Jesus Is My Homeboy

Vorige week tijdens de voetbaltraining vertelde ik vriendin L. dat ik op zondag echt niet om 12 uur op het veld kon staan aangezien ik dan nog in de kerk zat. Een paar meiden naast ons keken me raar aan. "Kerk? Jij? Waarom? Jij gaat naar de kerk?" Ik kon een glimlach niet onderdrukken. "Ja, ik ga naar de kerk, geheel vrijwillig. Ik vind het leuk." Waarschijnlijk verklaarden ze me toen voor gek. De een riep uit "Oh mijn God, oh mijn God", wat ik dan wel weer zeer toepasselijk vond. De ander vroeg me wat er dan zo leuk aan was. Nou de liedjes, de preken, de mensen, zelfs het gebouw. Maar ik ben geen held in het uitleggen en ik kan zeker niet overtuigend zijn. Hoe leg je aan iemand die de kerk ouderwets, saai en stom vind uit hoe jij erover denkt? Hieronder een poging tot..

Half februari werd ik door een vriendin meegevraagd om naar een soort kerk te gaan. Het klonk allemaal heel vaag, maar ik liet me overhalen. Als ik aan een kerk dacht had ik een beeld voor me van een groot gebouw, een pastoor in een gewaad die wat staat te brabbelen op het altaar en liederen die worden gezongen met een orgel waarbij alle bejaarden in koor meezingen. Nou, ik werd wel wakker geschud. De kerk waar ik heen ging, een baptistengemeente, had geen groot gebouw in plaats daarvan vind het plaats in een aula van een middelbare school. Er is ook geen pastoor, er is veel meer vrijheid, de preken zijn te begrijpen en je leert er echt heel veel van. We zingen ook geen liederen met een orgel. Bij ons in de kerk staan een drumstel, gitaren, keyboard en blaasinstrumenten en we zingen zeer moderne liedjes. De eerste keer verbaasde ik me over het aantal jongeren dat zich in de kerk bevond. Zóveel! Ik kan nu een heel erg uitgebreid verslag gaan geven (mijn getuigenis) maar als je die wilt lezen moet je even deze link checken, Getting-Into-You. Daar staat onder andere hoe ik dus tot geloof ben gekomen, dat gebeurd ook niet zomaar op de een op de andere dag.

Je kunt eindeloze discussies voeren met mensen die niet geloven. "God bestaat niet. Ja, Jezus.. het zal wel. Ik geloof niet. De evolutie theorie is toch veel logischer." Well give it up people, there is only one truth.. Toen ik pas naar de kerk ging was ik nog echt een jup in het geloof ik wist dus echt he-le-maal niks. Oké natuurlijk heb ik dingen geleerd op de basisschool, maar de echt belangrijke dingen en hoofdredenen van het geloof waren voor mij een raadsel. Ik heb de afgelopen maanden dus heel erg veel geleerd. Over het geloof, de zin van het leven (wow dat klinkt zwaar..) Ik voel me er goed bij, wat ik erg jammer vind, is dat mensen zo moeilijk te overtuigen zijn. Men blijft erbij dat de kerk ouderwets, stom en saai is. Inmiddels weet ik wel beter. Christenen zijn dus écht niet saai.

You take my hand And lead me to Your side Your warm embrace Sets my heart on fire You are my shelter God of all wonders You are the hero of my life.

I live for You
The Saviour of my life
Your love for me
Is wider than the skies
You are my shelter
God of all wonders
You are the hero of my life

You came for me
Your life for mine
When I couldn’t save myself
You bore my pain
My sin my shame
Jesus my Lord my life

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *