Fallen Princesses by Dina Goldstein

Foto’s van Disney prinsessen. Vooruit, nog één keer. Ik kon het niet laten om onderstaande plaatjes met jullie te delen, na mijn blogposts over de Disney Couture van Harrods en de foto’s van Ryan Astamendi. Fotografe Dina Goldstein uit Vancouver maakte een prachtige fotoserie getiteld Fallen princess. Wint deze serie het van beide voorgangers?

Hapily Ever After…?

Voor dit project liet Goldstein zich inspireren door kleuters. Meisjes van nog maar een paar jaar oud, die een fascinatie ontwikkelen voor de sprookjes van Disney. Als moeder zag ze van dichtbij hoe meisjes een diep geworteld verlangen hebben om zich te verkleden als prinses en het liefst een echte zouden willen zijn.

De verhalen van Disney hebben bijna altijd een droevig begin, met een vrouw in de hoofdrol en een happy end. Maar als je kijkt naar de originele verhalen van de gebroeders Grimm, hebben de sprookjes vaak een donker en griezelig aspect. Dat deel vind je niet meer terug bij Disney. Daardoor begon Goldstein te fantaseren over de Disney prinsessen die te maken krijgen met problemen als ziekte, verslaving en depressie.

En zo komt het dat Cinderella in een derderangs bar terecht komt. Sneeuwwitje die gevangen zit in een huishoudelijke fiasco, vergezeld door kinderen en een luie, werkloze prins. En obese Rood Kapje die onderweg is naar haar grootmoeder met een mandje vol fast food.

Dina Goldstein

Dina Goldstein combineert haar liefde voor unieke portretten met een carrière in commerciële fotografie. Ze heeft door haar creativiteit al vele prijzen gewonnen. Dina over Fallen Princesses: “Fallen Princesses’ place Fairy Tale characters in modern day scenatios. In all of the images the Princess is placed in an enviroment that articilates her conflict. The ‘…happily ever after’ is replaced with a realistic outcome and addresses current issues.”

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein_02

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-Cinderella_03

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-jasmine_04

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-pocahontas_05

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-princessandpea_06

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-Rapunzel_07

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-Red-Ridding-Hood_08

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-Sleeping-Beauty_09

Fallen-Princesses-Dina-Goldstein-snowwhite_01

4 reacties on “Fallen Princesses by Dina Goldstein”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *