Leestip: Echte Mannen Eten Geen Kaas

Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel gewoon meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland, en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria’s fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet, is dat Manou een loverboy is. Ze beschrijft hoe ze onder zijn invloed komt door haar gevoeligheid voor status en spanning.

Schrijf een boek over een actueel onderwerp en je boekt gegarandeerd succes. Maanden geleden las ik ‘Echte Mannen Eten Geen Kaas’ van Maria Mosterd en nog steeds is de media er helemaal wild van. Ze villen de pagina’s als een lief zacht konijntje op Eerste kerstdag. Maria Mosterd bestormd de boekenlijst top 10, is te zien in iedere talkshow en schrijf je als krant geen recensie, dan hoor je er niet bij. Ik vind het jammer dat het literaire niveau ver te zoeken is, maar indrukwekkend is het verhaal wel. Het is eerder een verslag – een opstel – dat leraren in de kantine aan elkaar doorgeven, "kijk eens wat ze heeft geschreven, daar moeten we iets aan doen." En daar ben ik het geheel mee eens.

1 reactie on “Leestip: Echte Mannen Eten Geen Kaas”

  1. Voeding Beantwoorden

    Dit is een interressant standpunt. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat het een groot schrijftalent vergt om een werk van begin tot einde te creƫren. Het gaat er niet alleen om om een verhaal te vertellen maar ook om het in de vereiste vorm te gieten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *