Cultuurweek “Leesfeest”

..Maandag

De bus duurt erg lang, daarna de trein en dan ook nog de metro. Een hele reis dus. Maar dan zijn we er eindelijk. Waar? De ipabo in Amsterdam. De school staat in een buurd waar veel, heel veel allochtonen wonen. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar mijn klasgenoten en ik komen allemaal uit boerengehuchten en dan is dit toch wel een beetje een cultuurschok. En de school? Dat ziet eruit als een museum. In de aula staat een orgel en er hangen meeuwen aan het plafond. En voor ik het vergeet te vermelden, de jongens op de ipabo in Amsterdam zijn zóveel knapper dan die op onze school. Niet eerlijk! Wij hebben alleen maar nerds. Maar nu konden we de hele week kwijlen bij het zien van Muts en Oorbel.. *zucht* Het enige mindere aan de cultuurweek was is dat we totaal niet wisten wat ons te wachten stond. Er was ons namelijk niks uitgelegd over de planning. Dus het was allemaal een beetje een verrassing. De openingsact in de rare vreemde aula werd door een schrijfster gehouden, waarvan ik de naam vergeten ben, het was gewoon te saai. Gosh ik viel echt bijna in slaap. De rest van de dag hadden we drie workshops. De eerste die ik zou volgen was drama, een naspelen van een boek. De tweede workshop, een filmpje maken naar aanleiding van een boek en de derde? De geschiedenis van het schrift. Waar we als een soort zombies onze namen aan het stempelen waren met herogliefjes. De eerste dag was erg vermoeiend, maar ook erg leuk!

..Dinsdag

Nog twee workshops en een de voorronde van de voorleeswedstrijd (Ik werd er natuurlijk al gelijk uitgekickt) Een vriendin – die erg goed in voorlezen is – was wel door naar de volgende ronde. De workshops Kamishibai (verhaal vertellen met een soort theatertje) en Poezie waren erg leuk om te doen.

..Woensdag

Daar zaten ze in de aula, allemaal op een rij voor onze neus! schrijvers en illustratoren van kinderboeken. Als juffie moet je natuurlijk veel boeken lezen en kennen. En als ze dan zo daar zittten, wij hadden allemaal diepe bewondering en respect voor ze. Helaas mochten we maar één uitkiezen om een workshop bij te volgen. Ik bij Annemarie van Hearingen, schrijfster en illustrotor. Zij is zo cool! En echt ontzettend veel geleerd, ook heb ik een boek van haar laten signeren. ’s Middags was het tijd om hard aan de slag te gaan. Je moest uit de vijf workshops die je gevolgd had namelijk ééntje uitkiezen om verder mee te werken. En ik, als toekomstig actrice, koos natuurlijk voor het verfilmen van een boek. Samen met nog een paar andere meiden schreven we in één dag het script voor de film “Mijn eerste zoen” (Naar het boek van Francine Oomen, hoe overleef ik mijn eerste zoen, maar dan naar onze eigen hand gezet).

..Donderdag

Vandaag, filmen, filmen en nog een filmen. De film monteren, knippen, plakken en muziek toevoegen. Wat een werk! Maar het resultaat mag er wel zijn! Wij waren er in ieder geval heel erg trots op!

 

..Vrijdag

De presentaties! Iedereen stelde zijn werkjes tentoon. The only thing we had to do was push the button. Daarna een afsluiting in de aula en we konden moe maar erg voldaan weer naar huis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *