FASHIONATA

Modeblogs. Ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. Natuurlijk vind ik het heerlijk om inspiratie op te doen. Natuurlijk zou ik ook uitgenodigd willen worden voor een front row seat tijdens Fashion Week (welke dan ook). Maar ik wil geen arrogant kreng worden, kleding dragen omdat ik het toevallig gratis krijg. En ik wil vooral niet de hele tijd met mijn rotkop hoofd op tientallen foto’s.

FASHIONATA

Maar er zijn mensen die dat dus wel kunnen. Nee, niet arrogant zijn. Ik bedoel een hele mooie modeblog bijhouden. Meisjes die prachtige foto’s maken en originele outfits dragen waar je ú tegen zegt. Het zijn er niet veel, de modeblogs die ik volg. Maar een dagelijks klikje naar Fashionata kan ik niet laten. En waarom ik dan juist déze blog bekijk? Dat komt waarschijnlijk omdat ik de kledingkast (met inhoud, doh!) van Sofie Valkiers graag zou willen hebben. De kleurtjes, motiefjes en printjes. De stoffen, kleuren en lijnen. De accessoires, schoenen en sjaaltjes. Ik houd ervan. En dat mag bij deze de hele wereld weten.

FASHIONATA

FASHIONATA

Wanneer ben je begonnen met bloggen, en waarom?
Sofie: “In ben met Fashionata begonnen in 2008, omdat ik echt mijn passie wou delen met gelijkgezinden. Ik hou ervan om over mode te praten, nieuwe ideeën op te doen en mijn interesses te delen. Zo ben ik ook verslaafd aan fotografie en reizen. Het allerleukste aan het bloggen vind ik de feedback van mijn lezeressen. Dit geeft mij elke dag een serieuze boost en dat maakt dat ik het bloggen nooit beu word. Een andere fijne bijkomstigheid is dat ik ongelofelijk leuke dingen mag meemaken en kan reizen voor mijn blog! De minder leuke kanten? Jaloezie en soms wat onbegrip van mensen.”

Wat is het leukste dat je tot nu toe (voor je blog) hebt meegemaakt?
“Op nummer één staat zeker en vast New York Fashion week! Ook mocht ik naar New York om Beyoncé te ontmoeten en haar privé feestje bijwonen, dat was zo overweldigend! Verder heb ik ook nog andere celebs ontmoet zoals Kate Moss, Georgia Jagger… en natuurlijk ook heel wat designers! Daarnaast ben ik begonnen als styliste, doordat een magazine mijn blog had opgemerkt… zo fijn en het valt eigenlijk super te combineren met het bloggen!”

Hoe groot zijn modebloggers in België, net zo groot als in Nederland?
“Ik denk dat er in Nederland veel meer bloggers zijn dan in België en dat ze ook meer worden geapprecieerd. Maar ik geloof wel dat dit allemaal nog gaat komen voor België! Antwerpen is echt een fantastische stad en ik voel me hier echt thuis. Maar ik zou ook nog wel op andere plaatsen kunnen wonen, dan denk ik bijvoorbeeld aan Londen en Parijs. Of waarom niet een warm land zoals Brazilië? Bloggend op het strand… ja dat zie ik wel zitten!”

Laat jij je weleens sponsoren door bedrijven, om een blog te schrijven of hun kleding aan te trekken voor foto’s?
“Ik kan hierin héél duidelijk zijn: ik werk alleen maar samen met merken die ik leuk vind. Ik heb al heel aantrekkelijke aanbiedingen moeten afwijzen, omdat het merk niet bij Fashionata en bij mij past. Soms zie je wel dat bloggers ineens iets dragen dat niet hun stijl is en dat vind ik altijd spijtig…”

Hoe kom jij aan je inspiratie?
“Via modemagazines, streetstyle en blogs. Zo volg ik onder andere Elin Kling, Caroline’s mode, Hanneli en Garance Doré.”

Heb jij ook een favoriete modeblogger?

6 reacties on “FASHIONATA”

 1. appelig Beantwoorden

  Misschien moet ik toch eens een kijkje nemen bij dit modeblog. Ik sla ze meestal over, maar het interview is leuk net als de foto´s!

 2. Sofie/ Fashionata.be Beantwoorden

  Ooooh, zo leuk! Dank je wel voor dit mooie artikel, ik ben er erg blij mee 🙂

  Liefs,
  Sofie

 3. Sanne Beantwoorden

  Ik heb geen favoriete modeblogger eigenlijk, maar af en toe wip ik eens langs of lees ik wat als ik er toevallig op kom.

 4. jennn Beantwoorden

  Leuk stuk! Ik volg niet echt modeblogs, maar af en toe neem ik eens een kijkje op sommige blogs.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *