Concerts

27 februari 2009 – Zeus @ Wilhelmina Pakhuis
’s Avonds haalde ik N. op van het station in Hoorn in mijn (hippe) auto en reden we naar de Mac voor een voedzame maaltijd. Toen verder over de A7 richting Amsterdam. Tot mijn verbazing reden we al snel door de Piet Hein tunnel en waren we na een half uur al in het centrum van Amsterdam. Parkeren was geen probleem, de auto konden we vlak voor het busje van Zeus kwijt. Kleingeld vinden voor de parkeerautomaat kostte ons echter wat meer moeite. Na een wandel- en tramtocht naar Centraal en een bedelende hand bij de andere meiden, konden we met een gerust hart de auto verlaten en ons verplaatsen naar het Wilhelmina Pakhuis.

De bandleden van Zeus, Half-Minute Man en GO TV liepen al rond en mevrouw Obesitas en ik begonnen nog net niet te hyperventileren bij het zien van Jeroen. Je mag ons voor gek verklaren, ons slaan of zelfs op ons gezicht gaan zitten, maar die man is gewoon écht te gek. En een loslopende Jeroen is nog gekker. Dit leverde een mooi fotomoment op. Ondertussen hadden we Dennis van de Ven (Draadstaal), Kots en Co en Marie Claire (vrouw van) ook gespot. Na een tijdje ronddralen rond die geweldig grappige Dennis gingen we ook met hem op de foto. Eerst met alle meiden, daarna met de échte fans.

Half-minute Man en Go TV waren best leuke bandjes. Maar ze vielen natuurlijk in het niet toen Zeus het podium op kwam. Zoals gewoonlijk klikte ik mijn fototoestel vol en maakte ik ook nog een paar filmpjes. Voor alle foto’s klik je hier en de filmpjes kun je hier bekijken. Het was in één woord geweldig en de after party was ook behoorlijk gaaf met Dennis en Jeroen op je netvlies. Toen het toch al wat laat begon te worden, zei ik Jeroen gedag (hij: Goedenavond) en Dennis een goede nacht (N. en C.: slijmbal).

1 maart 2009 – P!nk @ Ahoy
Samen met een aantal Hunnebedders reisde ik af naar het zuiden van het land. Zeer verrassand, onze maaltijd nuttigden we bij de altijd vertrouwede Mac. Bij Ahoy aangekomen werden we eerst bedolven onder de vlooienmarkt die-hards en vervolgens onder de vele P!nk fans. Wij moesten de middelste ingang hebben. En deze ingang had een gigantische rij, dus wat deden wij (ik): risten. Misschien is het heel asociaal maar wij zijn nu eenmaal niet zo braaf. Door deze actie waren we al binnen 5 minuten binnen en deden we een rondje merchandise, toiletten, garderobe, pinautomaat en bar.

In de zaal hadden we al snel een mooie plek gevonden, aan de rechterkant, héél dicht bij het podium. Het was jammer dat we daardoor het voorprogramma ook zo goed konden zien want dat was echt een aanfluiting. Verschrikkelijk. Toen P!nk uiteindelijk (letterlijk) aan kwam vliegen kon het feestje echter snel beginnen. De hele show, het ‘funhouse’ gehalte, het decor, de kostuums, de acrobatische kunsten van P!nk, het was allemaal aan één stuk door geweldig. Ik keek bij ieder nummer mijn ogen uit. Aan het eind kon ik niet geloven dat het af was. Wat ik ook niet kon geloven, is dat mijn fototoestel het halverwege het concert begaf. De foto’s die ik heb kunnen redden vind je hier. Je snapt, ik kan niet wachten op de live DVD van dit concert!

3 maart 2009 – Ponytail @ Paradiso
Afgelopen dinsdag ontmoette ik mijn maatjes C. en M. op het Leidscheplein. Dit keer niet naar de Mac geweest maar wél een overheerlijke Swirl gehaald. Na dit ijsje en een drankje liepen we naar Paradiso waar Ponytail speelde in de kleine zaal. Dit keer een concert zonder voorprogramma. Ponytail maakt experimental noise waar je gewoonweg niet stil op kunt blijven staan. Vervolgens nog een broodje shoarma naar binnen gewerkt en op ‘mijn’ matje neergevallen in M.’s kamer. En het volgende concert? Dat is komende donderdag in Heineken Music Hall: the Killers!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *