Vlooienmarkt IJ-Hallen

Het stond al tijden hoog op mijn must go-list. Maar als je iedere zondag werkt en de vrije zaterdag gaat vol plannen met andere belangrijke zaken, dan is dat eerste weekend van de maand zo weer voorbij en kun je het met die fantastische koopjes op de IJ-Hallen Vlooienmarkt wel vergeten.

Echter, daar was ineens het extra lange en vrije paasweekend. En daar moesten vriendjelief en ik natuurlijk gebruik van maken. Zaterdagochtend werd de wekker extra vroeg gezet en togen ons – nog met de slaap in de ogen – naar Amsterdam Noord. Toen we het terrein van de NDSM-werf na een voorspoedige reis bereikten, was het al een drukte van belang. En dat terwijl de Vlooienmarkt (officieel) nog maar vijftien minuten was geopend! Gelukkig beschikt het terrein over een groot parkeerterrein en was er nog een plekje voor ons karretje aan het IJ.

Bergen vol troep
Op deze zonnige, maar met een koude wind geplaagde ochtend, begonnen we eerst met het tentoongestelde waar op de honderden marktkramen buiten. Terwijl vriendjelief de kraampjes met stapels kleren het liefst voorbij liep, scoorde ik tóch drie jasjes en een paar nog gloedjenieuw uitziende schoenen. Vriendjelief haalde zijn hart liever op bij kettingsloten, schroefjes en boutjes of spelletjes voor een van zijn consoles.

Foutje, bedankt!
Daarnaast maakten we daar buiten een klassieke vlooienmarkt beginnersfout: we zagen twee prachtige kandelaars, maar lieten ze nog even staan. Stel je voor dat we iets mooiers zagen. Dus niet. En die kandelaars waren even later natuurlijk al aan iemand anders verkocht. Gingen die dingen voor ons toekomstige huis dus mooi aan onze neus voorbij.

Alle kleuren van de regenboog
In de hal binnen stonden nog eens zoveel kramen. En een tentje waar we dankbaar dampend warme chocolademelk kochten. Daarnaast deden we (voor onze lijn) heel erg ons best om die patat- en poffertjeskraam over het hoofd te zien. Struinend langs de vele marktkramen scoorde vriendje – zo blij als een klein kind – een klassieke (en ja ook nog erg goed werkende) Gameboy Color uit de oertijd en we leerden langzamerhand het principe van het afdingen. Zo ging de rok waar ik mijn oog op had laten vallen voor twee euro mee naar huis.

Liefde op het eerste gezicht
Bij een boekhandelaar legde ik de hoogste prijs neer voor deze dag om een werkelijk fan-tas-tisch boek in onze inmiddels overvolle plastic tas te stoppen: Het geheime dagboek van Klein Duimpje. In dit boek ontdek je alles wat het klassieke sprookje verzwijgt. Over knorrende magen, slechte stiefmoeders, hongerige leraren, broodkruimels en de zevenmijlslaarzen natuurlijk. Grappig, dromerig, poëtisch en gedetailleerd beschrijft de kleine, maar dappere sprookjesheld zijn dagelijkse belevenissen en fantastische avonturen. Het boek zit boordevol tekeningen van kunstenares Rebecca Dautremer. Ja, ik heb er weer een nieuwe liefde bij.

Ga op snuffeljacht!
Hoewel we tientallen keren zijn overreden door kinderwagens en volgepropte rolkoffers, kon dit de pret niet drukken. De grootste vlooienmarkt van Nederland is zéker de moeite waard. Het liefst meerdere keren per jaar. Daar moet je dan wel vroeg je bed voor uit, enerzijds om de meest fantastische spullen op de kop te tikken voordat iemand anders er al mee vandoor is gegaan en anderzijds omdat het alleen maar drukker wordt en die gigantische rij bij de ingang gewoonweg zonde van jouw snuffeljacht is.

IJ-Hallen

IJ-Hallen

IJ-Hallen

IJ-Hallen

9 reacties on “Vlooienmarkt IJ-Hallen”

 1. Oscar Schade Beantwoorden

  Binnenkort weer! Ik kan nog wel wat spelletjes voor mijn Gameboy, Wii, Xbox 360, Playstation 1,2 en 3, Sega Megadrive, Nintendo 64, Nes 8-bit en Super Nintendo gebruiken.

 2. Saskia Beantwoorden

  Klinkt erg leuk. Leuke spullen heb je gekocht. En ik ken dat, spullen laten staan dan toch later willen kopen en dan is het FOETSIE. Erg vervelend 😛

 3. Olga Beantwoorden

  Wat lief dat je dit met je geliefde kunt doen! Ik denk dat mijn wederhelft niet eens op het idee komt om de hele dag met mij over zo’n markt te struinen :’)

 4. Rick Beantwoorden

  Ik heb zelf niet zoveel met rommelmarkten, maar je weet het enthousiast te beschrijven. Leuk! En succes met je koopjes.

  • Danielle Beantwoorden

   @Oscar; dat is dan pas weer in juni, met extra veel marktkramen!

   @Saskia; ik probeer dan altijd te denken: het was dus niet meant to be, maar soms is dat (in dit geval) toch ook wel erg lastig!

   @Olga; voor hem viel er ook wat te halen, dus daarmee krijg ik hem wel mee! 😉

   @Rick; bij ons kennen we het fenomeen ‘kofferbakmarkt’, dus ik ben ermee opgegroeid. Fijn is dat je bij de IJ-Hallen dus ook nog best nieuwe dingen kunt vinden!

   @Milou; inderdaad! :-))

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *