Different shoes every day

Schoenenkast
Schoenen in de meterkast. Schoenen op een rek. Schoenen in mijn kledingkast. Schoenen onder het bed. In ons appartement vind je werkelijk overal… schoenen. En dan met name die van mij. Naast een inloopkast voor al mijn kleding, droom ik dan ook van een overzichtelijke schoenenkast!

Different shoes every day?

Mijn vriend: “Ik zal maar eerlijk toegeven dat ik iedere dag een paar van het balkon gooi, maar er komen elke dag weer een schoenen bij in huis. Er is gewoon niet tegen op te werken. Dweilen met de schoenenkraan open, zeg maar”. Zo erg is gesteld. Die grote schoenenhoop was dan ook de reden dat ik ooit met een ‘different shoes every day’ challenge begonnen. Als bewijs stuurde ik vriendinnetjes Marlies en Claudia dagelijks een foto. Maar zoals dat gaat met challenges, werd deze na een paar weken weer gestopt. Soms wil ik gewoonweg meerdere dagen achter elkaar dezelfde schoenen aan. Maar dat blijkt dus hartstikke slecht te staan te wezen!

Keep the doctor away!

Ik kwam er laatst achter dat het hartstikke goed voor je voeten – en de rest van je lichaam – is om iedere dag andere schoenen te dragen. Je traint hierdoor namelijk de spieren in je lichaam steeds net een fractie anders. Een paar keer per dag van schoenen wisselen is zelfs de beste optie. Nu snap ik ook waarom de New Yorkse vrouwen op hun sportschoenen naar het werk gaan en de pumps pas aantrekken op kantoor! En thuis loop je dan afwisselend op blote voeten, sokken of pantoffels. Wanneer je iedere dag andere schoenen aantrekt, kan het gedragen paar daarnaast even lekker ventileren (weg met die vieze luchtjes!). En door de afwisseling gaan al je schoenen bovendien een stuk langer mee. Win-win-win situatie dus, om die ‘different shoes every day’ challenge weer op te pakken!

Schoenenkast

When feet meet nice floors, make a selfeet.

Als klein meisje moest ik het doen met één nieuwe paar schoenen per seizoen, maar nu heb ik eindelijk hét excuus om snel die sandalen van mijn wishlist te kopen. Er was zelfs een man die 365 dagen lang andere schoenen droeg. Waar moet je al die sneakers in hemelsnaam laten?! Ik ga de ‘different shoes every day’ challenge voorlopig aan met de schoenen die ik al heb en blijf de komende jaren nog even dromen van de allergrootste schoenenkast bij Otto. Durf jij ook de challenge aan?

Als kick-off kun jij je hier alvast door een paar Instagramaccounts laten inspireren, I Have This Thing With Floors en From Where I Stand delen dagelijks heerlijke shoeporn. Vergeet niet om #differentshoeseveryday in de gaten te houden. En als kers op de taart vind je hieronder mijn allereerste foto’s voor mijn eigenste ‘different shoes every day’ challenge. To be continued…

Different shoes every day challenge

Different shoes every day challenge

Give a girl the right shoes, and she can conquer the world!

De tussenstand – deel 1

Culturalize.nl

26 reacties on “Different shoes every day”

 1. Marloes ❤ Budgetproof.nl

  Ik zou denk ik een heel jaar niet redden, maar wel heel ver komen. Stiekem wil ik ook wel aan die challenge meedoen, maar een outfit klopt niet met de verkeerde schoenen eronder … dan moet ik dus verplicht outfits dragen waar ik misschien geen zin in heb die dag. Hahaha dom he dat ik daar überhaupt over nadenk.

 2. Marjolein

  Dat zou ik eigenlijk ook eens moeten doen. Dan komen al die pumps eindelijk eens onder het stof vandaan! Is toch zonde als ze alleen maar in de kast blijven staan. Vind dat laatste paar schoenen trouwens erg cool!

 3. Liliane

  Ik ben wel benieuwd naar de schoenen die je zaterdag mee gaat nemen!
  Minstens drie paar als ik zo het verhaal lees 😉

 4. Dina

  Ik vind dit zo leuk! Ik zou er ook wel aan mee kunnen doen, ik heb een kast speciaal voor al mijn schoenen. <3

 5. Deisy

  Wat een toffe challenge zeg en inderdaad ook nog eens goed voor je voetjes haha 😉 En door zo’n challenge kan je inderdaad (zoals je zelf stelt) lekker nog meer schoentjes kopen: goed excuus toch 😉 ? Liefs, Deisy

 6. Hilde

  Haha wat een leuk artikel! Eindelijk kan ik mensen een goed excuus geven waarom ik zo veel schoenen heb. Helaas gaat de challenge me niet lukken, want mijn favoriete schoenen wil ik véél vaker dragen. X

 7. Mylène Sopacua

  Ik vind dit leeeuk. Ik heb op dit moment vier paar schoenen die ik steeds afwissel, maar ik zou absoluut niet klagen als daar nog wat meer bij komt, haha.

Reacties zijn gesloten.