Serie: Grey’s Anatomy

Een van mijn favoriete series dat ik op de voet volg en geen aflevering van wil missen, Grey’s Anatomy. Elke dinsdag om 21.30 uur en in de zomertijd elke zondagavond dubbele afleveringen.

De gebeurtenissen in Grey’s Anatomy worden gevolgd door de ogen van één van de vijf basisartsen, Meredith Grey. Meredith doet haar best een zo normaal mogelijk leven te leiden, terwijl de liefde voor haar vak dat vaak in de weg staat. Als dochter van een gerenommeerde, vrouwelijke chirurg lijkt het niet meer dan logisch dat Meredith in de voetsporen van haar moeder treedt. Wat alleen niemand weet, is dat Meredith een droevig geheim met zich meedraagt. Haar ooit zo befaamde moeder lijdt aan een ongeneeslijke ziekte.

Behalve Meredith bestaat de groep aankomende chirurgen uit Cristina (Sandra Oh – The Princess Diaries), Izzi (Katherine Heigl – Roswell), George (T.R. Knight – Law & Order: Criminal Intent) en Alex (Justin Chambers – The Wedding Planner). Hun achtergronden zijn erg verschillend en de onderlinge competitie is groot. Toch vormen zich hechte vriendschappen en steunen de jonge artsen elkaar in moeilijke tijden.

Ook ontstaan er romances op de werkvloer. Zo merkt Meredith op de eerste dag van de opleiding dat haar scharrel van de voorgaande avond in hetzelfde ziekenhuis werkt. Hoewel ze deze Dr. Derek Shepherd (Patrick Dempsey – Sweet Home Alabama) zo veel mogelijk op afstand probeert te houden, blijken de twee meer gemeen te hebben dan louter fysieke aantrekkingskracht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *