Expositie ‘Gejaagd door de wind’ in het Zuiderzeemuseum van Enkhuizen

Vorige week kreeg ik een e-mail van Plug Out, ze boden mij twee vrijkaartjes aan voor de opening van de expositie Gejaagd door de wind in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Daartegenover stond natuurlijk wel dat ik er een recensie over moest schrijven van (welgeteld) 110 woorden. Gelukkig heb ik mijn blog, waar zoveel woorden mag gebruiken als ik wil.

Gejaagd door de wind in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Ik belde met collega L. of ze zin had om mee te gaan en zo kwam het dat we na onze boeiende werkdag op de fiets door de stad crossten om op tijd aanwezig te zijn op het aangegeven tijdstip. Bij aankomst voelden we ons een beetje geïntimideerd door de vrouwen in prachtige (artistieke) jurken en (oncomfortabele) hakken. Stoere zelfverzekerde metromannen met een champagneglas in de hand liepen ons voorbij en wij keken onze ogen uit. Wij vielen toch wel buiten de boot met onze spijkerbroeken en All Stars aan. Gelukkig mag je als journalist heerlijk in je oude zondagse kloffie je werk doen en hadden de mensen het te druk met zichzelf om ons op te merken. Het leek alsof alle belangrijke personen, die ook maar iets in de modewereld voorstellen, bij elkaar waren gekomen voor een gezellig onderonsje. Met een glas drinken in onze hand hebben wij een half uur rond gekeken naar de bijzondere mensen, kleding, accessoires, brillen en gezichten en vingen we een glimp op van het nieuwe monument: Clare Twomey. Een indrukwekkende berg serviesscherven waarachter vast een uitgebreide filosofie schuilgaat.

Gejaagd door de wind in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Toen we merkten dat de mensen zich verplaatsten naar de Schepenhal liepen wij ook snel naar binnen voor een afscheidswoord van de directeur en een optreden van Miss Montreal. Tijdens dit optreden van welgeteld drie liedjes was de hele zaal (bijna) leeggelopen. Wij bleven geduldig kijken en genoten van Just a Flirt en Kobus de bassist. Vervolgens was het tijd voor het echte werk: de expositie bekijken. In het begin was onze reactie: "hm oh…" aan het eind was het meer een "oh! aah!" geworden.

Gejaagd door de wind in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Voor alle modeliefhebbers onder ons is deze tentoonstelling zeker het bezoeken waard. En als het straks mooi weer is, kun je gelijk rondwandelen in het museumpark, iets waar je minimaal één keer in leven geweest moet zijn. Neem ook gelijk de boot én de stoomtram voor een culturele dag in West Friesland!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *