13x de allerleukste en allerstomste trends

In deze blog vind je een aantal van de allerleukste en allerstomste trends van 2015 op een rij. Ben jij klaar voor de kimono trenchcoat, een all white outfit of ga jij liever voor kanariegeel? Ik geef 13x mijn mening – zonder het onder front row banken te steken – over trends waar mijn modehart sneller van gaat kloppen of waar ik liever op mijn comfortabele sneakers voor weg zou rennen. Kijk je mee?

Gingham

Het lieve, huiselijke gingham patroon doet weer zijn intrede in modeland dit seizoen. Ik vind de stof een beetje op een theedoek lijken, maar gelukkig zijn er allerlei schattige jurkjes en rokken die minder op een picknickkleed lijken dan ik in eerste instantie vermoedde. Met (gingham)hak over de sloot mag deze trend daarom blijven. Van jou ook?

Trends van 2015

Shirtdresses

Zodra het zonnetje gaat schijnen neem ik een duik in de kledingkast van mijn vriendje. Overhemden, truien en shirts kun je namelijk ook prima als jurkje dragen. Of je nu kiest voor een drop waist of double high slits model, een riempje (lees: obi belt) en een paar stoere boots (lees: kekke sandalen) doen al snel de modetruc. Heb je geen vriendje, dan adviseer ik je gewoon eens lekker in je eigen kledingkast rond te struinen. Echt, succes gegarandeerd. Kun je dan alsnog niets vinden? Dan hebben ze ontzettend leuke exemplaren bij Esprit. Ik vind de shirtjurk dan ook één van de allerleukste trends van 2015!

Trends van 2015

Kimono trenchcoat

De kimono trenchcoat is zo’n gegrarandeerde fashion bloggers trend. Probleem: met mijn vrouwelijke vormen staat zo’n ding totaal niet en lijkt de kimono meer op een badjas (oh, de kimono ís stiekem gewoon een veredelde badjas natuurlijk). Goed. Ik bedoel dus op een onelegante manier. En dat moeten we niet hebben. Stomme trend voor mij dus, maar wellicht iets minder stom voor jou?

Trends van 2015

Black & White

De cobimnatie zwart met wit (of wit met zwart) is al zo oud als de runway zelf. Toch heeft de klassieke kleurcombinatie een fijne herintrede gemaakt met vernieuwende texturen, patronen en silhouetten. Ik word daar wel blij van, hoe de modewereld steeds weer opnieuw het wiel uitvind. Je snapt het al, deze trend mag van mij nog wel even blijven. Zeker ook omdat mijn nieuwe favoriete jurkje zich binnen het black & white segment bevind!

Trends van 2015

Culottes

In deze blog heb ik al genoeg woorden vuil (schoon?) gemaakt aan de cultottes. Het klinkt als een exotische meisjesnaam, maar het is gewoon een duur Frans woord voor de wijde kniebroek. Ik ben er verliefd op en zelfs na dit modeseizoen mag de culotte voor altijd bij me blijven.

Culottes Winter

All white

Ik kan er niets aan doen dat ik bij de Head-to-Toe White trend moet denken aan de outfit van Margriet in de finale van Wie is de Mol. Draagt zij dit als alternatieve witte vlag en geeft ze zich over als dé Mol? Over een week zullen we het weten. Aangezien ik de gedachte van 1. ‘de vrouw van Opzij in maagdelijk wit’ niet meer uit mijn hoofd zal krijgen, 2. ik binnen no time vlekken maak én 3. al een ontzettend bleek huidje heb… zeg ik: all white outfitjes zijn stom.

Trends van 2015

Obi belts

Ook weer terug van weggeweest: de obi belt. Mede door de kimono trenchcoat én de shirtjurk maakt deze riem zijn herintrede. Ideaal te combineren om een hipper dan hip outfitje te creëren! Ik moet zelf nog wel even oefenen op de ideale knoop, maar daar kom ik met how to filmpjes op YouTube vast wel uit. De obi belt is net als de kimono over komen waaien uit Japan en mag van mij nog best een tijdje rond blijven dwarrelen in modeland.

Trends van 2015

Yellow

Zo geel als een kanarie mag je outfit in het voorjaar zijn. Helaas staat deze kleur mij niet en markeer ik deze trend als stom. Het doet me overigens ook echt te veel aan Tweety denken. Het is dan ook geen verrassing dat ik één enkel vest in okergeel in de kast heb hangen. Verder is mijn collectie hartstikke on-geel… hoewel ik voor DEZE TRUI een uitzondering zou maken.

Trends van 2015

Flats, slides en sneakers

Gelukkig, met mijn schoenencollectie zit ik grotendeels hartstikke raak. Want flats, slides en sneakers zijn hartstikke trending. De comfortabele schoen is toch wel één van de meeste relaxte trends van 2015, zéker met het warme weer. Nike Air Max, Stan Smith Adidasjes, sandalen met dubbele gesp of favoriete Toms zijn allemaal welkom bij mijn ‘different shoes every day’ challenge.

Trends van 2015

One-Shoulder Cuts

Grumpy cat says no. De blote schouder is helaas terug van weggeweest. Ik kijk er reikhalzend naar uit dat deze trend ontzettend gaat floppen en snel weer uit de winkels zal verdwijnen. Beide schouders bloot? Prima! Maar je hoeft mij echt niet wakker te maken voor zo’n een half exemplaar. Een kledingstuk lijkt met één blote schouder gewoonweg incompleet, alsof iemand die ene mouw niet kon betalen. Tot zover mijn tirade.

Trends van 2015

Roomy Denim

Cropped en baggy, dat mag jouw jeans dit modeseizoen zijn. Liepen we vorig jaar nog allemaal in comfortabele mommy jeans, dit seizoen ga je voor contrast. Voordeel is dat deze broeken alsnog overheerlijk zitten en met werkelijk iedere gelegenheid gedragen kan worden. Lekker thuis hangend op de bank, een avondje bioscoop of dansend in de discotheek. Tijdens een diner met je schoonouders, die ene sollicitatie of naar dat nieuwe koffietentje om de hoek. Roomy denim for president!

Trends van 2015

Polo-Style Shirts

Die sportieve preppy look van vorig seizoen kon ik nog wel hebben, maar een polo shirt komt er bij mij echt niet in. Overigens zijn niet alleen de poloshirts weer helemaal terug in de mode, ook jurkjes en tops met een ronde polokraag sieren de hals van menig model op de catwalk. Koop het nu gewoon maar niet, dan hebben we het verder nergens meer over.

Trends van 2015

The Fancy Apron

Ik wil graag afsluiten met één van de meest vernieuwende trends van 2015. Waar ik vooralsnog niet precies weet wat ik ervan moet vinden. Komt dit omdat – in tegenstelling tot alle bovenstaande trends – de fancy apron écht vernieuwend is? Het schort draag je dit seizoen niet alleen in de keuken, maar kun je ook gebruiken om een extra laag in je outfit aan te brengen. Best leuk hoor, maar ik zal niet de eerste zijn die buiten de keuken in zo’n schort rond gaat lopen, ik kijk nog even de kat uit de boom…

Trends van 2015

Wat vind jij de allerleukste en allerstomste trends van 2015?

26 reacties on “13x de allerleukste en allerstomste trends”

 1. Anne

  Ah, wat leuk om te lezen 😀 Ik vind sommige dingen echt ronduit vreselijk, zoals het kanariegeel en dat gingham-printje. Één-schouder-dingen (sorry voor dit woord, haha) vind ik nog niet eens zo vreselijk maar wel heul onpraktisch en altijd te koud. Oké en misschien wel een beetje ordinair. Hihi! Maar hulde voor de sneakers, dit jaar ga ik eindelijk weer eens een goed paar kopen en die shirt dresses vind ik ook behoorlijk awesome. Ja, dat komt wel goed!

 2. Aïsha

  Sowieso hoera voor de sneakers en shirtdresses! De one shoulder tops mogen van mij ook weg blijven. En de roomy denim ga ik me niet aan wagen met mijn 1.59m. Denk dat mijn beentjes dan nog korter lijken dan ze al zijn! haha

 3. Sheelagh

  Fijn overzichtje. Ik moet nog aan de culottes, nog niet gelukt een goede te vinden. Zelf ben ik ook nog blij met een trend die je niet genoemd hebt: de 70’s flared jeans. Heb al weer een paar gescoord bij Mango waarin mijn benen uberlang lijken, toptrend!

  • Danielle

   Ik kocht die van mij bij Monki, misschien vind je daar ook die van jou? En die flared jeans, oeps dat klopt…. ik moet dus heel snel langs MANGO lees ik 😉

 4. Eva

  Ik vind die shirtdress echt te pretty <3 en dan samen met sneakers ook even graag!

 5. Sanne - loveisthenewblack

  Oké, wij hebben dus een hele verschillende smaak. Maar oh ja: one shoulder is net niets. Op één been kan ik niet lopen, hoor. Doe dan maar helemaal strapless of off shoulder.

 6. Eva - eighty7

  Yuck, de polo-trend! Ik vind die culottes op de foto’s wel tof, maar volgens mij lijk ik er een worstje in, haha! Yay voor shirtdresses 🙂

 7. Marieke

  De shirtdresses en comfy shoes doen het bij mij ook altijd heel erg goed. Adidasjes (maar dan wel de superstars!) en Toms vind ik sowieso ook superleuk onder jurkjes en sportieve rokken.

  Dat knalgele, maar oom die roomy denim hoeft voor mij eigenlijk niet zo, met mijn lengte en brede heupen zijn dat net drollenvangers… Eigenlijk wacht ik nog altijd op de terugkeer van de flared jeans, haha.

 8. Nina

  Die fancy apron komt er bij mij niet in. Iets met “vrouwen en aanrechten” opmerkingen. Zwart-wit of wit-zwart is natuurlijk al-tijd goed net als sneakers. Heul veul sneakers.

 9. Jenn

  Grappig, wij hebben volgens mij echt een totaal verschillende smaak… 😛 All white en one shoulder cut vind ik erg leuk, terwijl ik die wijde kniebroeken en de roomy denim nooit zou dragen…
  Gelukkig zijn we allemaal verschillend, zou maar saai zijn als iedereen hetzelfde zou dragen 😀

 10. Denise

  Shirtdresses, ik houd van die dingen, geweldig. Geel vind ik eigenlijk ook wel tof, weer een keer iets anders. x

 11. Lyanne

  Hahaha dat verhaal over de kimono en het lijken op een badjas. Dat gevoel heb ik ook altijd. Al staat het bij sommige meiden prachtig. Maar goed, waarschijnlijk staat een vuilniszak hen ook leuk… Leuk artikel!

 12. Kim

  Ik vind die trends er eigenlijk bijna altijd maar vreemd uitzien op de runway. Zodra ze wat genuanceerder in de winkels hangen is het al een stuk beter!

 13. Hanneke

  Die Kimono trenchcoat (L)

  (Btw bij mij werkt Commentluv al een tijd niet meer op jouw blog, ik weet niet of dit aan mij ligt….)

 14. Kimberly

  Shirtdresses vind ik geweldig! En ik ben ook blij met de trend van platte schoenen, haha. dan zit ik goed!

 15. Laura

  Ik zie al een aantal leuke trends (black&white, sneakers, one-shoulder cuts) en ook een paar trends die van mij zo de prullenbak in mogen (culottes en apron). Wel heb ik een vraagje: hoe regel jij de rechten over de foto’s die je gebruikt?

  • Danielle

   Hi Laura, laat de culottes dan maar aan mij over 😉 De afbeeldingen zijn van allerlei lookbooks van verschillende merken! 🙂

Reacties zijn gesloten.