10-

10-Op de basisschool kregen we weleens cijfers, maar dat stelde eigenlijk niets voor. Je schreef onder gezonde spanning mee aan het dictee, maakte je opdrachten uit je rekenboek en knutselde een werkstuk in elkaar bij wereldori├źntatie. Mijn allereerste cijfer op de middelbare school is mij daarentegen wel bijgebleven. De zenuwen zullen wel door mijn lijf gegierd hebben tijdens het maken van mijn eerste ‘echte’ toets, ik moest (van mezelf) meer dan goed presteren. En dan deed ik door een 10- bij wiskunde te halen. Dat ene leestekentje achter het cijfer kwam door de eerste opgave: we moesten een cirkel tekenen met onze passer, maar in mijn getekende ronding zat nog een ander extra gaatje wat daar niet had mogen zijn. Een klein foutje, maar wel afgestraft met een min. Bovendien schreef ik cirkel met een c (Circel), wat volgens de leraar natuurlijk niet door de beugel kon. Tegenwoordig ben ik al blij met een 6, kom maar op met die studiepunten! Maar stiekem zal ik altijd streven naar die 10, en dan graag zonder die min.

13 reacties on “10-”

 1. Miekoe Beantwoorden

  Wat een zeurpiet van een leraar omdaar die – voor te geven!
  Herkenbaar trouwens. In de brugklas wilde ik ook altijd zo hoog mogelijk. Tijdens mijn laatste studie vond ik een voldoende al genoeg. ­čśë Gehaald is gehaald!
  .-= Miekoe┬┤s laatste blog ..Spring =-.

 2. It's Wendy Beantwoorden

  Haha, vroeger op de basisschool wilde ik ook zo hoog mogelijk scoren. Op de middelbare school werd dat al snel minder (als het maar een 6 of 7 was) en toen ik op de HBO zat ging het alleen nog maar om het binnen halen van die studiepunten (oftewel een 5,5 was voldoende). Niet dat ik niet mijn uiterste best deed. Dat blijkt wel uit de 8en die ook wel eens voorbij kwamen.

 3. Jeske Beantwoorden

  Wat miereneukerig, om daar dan een – voor te geven. En ach, al is het een 5,6 gehaald is gehaald dan ben je er weer vanaf, maar mooie punten zijn natuurlijk altijd welkom.
  .-= Jeske┬┤s laatste blog ..Games =-.

 4. Esmeralda Beantwoorden

  Ik heb mijn examens gehaald (zonder cijfers want je bent geslaagd of niet) en daar gaat het allemaal om, die cijfers tellen helemaal niet meer mee als je examen gaat doen!

  liefs x

 5. Laura Abigail Beantwoorden

  Ik was altijd heel perfectionistisch in het middelbaar…. maar nu is het gewoon niet meer haalbaar, en dan moet je blij leren zijn als je er al door bent ­čÖé

 6. roos Beantwoorden

  Mooie tijden, de basisschool. Hoefde je je nog geen zorgen te maken.
  .-= roos´s laatste blog ..Happy birthday to Robert Pattinson ! =-.

 7. Bloos Beantwoorden

  Wat was de basisschool eigenlijk leuk als je zo terug kijkt! Haast geen huiswerk, hoge cijfers halen en heeeeel veel afspreken met vriendinnetjes van school en uit de buurt. Zo lekker!
  .-= Bloos┬┤s laatste blog ..Giro DÔÇÖItalia in Utrecht =-.

 8. Danique Beantwoorden

  Als ik echt mijn best zou doen dan zou ik best wel hoge cijfers kunnen halen, maar ja ik ben wat dat betreft nogal lui en ben inderdaad ook al blij met een 6.

 9. Eva Beantwoorden

  Haha voor het eerst nu, bij stage, wens ik ook echt een keer een goed cijfer. Normaal kan het me echt niks schelen maar dit gaat me toch wel een beetje aan het hart ofzo ­čśë
  .-= Eva┬┤s laatste blog ..Schriftelijke vrijheid #04 =-.

 10. Louise Beantwoorden

  Altijd voor die 10 gaan hoor ­čÖé Je inzet is het belangrijkst.
  .-= Louise┬┤s laatste blog ..Each moment is new. Freeze the moment. =-.

 11. Annika Beantwoorden

  Jeetje, wel een beetje laf om voor dat kleine dingetje een min te geven. Maar inderdaad, zolang je nu maar een voldoende haalt, mag je blij zijn. ­čÖé
  .-= Annika┬┤s laatste blog ..Echte post =-.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *