Concert: Editors in Heineken Music Hall

Concert Editors in Heineken Music Hall

Het is de laatste dag van Pinkpop en Elma en ik zitten in de tent. We zagen zojuist Jamie Lidell op het podium staan. Op dit moment staat Blof op het hoofdpodium te spelen. Voor ons is dat een big no no om naar te gaan kijken. Zelfs de vage klanken van de bas of vlagen tekst doen ons hunkeren naar goed functionerende oordopjes. We hebben besloten lekker in de tent te blijven zitten zodat we straks vooraan staan bij het optreden van de band Editors. We hadden geen idee wat ons te wachten stond, maar de beschrijving klonk wel cool. Onze monden vielen open van verbazing, waarom kenden we deze band niet veel eerder? Dát was mei 2006… en gisteren vulden zij de Heineken Music Hall.

Editors is een Britse indie rockband bestaande uit Tom Smith (zang/gitaar), Chris Urbanowicz (gitaar), Russell Leetch (basgitaar) en Ed Lay (drums). Het debuutalbum ‘The Back Room’, met als bekendste single Munich werd in 2005 uitgebracht. Het vervolgalbum, An End Has A Start, kwam in 2007 uit en bevat onder andere de hitsingle The Racing Rats (die kennen jullie wel, toch?).

Nadat Elma ook in Amsterdam was gearriveerd, snelden we ons naar de metro. Voor een lekker stevige bodem doken we de Febo in om ons even later toe te voegen bij de wachtende mensen voor de deuren van de Heineken Music Hall. Toen we eenmaal naar binnen mochten, werd mijn tas gecontroleerd. Ik had er nooit aan gedacht mijn fototoestel ergens anders op te bergen, en zo verdween mijn camera in een kast bij de security. Dom, dom, dom! Had ik hem maar in een zijvak van mijn tas gedaan, ergens onder mijn jas of even in beheer aan Elma gegeven, maar nee, nu kon ik dus géén mooie foto’s maken.

Op Pinkpop stonden we eerste rij tegenover de ongelofelijk schattige gitarist Chris. Dit keer stonden we tweede rij tegenover Russell. Na een grande opening met het nummer ‘Camera’, ging de band (en het publiek) los. Tom sprong van de ene kant van het podium naar de andere, klom op zijn piano en huppelde energiek heen en weer. Sommige nummers, zoals ‘Push Your Head Towards The Air’, bezorgden mij echt kippevel! Het was zo gaaf! Om de traditie tot stand te houden, sta ik komende Pinkpop derde rij, tegenover Tom! Ondertussen kwijl ik nog even van de vele foto’s van Chris, my Urbanowicz.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *