Sneakers on my wishlist…

Verhuizen is een ramp. Zeker als het om immense verzamelingen gaat. Afgelopen week verzamelde ik bergen kleding en ontelbare sieraden. Mijn sneeuwbollen werden netjes in oude kranten gewikkeld, mijn Winnie de Pooh attributen gingen naar zolder en mijn boeken, cd’s en dvd’s zei ik voor de komende weken vaarwel. Maar toen bleef daar nog één grote verzameling in de garage staan. In onhandige formaten en vormen. Schoenen, schoenen en nog eens schoenen.

Fijn, fijner, fijnst

Ik heb de meest waanzinnige pumps in mijn bezit en ik kan kwijlend kijken naar mijn exemplaren met plateauzool. Maar de sneakers in mijn kast, die lopen toch het fijn, fijner, fijnst. Ik draag ze als ik ga shoppen, tijdens het vele lopen op mijn werk of tijdens concerten en festivals.
Mijn afgetrapte All Stars hebben daardoor al vele edities van Rock Werchter meegemaakt en verschillende Vans gingen mee op citytrip naar Londen, Parijs en Praag. De zwarte versie draag ik steevast bij mijn expliciet zwarte werkkloffie en afgelopen zaterdag waagde ik er een dansje op tijdens het concert van Florence + The Machine.

De perfecte sneaker

Ik heb sneakers stiekem het liefst in alle kleuren en soorten, maar niet in verschillende maten. Weet je eenmaal jouw juiste maat van een bepaald merk, dan kun je gemakkelijk sneakers online shoppen zonder voor verkeerde maten te komen te staan.
Het fijne van het wereld wijde web is daarnaast dat je nog weleens fijne kortingen kunt scoren, je hoeft je (in mijn geval net bewoonde) huis niet uit én je vindt er vaak de meest originele exemplaren die verder niet in de winkel te koop zijn. Ook is het makkelijker om prijzen te vergelijken, je kunt uren kijken zonder de druk van een verkoper die in je nek loopt te hijgen en de trefkans om hét perfecte paar te vinden is groter. En van al die voordelen kan ik heel blij worden.

Platte weetjes

Ik ben trouwens niet de enige die zich meer in de platte schoen kan vinden. De hoogste hakken worden in Europa gedragen door Italiaanse, Engelse en Poolse vrouwen. Wij sluiten de rij en zijn draagster van de meest platte schoenen. De Nederlandse vrouw is daarmee veel ‘platter’ dan menigeen wellicht denkt.
Europeanen kopen schoenen op basis van comfort (47%), prijs (36%), kwaliteit (36%) en stijl (28%). Voor Nederlanders is dit ook de top drie van aankoopcriteria, maar voor ons gieraards weegt de prijs zwaarder mee (43%) dan voor andere Europeanen. De Nederlandse vrouw kocht gemiddeld 3 paar, dat is minder dan het Europese gemiddelde van 3,6 paar. De hoeveelheid sneakers die ík echter zou willen kopen, kan ik helaas niet betalen. Maar een verlanglijstje maken voor Sinterklaas en/of de Kerstman kan natuurlijk nooit kwaad!

Welke exemplaren zijn jouw favoriet?

sneakers online shoppen

14 reacties on “Sneakers on my wishlist…”

 1. appelig Beantwoorden

  Wat grappig om te weten. Ik loop ook het liefst op sneakers, maar dan wel op Skechers! Daar heb ik zo’n 10 paar van in de kast staan. Pumps blijven bij mij helaas niet zitten zonder bandje om mijn enkel. Laarzen zijn ook favoriet.

  • Danielle Beantwoorden

   @Mariska, ik weet niet wat het is, maar ik heb echt een zwak voor die roze exemplaren. Echt een mooie kleur om de winter een beetje mee op te fleuren! En de studs maken het dan weer stoer 🙂

 2. Anke Beantwoorden

  Ik loop eigenlijk ook altijd op sneakers rond. Ik heb er niet veel, maar stiekem vind ik er best wel veel leuk om te hebben 😉

 3. Wendy Beantwoorden

  “Vroeger” (ik heb het dan over toen ik net 16/17 jaar was) moest ik altijd hakken aan als ik ging stappen. Ik kon er beter mee dansen (??). Tegenwoordig is het eigenlijk meer andersom: hoe hoger de hak, des te meer ik een hark word…

 4. MySuperSweetLife Beantwoorden

  Wat zijn ze mooi! Ik vind je blog erg leuk en daarom ben ik je meteen met bloglovin gaan volgen! Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *