Spelletjesavond met de biebmiepjes

Spelletjesavond
Spelletjesavond
Foto’s door: Lieke Spijker

Men neme vijf gezellige meisjes met een goed glas wijn in de ene hand en een dobbelsteen in de andere. De tafel is bekleed met pionnen, een schaal overheerlijke brownies, een zandloper en een verdwaalde mandarijn. Het was tijd voor een spelletjesavond. Want wat is er nu leuker dan op z’n tijd een ouderwets potje Scrabble spelen?

Het Logo bordspel

Het eerste spel dat uit de kast werd getrokken was Het Logo bordspel. Geschikt voor jongens en meisjes van 12 tot 99 jaar. We hadden het gevoel dat we prima in deze categorie pasten en een deel van de 1600 vragen over merken en logo’s met gemak konden beantwoorden (dat viel soms echter vies tegen!). Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers, maar het wordt natuurlijk nog leuker in teams! Wij leerden alles over kattenvoedsel – van Shiba tot Wiskas (als het aan de kat lag), Chocomel (de enige Γ¨chte!), ondergoed van BjΓΆrn Borg en de vroegere auto’s en motoren van Miele. Het Logo bordspel is zeker een aanrader om te spelen met een zowel een kleine of grote groep vrienden of familie.

30 Seconds

Een spel dat door ons zeer fanatiek wordt gespeeld is 30 Seconds. Een pijlsnel partyspel. Je speelt het spel in teams en daardoor is het meer dan geschikt voor grote gezelschappen op feesten en partijen. Een van de teamleden probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de vijf begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen er worden geraden, des te meer velden je op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish? Mijn team was het deze avond niet, maar dat kan bij dit spel de pret (en de sfeer) niet drukken!

Vlotte Geesten

Ik maakte deze avond ook kennis met een (voor mij) nieuw spel, Vlotte Geesten. Het is een kinderspel, geschikt vanaf 6 jaar. Laat je daar niet door afschrikken, het is een echte hersenkraker en daardoor (ook/extra) lastig voor volwassenen. Niet gek dus, dat dit kaarspel is genomineerd voor ‘Spel van het jaar 2012’. Vijf voorwerpen staan in een kring op tafel en elke rond wordt er een kaart omgedraaid. De spelers moeten dan zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelste doet, krijgt de kaart. Je raadt het al: wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel. Hoe is het met jouw reactievermogen gesteld?

Andere spellen waar ik blij van word zijn: Phase 10, Weerwolven, HalliGalli, Regenwormen, Skip-Bo, Set!, Uno en Kolonisten van Catan. Wat is jouw favoriete gezelschapsspel?

31 reacties on “Spelletjesavond met de biebmiepjes”

 1. Harmke Beantwoorden

  Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van spelletjes. Maar er is een spelletje wat ik echt leuk vind: Monopoly deal.

  • Danielle Beantwoorden

   @Harmke, ah! Dat heb ik eigenlijk nog nooit gespeeld, alleen de ‘gewone’ versie… ik ga eens kijken of Sinterklaas of de Kerstman zo lief is om mijn dit spel te geven! πŸ˜‰

 2. jennn Beantwoorden

  Klinkt leuk. De drie spellen die je beschrijft ken ik niet, maar die ondersten wel. VOor en vriendinnenavond vind ik Chit Chat Girls Night Out echt geweldig!

 3. Anke Beantwoorden

  Ik heb dus nog nooit Kolonisten gespeeld, volgens mij mis ik wat. Saboteur en Boonanza zijn ook nog wel leuk trouwens. En good old Risk natuurlijk πŸ™‚

 4. Wendy Beantwoorden

  Ow wat leuk zo’n spelletjesavond. Ik wil ook! Ik heb genoeg spelletjes in huis, dus daar kan het niet aan liggen. Wat ik een leuk spel vind is Ligretto. Heb dat best wel een tijdje op vrijdagavond in de kroeg (jawel) met vrienden zitten doen.

 5. Iris Beantwoorden

  Wat een leuke foto’s! Ziet er heel gezellig uit. Ik heb eigenlijk helemaal geen favo gezelschapsspel. Ik doe eigenlijk nooit oldskool spelletjes! Twister misschien? Scrabbelen lijkt me eigenlijk ook wel weer een keer leuk om te doen, zo lekker ouderwets en burgerlijk, haha!

 6. Lnnk Beantwoorden

  Oh leuk spelletjes. Het logospel en 30 seconds zijn erg leuk. Die andere ken ik niet.
  Ik ben zelf ook dol op Kolonisten van Catan.

 7. Marlyssa Beantwoorden

  Wat ken ik veel van die spellen niet zeg! Die 30 seconds lijkt me hilarisch ahha. Leuke avond gehad zo te zien:)

 8. Petra Beantwoorden

  Dat ziet er gezellig uit! πŸ˜€

  Mijn favoriete spel is nog altijd Monopoly. Heerlijk straks weer met de kerst met de hele familie spelen πŸ˜€

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *