Een boekenkerstboom in ons kersthuis!

Boekenkerstboom / Book Christmas Tree

Sinterklaas was ons land nog niet eens goed en wel uit gevaren, toen ik enthousiast onze kerstspullen uit de berging trok. Daarnaast sjouwden we met stapels boeken (neem van mij aan: we hebben er meer dan genoeg!), want via Pinterest kwamen we op het idee om dit jaar onze eigenste ‘Book Christmas Tree‘ te fabriceren. En met succes, want stiekem zijn vriendje en ik hartstikke trots. En staat ‘ie na het aanbrengen van wat lichtjes en slingers hartstikke gezellig in onze woonkamer te shinen!

Nadat alle verdere tierlantijnen ook hun plekje in onze woonkamer hadden gevonden, vroeg ik mijn inmiddels befaamde huisfotografe Lieke of ze langs wilde komen voor het maken van wat gezellige kiekjes. Met name onze boekenkerstboom moest natuurlijk goed uit de kerstverlichting komen. En bij kaarslicht experimenteerden we wat met de sluitertijd, terwijl vriendje ons heel toepasselijk op een appelbeignet trakteerde.

Kijk je mee naar onze kerstmeuk die we de afgelopen 2 jaar hebben opgespaard?

IMG_3230

De ieniemienie kerststal op bovenstaande foto heb ik inmiddels al zo’n 15 jaar! Perfect voor in ons niet al te ruime appartement. De kleine kerstboom werd door mijn moeder gedoneerd en van mijn zus kreeg ik de groene kerstballen (rechts). Bambi kocht ik bij de enige echte HEMA.

IMG_3242

Deze leuke robot kocht ik ooit bij Flying Tiger. Iemand tips waar je nog meer van dit soort gekke ornamenten koopt voor een leuk prijsje?

IMG_3217

IMG_3257

Ook deze houten kerstboom van V&D mag nog meer worden gevuld! De zoektocht naar mooie kerstornamenten is dan ook in volle gang.

Enne, bij gebrek aan een echte pug, doen we het vooralsnog met deze kerstigerd…

IMG_3251

IMG_3269

Het huisje haalden we van het balkon weer naar binnen, want de kerstversiering moest erin! Het kerststukje die we jaarlijks krijgen van mijn schoonouders kleurt er mooi bij. En zo werd de vensterbank ook helemaal gezellig!

IMG_3285

IMG_3206

Deze kerstslinger hierboven hangt daar stiekem al sinds oktober. Van het IKEA LIAMARIA doek hieronder wil ik ooit nog een adventskalender maken!

IMG_3287

Hoe maak jij het tijdens deze feestmaand gezellig bij jou thuis?

11 reacties on “Een boekenkerstboom in ons kersthuis!”

  1. Eline Beantwoorden

    Wat een super leuke boekenkerstboom, awesome idee. Die Christmas slinger is echt een must have… Jammer dat ik hem nu pas ontdek. Voor volgend jaar moét ik hem ergens vinden!:-D

  2. Romy Beantwoorden

    Alles ziet er zoo leuk uit! Jammer dat alles nu alweer opgeruimd wordt. En die boekenboom is zo origineel en leuk, en ook zeer handig aangezien het geen naalden laat vallen haha!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *