The Road He Went

Terwijl ik aan het zwoegen was goede cijfers te halen voor mijn tentamens, tijgerde vriendjelief door de modder in het bos. Half augustus begon hij met zijn opleiding tot onderofficier op de Koninklijke Militaire School (KMS) te Weert. Het is me een raadsel waarom het zó ver weg moet zijn. Waarom die jongen mij niet mag bellen. Of er überhaupt een sociaal leven op na mag houden. Vanaf die tijd zag ik hem alleen nog in het weekend. (De weekenden dat hij binnen moest blijven niet meegerekend) Al honderden tranen hebben mijn wangen gepasseerd, maar 1 november mocht ik dan eindelijk een kijkje nemen in het militaire leven van mijn lief en tevens toekijken hoe hij werd bevorderd tot soldaat 1e klasse.

Om zes uur ’s ochtends stapten zijn ouders en ik in de auto voor een tocht van het hoge noorden van het land naar een uithoek in het zuiden. Nog vóór Purmerend stonden we al in de file en dit werd er bij elke passerende stad niet beter op. Uiteindelijk kwamen we na ruim 3 uur rijden aan op de kazerne.

Het eerste wat me opviel was dat al die mensen in bloemetjespakken verschrikkelijk op elkaar lijken. Ze hadden tevens een vreselijk unsexy rood sjaaltje om. In het Bastion (café a la kazerne) namen we een kopje thee/koffie en een plakje cake om even wat energie voor de rest van de dag op te doen. Vriendjelief mocht een groep ouders, aanhangers en collega’s samen met zijn buddy over de kazerne leiden. Dus we sjokten fijn de hele dag achter hem aan. Zo zagen we het museum, de hindernisbaan, verschillende wapens, een demo en heb ik met losse flodders op een doel geschoten. Dit deed ik overigens erg charmant met mijn hakjes aan. Ook heb ik de kamer van vriendjelief geinspecteerd en dé plek op het muurtje waar hij mij altijd belt bewonderd. Tussen de middag kregen we een gratis lunch en ’s middags keken we toe hoe een deel van de onderofficieren in spe een exercitie deden. (halt, geef acht, mars, jeweetwel..) Toen was het tijd voor hen om in dagelijks tenue (die zij alleen bij speciale gelegenheden aan hebben, snap je het nog?) aan te treden en bevordert te worden door het kader. Natuurlijk is er genoeg beeldmateriaal voor jullie verzameld, deze kun je hier vinden.

Deze week is het volgende onderdeel van zijn opleiding begonnen, als alles goed gaat wordt hij dan weer in april bevorderd. Aan de ene kant kan het mij niet snel genoeg gaan, zodat hij in een kazerne dichter bij huis geplaatst kan worden, aan de andere kant komt de tijd dan sneller dichterbij dat hij uitgezonden zal worden…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *