Libelledag

De Libelleweek is hét sponsorend event volgens mijn leraren. Kwijlend praten ze er vol enthousiasme en met lovende woorden over. En niet voor niets. Jaarlijks komen er duizenden vrouwen op het event af. De meesten met het motto: ‘hebben, hebben, hebben’. Dit jaar heb ik zelf ondervonden wat een Libelledag zo leuk maakt (en waarom het een traumatische belevenis is voor het mannelijke geslacht).

Mijn moeder, zus en ik stappen al vroeg op de trein om na een paar keer succesvol over te stappen op het zonnige en geimproviceerde station ‘Almere Strand’ te belanden. Het is nog geen 10 uur en de hekken zijn nog gesloten. Vrouwen maken zich breed en strikken nog eens extra goed hun veters, met kaart en plattegrond in de aanslag, om als eerste naar binnen te kunnen rennen waggelen.

Als echte vrouwen maken wíj onze eerste stop bij de wchokjes. Stel je eens voor, al die vrouwen op een stinkende en besmeurde Dixie! Vervolgens komen we aan bij de Nintendo Wii, ik maak mijn zus in met een potje tennis. Ja, doe mij ook maar zo’n gameconsole voor thuis. We vullen we ochtend van stand naar stand. Een drankje hier, een smeerseltje daar. Ondertussen word je talloze keren omver gerden door rollende boodschappentassen en zeggen de blikken: ‘denk maar niet dat ik aan de kant ga voor jou’ genoeg. Gelukkig zijn er ook lieve mensen te vinden, zoals: Sonja Bakker, mijn klasgenootje Mandy en Tineke Beishuizen (tegen mijn moeder: ‘wat heeft u twee mooie dochters!’)

Geld uitgeven is op de Libelledag niet moeilijk. Wat wil je ook met al die aantrekkelijke aanbiedingen en mooie praatjes. Zo heb ik mij een oogpotlood en blusher laten aansmeren en staat er een henna tattoo op mijn hand. Verder kocht ik een blingbling-achtig horloge en kunstnagels, deze gaan pas in gebruik na Pinkpop, wel zo verstandig. Aan het eind van de dag kregen we een Goodie Bag in onze handen gedrukt en pakten we nog snel een gratis smoothie mee. Conclusie: Laat ook eens je zongebruinde hoofdje zien op een Libellezomerdag! (En voor je het weet loop je te smeren met een gezichtscreme).

En ja, ik heb ook de foto’s nog.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *