Let’s take a hop in time…

What were you doing 1 year ago today? Had je mij deze vraag twee weken geleden gesteld, dan had ik met mijn mond vol tanden gestaan. Maar toen ontdekte ik Timehop en vind daardoor sinds begin deze maand (bijna) iedere ochtend een e-mailbericht in mijn inbox. Een e-mail afkomstig van mijn oude ik welteverstaan. De oude – maar nog steeds heel erg – ik van een jaar terug.

Legandary stuff
Binnen twee minuten had ik op Timehop mijn accounts op Facebook, Twitter, Foursquare en Instagram aangemeld. En toen wachtte ik rustig- maar natuurlijk vol verwachting – de volgende ochtend af. Je zou natuurlijk ook zélf terug in de tijd kunnen scrollen. En ik geef toe, dat is bij Instagram nog net te doen. Maar bij Twitter en Facebook is dat in mijn geval een tijdrovende taak. Bovendien is dat toch lang niet zo leuk? Want Timehop verblijd je niet alleen met jouw social media materiaal, maar ook met een dagelijkse portie aan wijze woorden. Zo heb ik bijvoorbeeld THIS. THIS is the stuff legends are made of en Do yourself a solid and try to have another day as good as year-ago Danielle had al voorbij zien komen.

Once another day
Weet je, eigenlijk kun je Timehop vergelijken met het One Line A Day: A Five Year Memory Book. Het verschil is alleen dat je zelf niets hoeft te schrijven (want dit heb je zelf al ooit getypt), je hoeft jezelf er niet aan te herinneren de verplichte regels vol te pennen én je krijgt bovendien al je bijzonderheden gewoon automatisch op je beeldscherm te zien. Ze werd ik door onderstaande e-mail herinnert aan het 1-jarige verjaardagsfeestje van mijn achterneefje en schreef ik voor die good old stage bij CJP weer eens de wekelijkse Volkskrantpagina vol.

Nou, waar wacht je nog op? Take your hop in time…

11 reacties on “Let’s take a hop in time…”

 1. Noelle Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk idee is dat! Ik ga het ook eens proberen, want ik ga nog regelmatig terug in mijn timelines, alleen niet zo ver want ja, dat is inderdaad nauwelijks te doen!

 2. Anke Beantwoorden

  Oh dat lijkt me eigenlijk best apart! Nu heb ik alleen Facebook langer dan een jaar, al post ik daar sinds een jaar volgens mij ook niet meer zo actief op. Alleen om daar nu achter te komen vind ik het al interessant worden, haha 😉

 3. Suzanne Beantwoorden

  Wat leuk! Ik heb me laatst wel aangemeld voor twitshift, zelfde idee alleen voor twitter en niet via mail maar twitter. Super grappig om terug te lezen!

 4. Ilja Beantwoorden

  Leuk! Heb me aangemeld 🙂
  Kwam bij het googlen naar Timehop in NL, als 2e resultaat, site van je vriendje tegen. Wat doet hij wat jij niet doet? 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *