Stay Cute Kiddies!

Elke keer verbaas ik me er weer over als ik mijn nichtje van 9 jaar online zie komen op msn. Ditzelfde nichtje dat op haar 7e al make-up droeg en zorgvuldig haar nagels ging lakken. Dat haar haar van de ene over de andere schouder drapeert en onschuldig knippert met haar ogen.

Toen ik (en volgens mij spreek ik nu ook een beetje over wij) zo oud was speelde ik met barbies, wroette ik met mijn handen in de modder en spaarden we flippo’s. Een heerlijk zorgeloos leven waarbij je je niet hoefde te schamen om gewoon lekker kind te zijn. Ik vraag me af wat er nog onder het woord ‘kind’ wordt verstaan. Als men wil dat je op je 4e jaar al Engels leert, je op je 6e jaar een mobieltje cadeau krijgt, de laatste roddels op je 8e bespreekt op msn, je op je 9e jaar een domeinnaam hebt aangeschaft voor je web-log en de flatscreen met dvdspeler, playstation en computer een prominent deel van je kamer in gaan nemen, tot je op je 10e alles al hebt meegemaakt waar we tot voor kort nog 20 jaar over deden.

Please stay with us my cute little kiddies!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *