Hoe Danielle na 15 jaar weer op schaatsen stond…

….En dat zag er zo uit.

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is de komende vier weken omgetoverd tot ‘De Coolste Baan van Nederland’. En schaatsen in het Olympisch Station, dát moesten vriendje en ik uitproberen! Ik was vol goede moed, ook al had ik jaren niet geschaatst. Helaas viel het echter behoorlijk tegen, staande op het ijs wist ik niet meer hoe ik mij moest voortbewegen. Wie zei dat je schaatsen net als fietsen nooit verleerd? Mooi wel dus! Bij het derde rondje deden mijn voeten bovendien ongelofelijke pijn en besloot vriendje dit ook nog eens te gaan filmen. Maar stiekem was het ook erg leuk, zeker als ik na een paar rondjes dan tóch de smaak te pakken krijg en ondertussen terugdenk aan de schaatstochten die ik als kind met mijn moeder en zus door West-Friesland maakte. En oh, die warme chocolademelk na afloop smaakte fantastisch!

Vertel ‘ns, wanneer heb jij voor het laatst op schaatsen gestaan?

9 reacties on “Hoe Danielle na 15 jaar weer op schaatsen stond…”

 1. Zoë-Amber Beantwoorden

  Ziet eruit alsof het je prima afgaat!
  Maar pfoe, dat licht op die baan…dodelijk…is niet gemaakt voor nachtblinde mensen geloof ik XD
  Of is het de bedoeling dat je niet ziet waar je heen schaatst 😛

 2. appelig Beantwoorden

  Leuk om te zien dat mensen zo’n lol beleven aan schaatsen. Voor mij is het niet weggelegd. Ik heb denk ik 24 jaar geleden voor het laatst op de schaatsen gestaan. Ik had toen zo’n kramp in mijn voeten dat ik gezworen heb noooooit meer te gaan schaatsen. Dat hou ik dus best lang vol. 🙂

 3. Daan Beantwoorden

  Ik heb jaaaaren geleden (2005 of 6 of zo) voor het laatst op schaatsen gestaan. Ben ook niet van plan dat nog te herhalen..!

 4. Eva Beantwoorden

  Joppe wil ook zo graag. Ik niet. Je ziet die discussies ‘Aah laten we gaan schaatsen!’, ‘Neehee dan val ik en het is koud en blergh en onhandig en en’, wel voor je denk ik 😉

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *