Birdy, birdy in the sky…

Birdy

In de studio van 3FM klinkt de stem van een man. Diezelfde man weerklinkt door de boxen van mijn pc. Een man die vertelt hoe hij talloze keren naar één bepaald nummer kan luisteren. Het blijkt de soundtrack te zijn uit een verdrietige scene van Vampire Diaries.

Ik zit daardoor gelijk recht op mijn stoel. Wie is dat meisje? Wat is dit voor nummer?
Het blijkt de betoverende stem van Birdy (dat overigens ook verschrikkelijk mooi piano kan spelen) te zijn. Dit Britse meisje, dat eigenlijk (heel Nederlands) Jasmine van den Bogaerde heet, won in 2008 de talentenjacht Open Mic UK. Toen was ze twaalf. Inmiddels heeft ze met haar fucking vijftien jaar mijn hart gestolen.

Begin dit jaar fladderde dit beugelbekkie de charts van Engeland binnen met haar versie van Bon Iver’s Skinny Love. Ook The A Team (van Ed Sheeran) werd gecoverd en al snel volgde Shelter van the XX’s. Aankomend weekend komt haar eerste ‘echte’ single uit: People Help The People naar het origineel van Cherry Ghost. Natuurlijk staat dat nummer tijdens het schrijven van deze blog op repeat en kan ik niet wachten op meer, meer en meer vogelgezang!

Birdy

Op 7 november komt haar debuutalbum uit. En dat vind ik heel lief. Want diezelfde dag zet ik voet op Londense bodem. Eenmaal raden welk album ik sowieso mee naar huis ga nemen…

16 reacties on “Birdy, birdy in the sky…”

 1. NEnz Beantwoorden

  Jaaaa, mooi is dat! Mijn geliefde is al maanden in de ban van Bon Iver en via hem kwam ik dan ook op de cover van Birdy (die ik stiekem véél mooier vind dan het origineel van Bon Iver, maar niet tegen hem zeggen). Kruipt onder je huid!

 2. Carmen Beantwoorden

  Ik kende haar wel, maar WOW, ik wist niet dat ze pas vijftien is 😮 Ik ben een groot fan van Shelter en Skinny Love!

 3. Laura Beantwoorden

  Ja wauw, ook ik ben onder de indruk. Het zijn sowieso al mooie nummers maar het blijft bijzonder als er iemand is die het net op een andere manier aanpakte en hiermee een prachtige versie van een nummer laat horen. Ik ben volgende maand ook in engeland dus ga haar album misschien ook eens opzoeken!

 4. Simone Beantwoorden

  Toevallig heb ik net die scene van the vampire diaries gezien… was wel ff een kippevel moment en dacht wie zingt dit… nou birdy dus thnx daarvoor 😉

 5. Caithlin Beantwoorden

  Ik las op een andere blog ook al over haar, maar had daarvoor nog nooit van haar gehoord. Wat een tijdloze intense stem heeft ze!

 6. Eva Beantwoorden

  Nouu ik had hier toch al een reactie achter gelaten? Of was dat via Twitter? 😉
  Nja anyhooow, mooimooi! En veel plezier alvast morgenn!

 7. Louise Beantwoorden

  Ze heeft een prachtige stem! 😀 Ik hoorde haar voor het eerst in de auditierondes van So You Think You Can Dance met de cover van Bon Iver. Maar ze wordt nu ook veel gedraaid op 3fm. Vind ik prima ^^ Zo’n mooie, fragiele stem!

 8. Deborah Beantwoorden

  ik ben echt dol op de muziek van Birdy!! Ik ga binnekort echt haar album kopen en dan ga ik hem echt grijs draaien hahah

  groetjes

 9. magdalena Beantwoorden

  ZIJ is echth elemaal geweldig wst ook niet dat ze zo jong ws maar 15 echt en dan zo een stem heleamaal top vooral Skinny love, zet je echt aan t denken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *