam

Pittorekse wandeling

Beetje jammer van dat witte busje!

Dé Apple shop

Alles Gemengd @ Bagels & Beans

Winkelen in de 9 straatjes

Mijn favoriete boetiekje

Onmisbaar.

En een ijsje toe

11 reacties on “Geef mij maar Amsterdam”

 1. Olga Beantwoorden

  Ik vind het wel grappig dat ze het op die laatste foto over ‘slanke en energieke tandenborstels’ hebben. Ik denk niet direct aan die woorden als ik het over een tandenborstel heb eigenlijk 😛

 2. Shirley Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Zo zie je maar dat echte vriendschap er toch altijd wel is. Of je elkaar nu iedere dag ziet of iedere week. Alhoewel twee jaar wel erg lang is 😉 niet meer doen, dus!

  • Danielle Beantwoorden

   @Olga; haha, dat had ik nog niet eens gezien! Het reuzenrad was trouwens al in geen 10 jaar afgestoft denk ik, dus ik weet niet of ze het zo nauw nemen met hygiëne 😉

   @Lyanne; dat was het zeker!

   @Saskia; Amsterdam is met stip mijn favoriet!

   @Suzanne; Bedankt voor het compliment!! 🙂

   @Eva; Slijmbal!! 😉

   @Appelig; Ja, maar de French Toast vonden wij dus lekkerder 😉 Het zijn van die kant en klare dingen, helaas.

   @Shirley; echt erg he! Gelukkig zie ik Eva over 2 weken alweer! 🙂

   @Des; als vanouds! 😉

   @Maxime; Thanks 🙂

   @Jenn; Thank you!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *