Leestip: De schaduw van de wind

In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

De schaduw van de wind is een geweldig meeslepend boek. Een boek waarbij de tijd stil lijkt te staan, als je aan het lezen bent lijkt niets belangrijk meer dan de mysteries van het verhaal. Het verhaal doet je telkens weer verbazen en rechtop zitten in je stoel. Een wonderlijk verhaal die je gelezen móet hebben en je vervolgens nog lang bij zal blijven.

"Het lezen van een boek is een intiem ritueel. Een boek is een spiegel waarin we slechts kunnen vinden wat we al in ons dragen; als ze lezen doen we dat met hart en ziel en dat is een goed dat steeds schaarser wordt." – Carlos Ruiz Zafón

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *