Theater: Budget TV met Tijl, Ruben en Ruben

Budget TV

Afgelopen donderdag reisde ik na mijn stage af naar Groningen. De entreekaartjes lagen al maanden klaar, de uitzendingen zijn al een aantal weken te zien op TV en eindelijk was het zover en ging ik samen met Elma, Suus en Mirjam naar de theatershow van Budget TV: Budgetjongerendag.

Bij de eerste uitzending zat ik vol spanning te wachten op de jongens. Want, wie mist de Lama’s nu niet? Ik deed dat in ieder geval wel en was blij met weer het beetje cabaret op de televisie van deze mannen. Maar, tegen al mijn verwachtingen in, was de uitzending echt verschrikkelijk. Ik vond het totaal niet lachwekkend, het was één grote chaos, overdrevenheid on top en het leek vooral, of ze nog wilden meedeinen op het grote succes van wat ooit de Lama’s is geweest. Wat ben ik blij dat Jeroen zich afzijdig heeft gehouden. De week daarna heb ik nog gekeken, maar toen gaf ik het op. Op mijn vrijdagavond keek ik voortaan wel de TV kantine.

Voordat we goed en wel wisten wat Budget TV inhield, hadden we de kaarten al besteld. De vage omschrijving op internet was nietszeggend. Maar, denkend aan de leuke mannen van de Lama’s, was de keuze snel gemaakt om naar het theater te gaan. Ondertussen stelden we ons er niets meer bij voor, als we één keer zouden lachen, waren we al blij. We hadden ons voorgenomen alles maar op ons af te laten komen.

En toen zaten we daar, bijna vooraan, precies in het midden. Uitstekend zicht op het podium. Toen Ruben, Tijl en Ruben het podium op kwamen, had ik even een onwerkelijk gevoel, ze zo te zien in levende lijve. En… Wat hebben we gelachen. Ik heb het meest genoten van de improvisatie(ronde)s. Bij de grappen dat de mannen het zelf ook even te veel was. De grappen waarvan iedereen zo heeft genoten bij de Lama’s.

Verschillende typetjes uit de televisieopnames kwamen terug in de show, zoals De Poldermodellen, Pipo & Pipootje, Niels het medium, Bennie & Rikkert en Tonny Charmeur. Verder ontbraken de filmpjes natuurlijk niet van onder andere de sponsor: Club Melchior en konden we genieten van De Cultuurcarrousel. We dansten mee op De HØrk en kinderen wilden maar al te graag op het podium om mee te doen met trompettistenduo The Gunther Brothers. Ondertussen sloegen wij dit allemaal gade met een glimlach (en zere kaken van het lachen) op ons gezicht. Het was zeker een geslaagde avond. Het tv-programma mag dan wel geflopt zijn, in het theater zijn de mannen meer dan oké!

15 reacties on “Theater: Budget TV met Tijl, Ruben en Ruben”

 1. Shazz Beantwoorden

  Ik heb ze ook bij “De wereld draait door” aan tafel zien zitten en daar werd de tv-show ook zwaar afgekraakt, gaven ze zelf ook toe dat het een stuk beter kom. Denk dat het wél heel grappig is als je er bij bent, maar dat het gewoon niet zo overkomt op de tv. Dat er de verkeerde stukjes worden uitgezonden ofzo… Geen idee…

 2. Laura Beantwoorden

  Ik vind dat er nu een hoop leuke comische dingen op tv zijn zoals de tv-kantine en budget tv. Ik kijk sowieso niet veel tv dus veel mis ik niet.

 3. Eline Beantwoorden

  Ik vind Budget tv helemaal niet grappig, in tegenstelling tot de Lama’s. Ik heb het nu een paar keer gekeken, maar verder dan af en toe een flauw glimlachje kom ik niet helaas 🙁

 4. Marieke Beantwoorden

  Wat fijn dat de theatershow toch een succes was! Een enorme meevaller… 😀
  Ik vind Ruben Nicolai zo’n schatje… zucht.

 5. Just J. Beantwoorden

  Zelf heb ik Budget TV nog nooit gezien, maar zo te lezen mis ik niets :p.
  Toch fijn dat de theatershow de moeite waard was :D!

  Lfs!

 6. Olga Beantwoorden

  En jij bent nog steeds helemaal weg van die eh, kale, goddelijke man? Ik heb het licht nog steeds niet gezien, helaas 😛

 7. Louise Beantwoorden

  Dat is nog eens een meevaller.. fjew.. ik gun het ze zo. Blijkbaar komen ze toch beter tot hun recht als er écht interactie met mensen is (=

 8. renee Beantwoorden

  Hey je bent er weer 🙂
  (Al een week zie ik nu, maar dat heb ik een beetje laat door ;))
  Volgens mij heb jij een heleboel leuke dingen gedaan afgelopen tijd! Leuke foto’s 🙂

 9. Laura Beantwoorden

  gelukkig maar… k vond budget tv wel oke.. het zal natuurlijk nooit meer zo worden als de lama’s maar dat kan ook niet meer denk ik want dan koopieer je een programma.. jammer he.. k mis ze ook 🙁

 10. Annika Beantwoorden

  Ik mis de Lama’s ook. Heb Budget TV één keer gezien en toen vond ik het niet zo pakkend… Tof dat het jullie in het theater goed bevallen is!!

 11. femke Beantwoorden

  ik vind budget TV ook helemaal GEWELDIG en in het theater komt het idd beter over terwijl ik bij de opnames ben geweest en dan is het net zo’n groot spektakel als in het theater dus jammer idd van de vertaalslag maar volgens mij moeten ze gewoon nog 1 seizoen maken want de vertaalslag zit eraan te komen!

 12. Clau Beantwoorden

  Op tv vond ik het ook niet heel geweldig, maar de mannen zijn echt leuk! Mijn favoriet is Ruben Nicolai,,,

  Leuke site heb je!

 13. Deed Beantwoorden

  Ik ben blij dat je de theatershow WEL leuk vond!
  I love budget tv/budget jongerendag!

  Heb de mannen inmiddels al vaak gezien, maar het blijft bijzonder om ze elke keer weer te zien!
  Ben bij bijna alle opnames geweest van budget tv en moet zeggen dat het in de studio vele malen leuker is! Al vind ik er op tv niks mis mee hoor!

  De theatershow is ook zeker heel erg leuk! ben er drie keer geweest, waarvan ik 2 keer met de gunther brothers heb meegedaan hahaha

  Wat vond je trouwens van Tonnie Charmeur? welke rij zat je trouwens?

  groetjes!

  p.s. update op mijn web-log is klaar hoor! ;P

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *