Free Fashion Challenge I CAN DO THIS

365 dagen niet shoppen. Nee, zelfs 366 dagen dit jaar. Dat gaat mij echt te fur. Toch wilde ik iets doen met de Free Fashion Challenge. Ging ik voor 100 dagen niet shoppen? 50 dagen? Een maand? Of toch alleen maar voor een week?

Het idee bleef in mijn hoofd rondspoken nadat ik mijn kledingkast aan een grondige opruimbeurt had voorzien en samen met vriendinnetje R. door de gigantische stapel vodden ging. Kledingstukken die ik niet meer paste, niet mooi meer vond of kledingstukken die bij voorbaat al een miskoop waren geweest, gingen in een zak naar het Leger des Heils. Ik besefte bij deze enorme berg dat een groot deel van mijn zuurverdiende centjes de mode-industrie wel erg goed spekken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de tientallen tassen, sieraden en riemen die liggen te verstoffen in de kast. Mijn slaapkamer is in de loop der jaren dan ook meer op een inloopkast gaan lijken dan een oase van rust waar je vredelievend je ogen sluit.

Dit kon zo niet langer. Mijn moeder is al trots als ik een maand de hand op de knip zou houden, maar op 22 februari (ja, deze datum heeft alles met deze blogpost te maken) besloot ik voor een challenge van 50 dagen te gaan. Ik heb in deze tijd genoeg kleding om iedere dag een andere outfit te dragen en als beloning mag ik half april één item kopen in hartje Utrecht. Als beloning. En als aanmoediging voor de 50 dagen die daarna weer volgen.

I can do this. Don’t you think?

11 reacties on “Free Fashion Challenge I CAN DO THIS”

 1. Anke Beantwoorden

  Succes! Voor mij is het niks, al koop ik “uit mezelf” wel vaker maandenlang geen nieuwe kleding. Wel grappig dat ik me juist heb voor genomen na mijn afstuderen eens flink te gaan shoppen, haha.

 2. Anne Beantwoorden

  Hey Daniëlle, goed idee zeg! Helemaal zo gek nog niet hoor, consuminderen (rotwoord). Als ik jouw blog zo ’s bekijk krijg ik lichtelijk de indruk dat het volk des lands jou persoonlijk verantwoordelijk kan houden voor het voorkomen van een nóg grotere crisis. 😉 Dank daarvoor, we zijn je zeer erkentelijk, maar je hoeft hiervoor natuurlijk niet in een persoonlijke financiële crisis verzeild te raken. Goed besluit dus om het economisch gezien wat rustiger aan te doen!

  Ik weet trouwens zeker dat je ’t makkelijk volhoudt. Gewoon een alternatief voor geld uitgeven zoeken. Brei je eigen sjaal (ook heel hip), of zoek sponsors om het tot de eindstreep te redden. De opbrengsten kunnen dan mooi naar een schooltje in Afrika of een ziekenhuis in Zuid-Oost Azië. Veel succes in ieder geval!

  • Danielle Beantwoorden

   @Anne; wat een geweldige comment! Ik denk dat ik deze maar naast mijn afstreepkalender ga ophangen!

 3. Ilja Beantwoorden

  Echt? Een hele maand? Geen sokken, geen armbandje, zelfs geen haarspeldje? Jeeemig.
  Om je bij te staan, sta ik in ieder geval met van die mooie roze glitter pomponnetjes in mij handen te cheerleaden aan de zijkant. Go Daan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *