Blog Action Day: Climate Change

Ik schreef mij enthousiast in voor de Blog Action Day. Het onderwerp waar we dit jaar over schrijven is Climate Change. Het eerste wat mij te binnen schiet is een scene uit de vorige aflevering van 90210, waarin Naomi zich verdiept in milieukwesties om zo punten te scoren bij haar nieuwste mannelijke aanwinst.

Om hier uitgebreid een blog over te schrijven, lijkt me toch niet helemaal het idee van deze dag. Daarom vraag ik mij op dit moment af, wat doe ik voor goeds voor Moeder Natuur? Als ik op dit moment om mij heen kijk, zijn ik mijn televisie, mijn bedlampje en mijn laptop energie verbruiken, de lamp op de overloop staat netjes uit en de stekker van mijn cd speler staat op non-actief. Ik gooi geen afval op de grond, behalve tijdens dat ene festival in ons buurland. Op Lowlands daarentegen kun je niet om de ‘Trash’-borden heen en gooi je met gemak het afval in de bak. Ik hergebruik mijn plastic flesjes, tot de securityman bij een concert eist dat ik het flesje weggooi. En zo kan ik nog braaf een aantal goede ingeburgerde manieren opnoemen.

Maar weet je, naar mijn idee zijn wij in Nederland al best goed bezig op het gebied van Climate Change. Het liefst draai ik mijn hoofd naar de andere kant van de oceaan, daar in het prachtige United States of America, want – sorry – ik heb toch echt het gevoel dat zij het goede voorbeeld moeten geven, pas dan zal de rest van de wereld volgen. Mijn hoop is gevestigd op Obama, met zijn prachtige ontvangen Nobelprijs…

12 reacties on “Blog Action Day: Climate Change”

 1. Danique Beantwoorden

  Ik denk dat je helemaal gelijk hebt! Wat dacht je trouwens van China en Japan. China schijnt op nummer 1 te staan van het meest vervuilende land.

 2. Olga Beantwoorden

  En al geeft het je misschien het idee dat je er niks mee bereikt, maar wanneer je zelf begint met de kleine dingen, is er een begin 😉 alle beetjes helpen. Ik probeer ook keurig overal het licht uit te doen en niks op standby te laten staan. Het geeft me wel een goed gevoel hoor ^^

 3. Anouk Beantwoorden

  Zo te horen doe je toch al je best om het milieu te besparen!
  .-= Anouk´s laatste blog ..Winactie gesloten =-.

 4. Desiree Beantwoorden

  Jij draagt in ieder geval een mooi steentje bij, da’s ook wat waard toch?
  .-= Desiree´s laatste blog ..Laat die koude winter maar komen =-.

 5. Aleida Beantwoorden

  Hollanders kunnen er ook wat van, maar Amerikanen spannen de kroon met niet-milieubewust leven
  .-= Aleida´s laatste blog ..031: Ik heb het ontdekt! =-.

 6. Eva Beantwoorden

  Obama stond laatst in een lijst met ‘knap naar lelijk bekende invloedrijke mensen’ ergens onderaan.
  Echt uberlelijk issie niet ofzo.. En nog best vredelievend ook 😉
  .-= Eva´s laatste blog ..Omdat foto’s meer zeggen dan duizend woorden =-.

 7. Aïsha Beantwoorden

  Ik houd me er ook wel mee bezig of ik niet alle lampen aan heb staan e.d. Mijn vriend laat soms de douche lopen en gaat dan nog ff handdoekje halen en ooh nog ff naar de wc! Daar kan ik dus totaal niet tegen! hahaha

  En idd, er zijn behoorlijk wat landen die het een stuk bonter maken dan wij!
  .-= Aïsha´s laatste blog ..Dream a little dream =-.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *