The Series Of The Year 2011

Naast de 105 films die ik dit jaar keek, moest ik mijn andere verslaving natuurlijk ook de ruimte geven. Televisieseries in alle soorten en maten, van Gossip Girl tot Dexter en van Pretty Little Liars tot Medium. Mijn account op Sidereel loopt dan ook over met series die ik nog zou willen volgen. Maar alvorens ik daar aan begin, deel ik hieronder mijn lijstje van de gekeken series in het jaar 2011.

9021090210
Net als zovelen zit ik op dit moment midden in het vierde seizoen. Toen ik nog een klein meisje was, keek ik samen met mijn grote zus naar de oude(re) versie. Ik snapte er toen niets van en alleen de bekende koppen en het zwembad zijn mij bijgebleven. Maar dit zorgde er dus wél voor dat ik de nieuwe versie wilde volgen. Tot nog toe heb ik daar totaal geen spijt van. De steeds wisselende verhaallijnen, nieuwe personages en spannende ontwikkelingen maakt 90210 tot één van mijn favoriete series van de afgelopen jaren.

Army WivesArmy Wives
Op een blauwe maandag heb ik ooit eens zelf een Army Wife mogen zijn. Het was dan ook in deze tijd dat ik de eerste afleveringen van deze serie móést kijken. Inmiddels heb ik al vele tranen gelaten om deze dramaserie en leef ik steeds meer en meer mee met de gezinnen (en met name de vrouwen) van Fort Marshall. Dat krijg je, als je ze na vijf seizoenen écht denkt te kennen. Volgend jaar verschijnt deze typisch Amerikaanse serie dus gewoon weer op mijn ‘deze series moet ik gaan kijken’-lijst(je).

Cougar TownCougar Town
Courtney Cox is hilarisch, maar de rest van de cast ook. De stereotiepe personages in Cougar Town hebben een geheel eigen karakter waar je al snel van gaat houden, trekjes die je gaat herkennen en waar je zelfs nog om kunt lachen bij het zoveelste flauwe grapje. Het is jammer dan de gemiddelde aflevering 22 minuten duurt, maar gelukkig begint er in maart een nieuw seizoen. Dat wordt weer een wekelijks feestje met de familie Cobb & co.

DexterDexter
Begin dit jaar eindigde ik met het vijfde seizoen. En ik wéét dat het zesde seizoen weer ontzettend spannend was en de laatste aflevering bloedstollend bij mensen in het geheugen staat gegrift. Maar met deze ellenlange lijst begrijp je dat ik soms moest kiezen of delen. En in dit geval gingen andere series, mijn vriendje en mijn scriptie voor die altijd goedgemutste Dexter. Hoe fijn is het als je van zo’n meeslepende serie nog een héél seizoen tegoed hebt?

gleeGlee
Een jaar geleden was ik nog een echte Gleek. Ik smachtte iedere week naar een nieuwe aflevering, had alle – tot dan toe – uitgebrachte cd’s en Don’t Stop Believing stond op repeat. Maar de hype werd me te veel. De nieuwigheid en originaliteit raakten er voor mij vanaf. Ergens halverwege het tweede seizoen kwam er een eind aan mijn Gleekness. Of ik ooit weer (nieuwe) afleveringen van deze muzikale televisiehit ga kijken? De tijd zal het leren…

Gossip GirlGossip Girl
You know you love me. xoxo Gossip Girl. Een zin die wij inmiddels herkennen uit duizenden. Een teken dat we weer kunnen genieten van een nieuwe aflevering. En dat inmiddels al vijf seizoenen lang! Toch moet ik bekennen dat ik de serie steeds minder vind worden. De verhaallijnen blijven in cirkeltjes ronddraaien. En had een aflevering voorheen nog een duidelijk begin, midden en eind, nu lijkt het alsof we maar doorgaan in het oneindige. Tijd om deze serie stop te zetten? Ik vind stiekem van wel. Maar vooralsnog geniet ik nog even van Blair en Chuck. Zij zijn de personages die de immens populaire serie nog enigszins interessant maken.

Kyle XYKyle XY
Dit is een serie waar ik tot een paar maanden geleden nog nooit van had gehoord. Het is al een oudje, maar daarom zeker niet minder kijkwaardig. De serie volgt de jongeman Kyle. Hij probeert de mysteries van wie hij is en waarom hij geen herinneringen meer heeft op te lossen. Of hem dit gaat lukken? Ik heb nog geen idee, want ik zit nog midden in het tweede seizoen, waarin een raadselachtig meisje de serie is binnengestapt.

Life UnexpectedLife Unexpected
Life Unexpected hield het welgeteld 26 afleveringen vol. Halverwege het tweede seizoen ging de stekker eruit. De serie draait om de vijftienjarige Lux, een pittige tante. Ze bracht haar hele leven door in pleeggezinnen en om een emancipated minor te worden, gaat ze op zoek naar haar ouders. Je raadt het al, hij wist van niets en zij zit vol van schuldgevoel. Naarmate de serie vordert begin je alle personages steeds beter te begrijpen, je gaat van ze houden. Maar of ze ook lang en gelukkig leven? Daarvoor mag je de serie zelf gaan kijken…

MediumMedium
Ik denk dat dit inmiddels de serie is die ik het langste volg. In 2005 maakte ik kennis met de familie Dubois en na een lange pauze zit ik nu midden in het vijfde seizoen (en heb dus nog véél afleveringen tegoed). Ik vind Allison Dubois niet alleen fantastisch, ook van de drie dochters Ariel, Bridgette en Marie ben ik gaan houden. Ik vind het dan ook geheel terecht dat de serie zeven awards won en ontelbare keren werd genomineerd. Als er ooit een eind aan deze serie komt, ga ik huilen. Ik voel het aan mijn zesde zintuig.

Pretty Little LiarsPretty Little Liars
Toen ik van de zomer deze serie ontdekte, schreef ik er al een ellenlange blog over. Dat was na het eerste seizoen. En met het bloedstollende einde kon ik niet wachten tot het tweede seizoen begon. Daar zit ik nu dus midden in. Ik heb nog steeds geen idee wie A zou moeten zijn en ik heb zomaar het gevoel dat we daar voorlopig nog niet achter komen. En dat frustreert mij! Ondertussen geniet ik van de mooie dames en hun fijne kleding en laat het allemaal maar op mij af komen. Ik ben benieuwd hoeveel seizoenen we dit nog gaan volhouden!

Switched At BirthSwitched At Birth
Als je eigenlijk aan je scriptie moet werken, zoek je uitwegen om dat niet te doen. Switched At Birth kijken was daar één van. Helaas was dit na 11 afleveringen alweer over. Deze Amerikaanse televisieserie draait om twee tieners die werden verwisseld bij hun geboorte en opgroeiden in verschillende omgevingen. En als zij elkaar ontmoeten (inclusief de ouders) levert dat natuurlijk heel veel drama op. En het leuke nieuws? Volgende week (3 januari 2012) gaat de show weer verder! Kiest Emmett voor Bay? Of gaat hij toch voor zijn grote jeugdliefde Daphne?

The Nine Lives Of Chloe KingThe Nine Lives Of Chloé King
Een minder succesvolle serie van ABC was dit jaar The Nine Lives Of Chloé King. De serie is inmiddels stopgezet, dus we zullen nooit weten hoe het Chloé verder vergaat als halve kat. Nu moet ik toegeven dat het acteerwerk van de meeste acteurs letterlijk een drama was. In mijn fantasie leven Chloé en Brain nu dan maar lang en gelukkig verder na hun eerste zoen. En zij redt de wereld natuurlijk van haar ondergang.

UnforgettableUnforgettable
Ik moest bij deze crimeserie even wennen aan de snelheid. Of eigenlijk het gebrek daaraan. Maar Unforgettable heeft het geluk te werken met fijne acteurs en goed uitgewerkte verhaallijnen (die mij overigens doet denken aan boekverfilming The Lovely Bones). Deze serie is weer eens wat anders dan CSI of Law & Order. Helaas zijn er nog maar 11 afleveringen gemaakt en moeten we voor onbepaalde tijd wachten op nieuw enerverend materiaal.

Up All NightUp All Night
Herinner jij je de serie Samanthe Who? met Christina Applegate? Een fantastische serie die naar mijn mening onterecht is afgebroken, want mevrouw Applegate was na Married With Children terug, en hoe! Gelukkig is ze nu weer op de beeldbuis met een nieuw humoristisch pareltje: Up All Night. Waarin ze het gezinsleven met een flitsende carrière combineert. Samen met haar man of beste vriendin maakt ze er soms een potje van. Maar natuurlijk komt alles altijd weer goed en houd je gedurende de aflevering gewoon die vette lach op je gezicht. Is Christina Applegate dan soms de nieuwe Courtney Cox?

Vampire DiariesVampire Diaries
Ergens tussen de Twilight-verfilmingen door, was daar ineens een nieuwe vampierenserie. Inmiddels zijn we alweer in het derde seizoen beland en wil ik dat Stefan weer eens normaal gaat doen. In de afgelopen 66 afleveringen zijn er al ontelbare mensen afgeslacht, toch blijft er nog genoeg voedsel – en daarmee ook genoeg verhaal – over in Mystic Falls. Ik ben benieuwd of de complete geschiedenis van het mysterieuze dorpje ooit boven het bloed vandaan komt… En Elena dan natuurlijk (met Stefan of Damon?) gelukkig en oneindig leeft.

En van welke serie(s) krijg jij maar geen genoeg?

7 reacties on “The Series Of The Year 2011”

 1. Anke Beantwoorden

  Oh, ik moet zulke lijstjes eigenlijk helemaal niet lezen… Nu wil ik ook allerlei series gaan kijken, maar ik heb daar niet echt tijd voor 🙁 Alleen The Big Bang Theory en Glee volg ik momenteel echt. Ik ben inderdaad ook wel benieuwd of Glee me nog lang kan boeien, ik ga deze week aan seizoen 3 beginnen.

 2. des Beantwoorden

  ik ben er nog niet helemaal overuit of ik onforgettable wel leuk vind. De humor is mij net iets te gemaakt. Verder vind ik cougar town geweldig leuk, en vind ik ook dat Samantha Who door had moeten gaan.

  Tenslotte: waar is modern family :)?

 3. Chantal Beantwoorden

  Ik genoot dit jaar vooral van Fringe, Shameless en The Good Wife. Ik hield mijn serie collectie erg laag dit jaar. Zo lekker!
  In 2012 begin ik met The Walking Dead en heb ik nog een stel serie’s op mijn harde schijf staan die ik wil kijken (oa Vampire Diaries) en ga ondertussen ook vrolijk door met Fringe, Shameless en New Girl.

  En als ik me verveel zal ik vanzelf wel weer de schade inhalen van Gossip Girl en Glee.

 4. Naomi Beantwoorden

  In cougar town moet ik je zeker gelijk geven. Heb het nooit helemaal gevolgd, maar altijd wel half aan gekeken en dat was geniaal. Voor de rest ben ik trouw aan Friends, How I Met Your Mother en Two Guys & a Girl

 5. Louise Beantwoorden

  Goede tips voor de laatste koude maanden van 2012 😀

  Ik heb nog wel een stukje van de oude 90210 meegekregen.. maar daardoor vind ik de huidige echt drie keer niks 🙁

 6. Vera Beantwoorden

  Zit op dit moment weer volledig in Dexter. Ben zelf al tot en met seizoen 5, maar ben sinds kort weer opnieuw begonnen met m’n vriend en ook voor de tweede keer verveeld het geen moment.

  Ook Sex and the City heb ik laatst weer in m’n dvd-speler gegooid en dat is toch ook wel weer erg smullen hoor.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *