En dan sta je zomaar in PS van de Week

Via via kwam een freelance redacteur van Het Parool met mij in contact. Of ik mee wilde werken aan een artikel over het winnen van prijsvragen. En dan hebben we het hier dus niet over het invullen van kruiswoordpuzzels of het meedoen aan de Staatsloterij. Nee, dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk via sociale media. Een niet meer zo nieuw, maar wel steeds groter wordend fenomeen, waar ik maar wat graag van profiteer!

PS van de Week
Online prijsvechters in de bijlage van Het Parool.

PS van de Week
Dé foto met mijn gewonnen prijzen.

PS van de Week

Samen met drie andere prijsvechters stond ik afgelopen zaterdag (15 september 2012) met mijn hoofd in de weekendbijlage PS van de Week van het Parool. Nieuwsgierig naar de tekst? Lees dan vooral verder. Natuurlijk heb ik ook een scan van het originele artikel voor je.

‘Onze uitzet is bijna compleet’

Danielle Lakeman (25) werkt bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Ze heeft een relatie en woont bij haar ouders.

De verslaving “Ik doe regelmatig mee aan prijsvragen, maar mijn vriend nog vaker. Hij helpt mij wel, bijvoorbeeld met slagzinnen; daar is hij beter in. Zo samen hebben we al aardig onze uitzet bij elkaar.”
De favoriet “Ik liep al een tijdje steeds langs de Sacha, omdat ik van die leuke schoenen had zien staan. Mooi rood, precies wat ik wilde. Toen heb ik ze via Facebook gewonnen. Daar werd ik heel blij van. Ook won ik ooit een kledingpakket ter waarde van negenhonderd euro.”
De tactiek “Het moet vooral niet te veel moeite kosten. Een foto opsturen, een meerkeuzevraag beantwoorden, iets retweeten: dat doe ik nog wel. Maar als ik een vraag moet beantwoorden en ik kan het antwoord niet snel vinden, klik ik die snel weg.”
De vrienden “Ik heb een blog en ben actief op Facebook; vrienden zijn wel wat van me gewend. Tegelijkertijd zien ze mij veel winnen en doen zij vervolgens ook vaak mee. Maar ik houd er wel rekening mee. Ik wil geen spammer worden.”
De jaloezie “Mijn vriend krijgt meer jaloerse reacties, omdat hij zo vaak winst. Ik was alleen jaloers op hem toen hij een iPad won.”

PS van de Week
Work in progress by Marc Deurloo.

PS van de Week
Altijd blijven lachen!

PS van de Week
En daar hang ik dan, aan het mededelingenbord op mijn werk.

Doe jij wel eens mee aan prijsvragen op Facebook of Twitter?

40 reacties on “En dan sta je zomaar in PS van de Week”

   • Eva Beantwoorden

    @Danielle, Ik heb er laatst zelfs over gedroomd. Ik had meegedaan aan een actie op Facebook waarbij ik een luchtballonvaart kon winnen en op de laatste dag zei Oscar ineens ‘Ja Danielle doet toch nog last minute mee! En ze heeft al heel veel likes!’. En je had er ook echt honderd en ik maar tien. Maar toen won ik alsnog.

 1. Judith Beantwoorden

  Wat een leuk artikel zeg! Dat je zoveel wint, fantastisch. Nu moet ik zeggen dat ik ook veel win, maar dan voornamelijk boeken. Want dat zijn eigenlijk de enige zaken die ik wil winnen – en meestal hoef je niet meer dan een retweet of een Like te doen, dus dat is makkelijk genoeg.

  Zo heb ik vorige week twee, en deze week één boek gewonnen. Ik moet zelfs altijd goed nadenken of ik mee wil doen, want ik heb al zoveel boeken. Wil ik (dit boek) echt wel winnen, denk ik dan. Want de kans is (blijkbaar) groot.

  • Danielle Beantwoorden

   @Judith, haha! Dat is toch erg! Wel erg handig dat je op deze manier aan boeken komt! Bewaar je ze ook allemaal of geef/gooi je dan toch ook weer een deel weg?

   • Judith Beantwoorden

    @Danielle, Ik geef vaak boeken weg die ik gelezen heb, en soms ook als ze na een paar hoofdstukken toch tegen blijken te vallen. Ik lees heel veel dus ik heb ook altijd heel veel boeken op de “gelezen” stapel die ik niet allemaal wil bewaren. Maar ja, meestal lees ik de gewonnen boeken dus wel.

 2. Anke Beantwoorden

  Hmm, ik had hier laatst al een comment achtergelaten (dacht ik), maar nu zie ik hem niet meer… Maar ik ben ook zo’n geluksvogel die veel wint, o.a. ook een iPad. Daar moest ik wel iets meer voor doen, maar dat was het dus echt wel waard 😀 Het gekste wat ik ooit heb gewonnen is een pot vitaminepillen, haha. Maar misschien kan ik ook wel zo’n prijzentafeltje vullen, de eerste keer dat ik iets won is al zo’n 22 jaar geleden, bij een kleurwedstrijd 😉 Als je dan al de smaak te pakken hebt, hahaha. Wel ben ik niet zo’n fan van likes en tweets, voel mij dan echt zo’n spammer. Soms vind ik dat overigens ook te publiekelijk, niet iedereen hoeft alles over mij te weten enzo. Dus ik doe misschien juist wel liever mee als het niet (per se) via de social media is.

  • Danielle Beantwoorden

   @Anke, wow girl, jij bent ook lekker bezig! Ik vind het ook het fijnste om gewoon een winformulier in te vullen hoor, ook omdat FB regels heeft opgesteld dat je als bedrijf iets helemaal niet mak laten sharen om iets te winnen, etc. Ik ben benieuwd wat jij de komende tijd nog gaat winnen, houd je me op de hoogte? 🙂

   • Anke Beantwoorden

    @Danielle, gisteren toevallig een boek opgehaald bij het filmhuis, gewonnen via… Twitter, haha! En wat is jouw laatste prijs? 😉 Dat van FB had ik trouwens gelezen ja, ik geloof niet dat veel mensen dat al door hebben. Vind het wel een goede regel, scheelt ook weer aan spamberichten, haha 😉

 3. appelig Beantwoorden

  Wat leuk zeg dat artikel. Mijn vriend deed vroeger vaak mee met prijsvragen en hij won ook wel eens wat. Zelf vind ik het al snel te veel moeite eigenlijk.

 4. Marah Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Ik heb ook al een paar keer wat gevonden. Kaarten van Kluun voor Nightwriters via Twitter, een parfumpakket twv 250,- ook via Twitter, boeken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt 😀

 5. Sylvia Beantwoorden

  Mijn moeder doet vaak mee en heeft al een hele boekenkast aan boeken bij elkaar gewonnen. Ook cadeaubonnen e.d. vallen nog wel eens op de deurmat, of een musicalkaartje of kortingsbon voor een vakantie 😉

 6. Iris Beantwoorden

  Wauw, wat leuk! Ik moet ook eens vaker mee doen aan prijsvragen. Ik zeg altijd wel “Ik win toch nooit wat..”, maar goed, als je niet mee doet dan win je inderdaad nooit wat 😉

 7. Jeske Beantwoorden

  Leuk stukje zeg! Ik doe via twitter/facebook eigenlijk nooit mee aan prijsvragen. Ik vind het altijd vervelend om facebookpagina’s te moeten liken enzo, maar via tijdschriften heb ik wel eens wat dingen gewonnen. Het laatste wat ik won was het boek van mijn favo schrijver, daar was ik wel erg blij mee.

  • Danielle Beantwoorden

   @Jeske, het kan inderdaad vervelend zijn, maar gelukkig zijn er op websites ook genoegn winformulieren te vinden, zonder te liken of sharen 😉

 8. Wendy Beantwoorden

  Jij hebt ook veel gewonnen zeg. En ik ben al blij met mijn cupcake sleutel hanger en mijn gratis paar sneakers (die ik nog moet gaan uitzoeken).

 9. My cup of latte Beantwoorden

  Wat zuper leuk en wat een geluk heb je! Ik win ook regelmatig wat, maar dan meer in de vorm van een videocamera of concertkaarten. Zelden doe ik mee, maar als ik mee doe heb ik vaak geluk! Er worden dan ook regelmatig grapjes mee gemaakt zo van he wil jij dan eens een staatslot voor mij kopen? Mja zo gedwongen werkt natuurlijk niet…maar winnen, tja dat blijft leuk he!

 10. Hannelore Beantwoorden

  Haha wat leuk! Ik had ook een periode waarin ik aan alle mogelijke prijsvragen meedeed en superveel won (al was het bij mij voornamelijk concert tickets, niet zo vaak iets materieels), zou er toch eens terug mee moeten beginnen!

  • Danielle Beantwoorden

   @Hannelore, naar concerten gaan kost genoeg geld, dus als je het kaartje gratis hebt is dan natuurlijk erg fijn! Ik zou het maar weer oppakken ja! 😉

 11. Liliane Beantwoorden

  Wat gaaf en wat een mooie prijzen allemaal 😀 You lucky girl!
  Ik had onlangs ook zo’n periode dat ik echt constant dingen won, blijkbaar had mijn karma wat goed te maken 😛

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *