CeeJeePee

CJP

Veel mensen in mijn klas weten niet eens dat er na het CKV-bonnen tijdperk (tegenwoordig de Cultuurkaart) nog een wereld open staat van het Cultureel Jongeren Paspoort. Na de middelbare school ben ik lid gebleven van CJP en daardoor valt iedere twee maanden CJP Magazine bij mij op de deurmat. De prikkelende, eigenwijze en kritische manier van schrijven spreekt mij erg aan. Maar die vormgeving moest nu toch echt wel eens anders vond onze hoofdredacteur. Daarom ligt er begin december een geheel nieuw magazine in je schoen.

In deze tijden van crisis is zo’n CJP-pas uitermate handig, je kunt het zo gek niet bedenken of je krijgt er korting mee. En nee, dan heb ik het niet alleen over de honderden musea, theaters en tentoonstellingen, maar ook op verschillende winkels, zoals Perry Sport, Accessorize, AKO, America Today, Pathé, SIX en de Slegte. Ik verwacht van jou natúúrlijk dat jij hard klikkend naar de website gaat van CJP om zo’n kaart aan te schaffen. Die vijftien euries die je per jaar betaalt voor een CJP-pas heb je er zo weer uit gehaald. En erg leuk: CeeJeePee gaat tot je dertigste mee!

Heb ik je al overtuigd? Mooi! Dan gaan we nu over op vraag wat ik in hemelsnaam uitvoer daar bij CJP. Ik schrijf onder andere iedere week een artikel voor in de Volkskrant. Daarnaast interviewde ik Sanne Vogel over haar nieuwe voorstelling Document, deed ik het coverinterview voor Schoolmagazine met Gaite Jansen (Lover of Loser, Schemer, Sonny Boy) en mocht ik shoppen in de Slegte met Carolien Spoor (Here, There & Everywhere). Natuurlijk heb ik ook mijn vaste taken. Zo haal ik iedere ochtend thee (voor mijzelf), heb iedereen vastgelegd met mijn Fatbooth-applicatie (en mijn collega’s schitteren nu op dé muur) en ben druk aan het brainstormen over een Sinterklaasgedicht voor één van deze hamstertjes (wie dat is, blijft voor de veiligheid nog even geheim).

5 reacties on “CeeJeePee”

  1. Jeske Beantwoorden

    Klinkt allemaal super leuk wat je daar doet! Maar moet zeggen dat ik die cultuurkaart op school al heel weinig gebruikte.

  2. Claudilientje Beantwoorden

    Gewoon ordinair reclame maken he 😉
    Moet ik misschien toch eens gaan kijken waar ik allemaal korting krijg. Kan me herinneren dat ik op de middelbare school naar 9 voorstellingen ben geweest waarbij ik slechts €15 bij hoefde te betalen 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *