Filmtip: The Great and Powerful Oz

Oz: The Great and PowerfullAls er een plek op de aarde zou zijn waar ik naast Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry graag zou willen wonen, is dat in het Land van Oz. Het oorspronkelijke kinderboek The Wonderful Wizard of Oz door L. Frank Baum doet menig kinderhartje sneller kloppen, dus het werd hoog tijd voor een nieuwe film, The Great and Powerful Oz. Ik kan niet wachten!

De geboorte van Oz
In 1900 zag de Tovenaar van Oz het levenslicht in de vorm van een kinderboek, daar kwamen vervolgens nog dertien andere boeken over het Land van Oz bij. Toch kennen we het verhaal van Dorothy, de vogelverschrikker, de tinnen man en de bange leeuw voornamelijk door de verfilming uit 1939 of de musical The Wiz, die voor het eerst in 1975 op het toneel verscheen en dankzij ome Joop in 2006 ook hier op de planken stond.

En dan heb je natuurlijk nog Wicked, een verhaal van de Amerikaanse schrijver Gregory Maguire (1954), over The Life and Times of the Wicked Witch in the West, oftewel: de groen uitgevallen Elphaba. Natuurlijk zou ome Joop zichzelf niet zijn, als hij de musical niet naar Nederland zou halen. We moesten er dan wel acht jaar op wachten, maar toen verschenen Willemijn Verkaik en Chantal Janzen vorig jaar ten tonele. Ik kon het als Land van Oz, Wicked en musicalfan natuurlijk alleen maar breed glimlachend toejuichen.

Land van Oz

De prequel Oz: The Great And Powerfull
En daarmee ga ik nog even door. Nu ik weet dat in maart 2013 de prequel van The Wonderful Wizard of Oz op het witte doek verschijnt, waarin je leert hoe de tovenaar in Oz belandde en heerser werd over het land. Met Sam Raimi als regisseur en James Franco, Mila Kunis en Rachel Weisz in de hoofdrol kan er naar mijn idee weinig misgaan. Ik wacht smachtend deze acht maanden af en zet ondertussen Defying Gravity nog even keihard aan, terwijl jij hieronder de trailer van Oz: The Great And Powerfull kunt bekijken. Prepare to be blown away by the magical world that’s been created.

12 reacties on “Filmtip: The Great and Powerful Oz”

 1. Kelly Beantwoorden

  Wil ik zeker kijken als het uit is! Vroeger keek ik altijd naar die tekenfilms en had er 2 grote puzzels van vroeger.

 2. Anke Beantwoorden

  Hm, ik dacht dat ik hier vanochtend al een reactie had achtergelaten, maar die is blijkbaar niet helemaal doorgekomen πŸ˜‰ Anyway, de trailer is veelbelovend! Heb eigenlijk nooit echt iets van The Wiz meegekregen, behalve sketches op TV enzo. Deze film doet me denken aan een combi van The imaginarium of doctor Parnassus, Alice in Wonderland en Snow White and the huntsman (ook al heb ik die laatste nooit gezien), dus dat zou wel gaaf zijn!

  • Danielle Beantwoorden

   @Anke, Snow White moet je ook echt nog gaan zien! En de combi klopt wel, en die klinkt mij al muziek in de oren! πŸ˜‰

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *