Concert HIM

Donderdagochtend zat juf Danielle nog braaf in de schoolbanken te studeren. Na schooltijd reisde ze samen met vriend M. naar Amsterdam. Wat moet zij op een doodgewone dag in Amsterdam? Nou.. voor het rocking concert van HIM natuurlijk! Hieronder een verslagje van het avontuur..

We kwamen wat vroeg aan in Amsterdam dus er werd eerst nog even een bezoekje gebracht aan de Kalverstraat. Daar kwam ik een té cool shirt tegen, voor degenen die mij een beetje kennen, precies voor mij gemaakt. Yeah baby yeah! Op het shirtje stonden namelijk kermit de kikker en de letters ‘New York’.. en die moest natuurlijk gekocht worden! *Geert!* Blij met de nieuwe aankoop (toen nog blijer dan dat ik een paar uur later Ville zou zien) liepen we aan het eind van de middag naar Paradiso.

Beiden waren we er nog nooit geweest maar we liepen er eigenlijk zo tegenaan. We konden er moeilijk langslopen want de echte die hard fans zaten al op de stoep te wachten. M. zijn mond en de mijne vielen open van verbazing, ze waren allemaal in het zwart.. égt allemaal! Een beetje geschrokken vragen we ons af of we daar wel tussen passen. Ik in mijn (zwarte) HIM shirt, hij in een (zwart) shirt van Audioslave. Dan vraagt er een neger (sorry voor mijn taalgebruik) "Wat is er hier aan de hand? Waarom zijn ze allemaal zwart?" Ik leg uit dat er een concert is en dat zwarte hoort bij het soort muziek. De zwarte man fietst weer verder. Veel mensen die langslopen kijken de "zwarte" groep nogal vreemd aan.. ik vind het allemaal wel grappig.

Wij lopen naar de zijkant, daar is het rustig en op de achtergrond hoor je HIM hun soundcheck doen. Nog steeds realiseer ik me niet dat ik straks Ville ga zien. Na een tijd wachten mogen we dan eindelijk om 19.00 uur naar binnen. Domme meisjes gillen, er wordt geduwd, gebeukt en gelachen. Een jongen naast mij vraagt: "Hoe heet die zanger nou ook weer?" Mensen kijken geergert naar hem om, is ie wel helemaal goed bij zijn hoofd zullen ze vast denken. M. en ik vinden hem wel grappig. Daarom krijgt ie hier ook even een eerbetoon.

Als we binnen zijn wordt er gelijk grof geld uigegeven voor de nieuwe cd. Daarna gaan we naar de zaal. Het is nog helemaal neit zo druk dus we besluiten nog even snel naar de wc te gaan, als we weer terugkomen staat de zaal toch al wel iets voller dus beluiten we nu wel gewoon aan te sluiten en stug te blijven staan. Om 20.30 uur zullen ze pas beginnen, dus we staan nog wel even. Voor ons roept een meisje: "Wie mij nog een keer duwt, ik wordt echt gek en ga echt slaan!" Ja meisje, ga dan niet naar een concert en blijf lekker op de bank zitten. Zucht.

Dan is het eindelijk tijd. De spanning stijgt, het podium wordt gevuld met rook. Op de muur verschijnt een heel grote Heartagram. Mensen gillen, vol verwachting. Dan komt de band op. Ville (zanger), Linde (Gitaar), Gas (Drum), Mige (Bas) en Burton (Keyboard). Ik kijk naar Ville en ja, hij is knap, égt knap. (en als hij lacht só schattig) *kwijlt* Vriendin M. had ze al eens live gezien en die vond het maar niks. Nou, het concert was echt super cool! Echt héél erg gaaf. Ik had het echt niet willen missen. Vriend M. vond het ook heel erg cool. Vriendin M. was dus gewoon aan het ijlen.

Liedjes als, right here in my arms, your sweet 666 (of 6616), vampire heart, wings of a butterfly, poison girl, joy and sarrow, heartache every moment, join me in death en na de "we want more" spelen ze nog the sacrement. Ik vraag me echt af hoe Ville zo mooi kan blijven zingen als kettingroker, hij stak de ene sigaret na de andere op.

Vies en bezweet verlaten we na afloop Paradiso. Nog steeds dringt het niet echt tot me door dat ik Ville toch echt heb gezien. Buiten staat een deutcher met poster voor 2 oiro. Dat kun je natuurlijk niet laten liggen. Wat zal die man een goede zaken doen..

Nu een dag later besef ik nog steeds niet helemaal dat ik de knapste lekkerste en meest rockende persoon toch echt daadwerkelijk in levende lijve heb gezien, misschien komt dat nog als ik de foto’s zie.. het zijn er maar 55.. en een selectie ervan zal ik nog ergens op me web-log plaatsen! (De paar foto’s bij deze log komen van Cristel.

"Always Heartache Every Moment, From The Start Till The End.."

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *