Babes at the Museum

We zijn de tijd allang voorbij dat alleen de bejaardensoos, toeristen en saaie archeologie studenten het museum bezoeken. Toch? Ben je nog niet overtuigd, dan moet je de website Babes At The Museum eens grondig bestuderen. De ene na de andere babe komt op je netvlies voorbij. Maar natuurlijk geef ik je hieronder alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Ga jij vaak naar het museum? En welk museum is jouw favoriet?

Babes At The Museum
Een winderige dag bij het Louvre.

Babes At The Museum
Fanny uit Costa Rica bezocht the American Museum of Natural History.
Credits: Xavier Aaronson.

Babes At The Museum
New York, The Metropolitan.

Babes At The Museum
Lykke Li in Boston’s Museum of Fine Arts.

Babes At The Museum
Johanne in de blauwe kamer in het Statens Museum in Copenhagen.
Credits: Xavier Aaronson.

Babes At The Museum
Ana uit Cuba bezocht MOMA PS1.
Credits: Xavier Aaronson.

Babes At The Museum
In het Brooklyn Museum.
Credits: Rog Walker.

Babes At The Museum
El Guernica always seems larger in real life,” Reina Sofia in Madrid.

Babes At The Museum
Museum at FIT voor Daphne Guinness’ opening.
Credits: Jeremy Liebman.

Babes At The Museum
Optische illusie.

Babes At The Museum
Dana bij Fernand Léger’s The Three Musicians in MOMA.
Credits: Xavier Aaronson.

Babes At The Museum
“My name is Cosima. But really, it’s Cosi.”

Babes At The Museum
Bij de ingang van het MOMA.
Credits: Xavier Aaronson.

Babes At The Museum
Getting personal.
Credits: Xavier Aaronson.

En nu is het wachten tot jij als Babe at the museum wordt gespot…

26 reacties on “Babes at the Museum”

 1. Anke Beantwoorden

  Haha, wat grappig! Misschien lokt het inderdaad meer publiek 😉
  Ik ga zelf ook niet vaak naar een museum. Laatste keer is zeker een jaar geleden, naar het Rijksmuseum. Was ik nog nooit geweest. Het Nijntje-museum (okay, Dick Bruna Huis heet het eigenlijk) vond ik ook leuk, haha. In Nederland wil ik nog graag een keer naar het Rietveld Schröderhuis en FOAM. Fotografie tentoonstellingen zijn denk ik wel favoriet, World Press Photo Expo ben ik nu bv. een paar keer geweest. Toen ik in Sydney was ben ik naar de Archibald Prize tentoonstelling geweest in de Art Gallery of NSW. Dat was gewoon indrukwekkend, het leken wel portretfoto’s maar het waren allemaal schilderijen. Zo knap en mooi! En in Parijs moet ik ook naar het Louvre, ik wil de Mona Lisa gewoon eens in het echt zien, haha! 😉

  • Danielle Beantwoorden

   @Anke, FOAM vind ik erg leuk. Ik ben daar inmiddels verschillende keren geweest en het is echt mijn favoriete museum geworden. Ze hebben nu een gave tentoonstelling over papparazzi fotografie, dus als je tijd hebt, zou ik zeker binnenkort even kijken! World Press Photo is ook gaaf he! En het Louvre staat ook hoog op mijn to-see-lijstje!

  • Danielle Beantwoorden

   @Tineke, er zijn zoveel verschillende musea! Er moet vast wel iets zijn dat je aanspreekt, misschien FOAM? Of een tijdelijke expositie zoals World Press Photo of Body Worlds?

 2. jennn Beantwoorden

  Leuk! De laatste keer dat ik naar een museum ben geweest is denk ik een jaar of twee geleden. Ik neem me wel vaak voor om het eens vaker te doen.

  • Danielle Beantwoorden

   @jennn, dan wordt het hoog tijd dat je weer eens gaat! 😉 Welke onderwerpen vind je leuk, fotografie? Kunst of Geschiedenis?

  • Danielle Beantwoorden

   @Indira, haha! Nou, sommige musea in Nederland zijn ook best het bekijken waard! Wat is je meest favoriete museum die je op vakantie hebt gezien?

 3. Mylene Beantwoorden

  Op vakantie probeer ik altijd wel een museum te bezoeken. Hier in Nederland doe ik het eigenlijk heel weinig. Best wel stom hè.

  • Danielle Beantwoorden

   @Mylene, heel stom! Haha, nou ja je moet er wel de tijd voor hebben en iemand hebben die met je mee wilt! En ja, de prijzen hier in Nederland voor musea zijn soms ook echt absurt, terwijl je in Londen zo gratis naar binnen stapt!

 4. Shanti Beantwoorden

  Wat een leuke site is dat! Ik ga 1 of 2 keer per jaar naar het museum, niet zo vaak als ik zou willen want ik vind het zelf heel interessant met name als het met geschiedenis heeft te maken. Mijn vriend vind dat soort musea ook erg interessant (vooral als het te maken heeft met oudheid of vervoer)maar die heeft helaas niet heel veel tijd momenteel.

 5. appelig Beantwoorden

  Een van de laatste musea waar ik ben geweest was de Hermitage, om iemand te interviewen. Leuk om meteen even een rondje door het museum te lopen. Ik vind de Opera in Parijs geweldig om te bekijken. Musea met kunst hebben mijn voorkeur (niet al te modern) en de huizen van Gaudí.

 6. Lisa Beantwoorden

  Haha, wat leuk bedacht!
  Ik ga niet zo vaak naar musea – een paar keer per jaar denk ik – en ik heb ook niet echt een favoriet, of zo. Het bestaan van deze site is natuurlijk wel een reden om in vol ornaat nieuwe musea te gaan ontdekken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *