Bevrijdingspop HRLM

Het is nog vroeg als vriendlief en ik op de fiets stappen richting Haarlemmerhout. Het duurt even voor we de persingang vinden en we met ons polsbandje het backstageterrein op lopen. Wat onwennig lopen we naar de perscontainer, onze werkplek voor vandaag. Daar krijgen we consumptiebonnen in onze handen gedrukt en vervolgens kan het feest voor ons beginnen.

30 jaar Bevrijdingspop
BpopIk loop al snel met een rood lichtgevend hartje op mijn sjaal gespeld van het nieuwe initiatief Masterpiece. Vorig jaar was ik na mijn stagedag bij Vrouw.nl maar een uurtje aanwezig op het terrein, maar op deze dertigste editie van Bevrijdingspop was ik de gehele dag zoet. In opdracht van PlugOut schreef ik verschillende recensies van de optredens op het Provincie Noord-Holland podium en het Jupiler podium.

Bevrijdingspop

Energieke Ethereal
Het openingsoptreden van de melodische metalband Ethereal leverde deze recensie op en kwam op de voorpagina te staan van de website Bevrijdingspop.nl. Een hele eer, als je nagaat dat de andere recensies alleen te lezen zijn op de speciaal aangemaakte PlugOut pagina.

Bevrijdingspop

Dhr. Knol
We rennen en vliegen (lees: zigzaggend en schuifelend tussen de mensenmassa door) van backstage naar festivalterrein en weer terug. De organisatie laat ons goed de calorieën verbranden van de gratis lunch en avondmaaltijd die we voorgeschoteld krijgen. Onze tweede recensie schrijven we over Tim Knol, de 20-jarige singer/songwriter uit Hoorn. Ik voel mij natuurlijk gelijk gebonden met deze jongeman. En als dan de zon gaat schijnen en Timmie ook nog eens een goede stem én performance blijkt te hebben, kunnen wij niets anders dan lof spreken over dit nieuw ontdekte talent.

Bevrijdingspop

Father & Friend
De derde recensie over Alain Clark is ook op de voorpagina van Bevrijdingspop.nl te bewonderen. Hij gaf ons een sneak preview van zijn nieuwe album en liet ons meeblèren met de bekende hits. Toen zijn vader ook de bühne op kwam lopen, was het optreden helemaal geslaagd. Maar wat er na deze friendly guy op het podium stond, was voor mij toch wel het hoogtepunt van de dag: Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Jurk! speelde voor het eerst voor zo’n groot publiek en was ook dit keer weer vernieuwend door een aantal covers ten gehore te brengen. Ik denk dat ik van ‘een week zonder Jeroen, is een week niet geleefd’ maar mijn lijfspreuk moet gaan maken.

Aan het eind van de dag stapte ik als Ali Illegalli de trein in, om zonder kaartcontrole in mijn thuishaven te belanden na een vermoeiende, maar ook zeer geslaagde dag. En ja, gelukkig hebben we de foto’s nog!

5 reacties on “Bevrijdingspop HRLM”

 1. Louise Beantwoorden

  Prima recensie hoor! 😀 Hihi maar dat je Jurk dus beter vindt dan Alain Clark én zijn vader combined 😛 Misschien moet ik ook maar iets van ze luisteren ^^

 2. Martine Beantwoorden

  Klinkt als een tof festival! En goede recensies heb je geschreven – helemaal verdient dat er eentje op de “echte” site kwam! Liefs van Martine
  .-= Martine´s laatste blog ..Videodagboek Maart =-.

 3. Jeske Beantwoorden

  Klinkt echt wel goed, en als pers daar heen mogen, dat is natuurlijk ook wel super gaaf.
  .-= Jeske´s laatste blog ..Over toen, voor later =-.

 4. Mariko Beantwoorden

  Mooi stuk! Alain Clark & pa heb ik ook een keer live gezien bij de Unicef TV-show. Poe, dat was goed!
  .-= Mariko´s laatste blog ..Inspirerend (als altijd): Apple =-.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *