Avontuur in Arnhem

Nog voordat de eerste zonnestralen vanochtend in mijn ogen schenen, nog vóór het geval van al een week ziek op bed liggen en nog vóór het vallen van Pasen zat ik in de trein voor een nieuw avontuur. Ik heb het project omgedoopt tot het ‘Deer – Danielle, Eva, Eveliene en Robin – te Arnhem’. Samen met Robin stapte ik op de trein voor een twee en een half uur durende reis. Toen we voorbij Utrecht waren en het landschap langzaam veranderde in een bosrijk heuvellandschap met landhuizen waar je alleen van kunt dromen keek ik mijn ogen uit. Dat is toch wel even anders als het platteland van West-Friesland. Ik stootte Robin aan en vertelde haar dat mijn vakantiegevoel al naar boven kwam en ik die bergen, heuvels, best apart vond.

Arnhem is een fijne stad. Er wonen fijne mensen, je hebt er fijne winkels met té weinig pashokjes voor een zaterdagmiddag en heerlijke warme chocomel. Ze hebben er eco-bussen aan een stroomlijntje waar ik fronsend mijn wenkbrauwen keer op keer voor ophaalde. Ze houden er aparte fietsroutes op na langs een dijk, over een brug boven de kabbelende rijn, langs een greppel waar je je lijken kunt dumpen en we fietsten zelfs langs de mooie oranjegekleurde maan. Slapen kun je ook heerlijk in Arnhem vooral als je gewekt word door het geringeling van de telefoon omdat vriendjelief je mist.

Zaterdagavond zouden we eigenlijk uit in Arnhem, maar moesten we eerst op verjaardag. We zijn op die verjaardag blijven hangen (interessant om eindelijk te zien welke gezichten er achter al die verhalen schuilgaan) en ik heb dus het uitgaansleven van Arnhem nog niet ontdekt. Nou, volgende keer beter. Het idee was om aan deze jarige job een opblaaspop genaamd Barbarella te geven. Maar voor dat zover was zijn Eva en ik nog even op de foto gegaan met onze nieuwe vriendin, klik. Wij waren wel nieuwsgierig hoe een opblaaspop met mooie rode lipjes en een mooie roze spleetje – aldus de winkeljuffrouw – eruit zou zien.

Arnhem is zeker voor herhaling vatbaar maar voor het zover is hebben Eef en ik eerst nog een weekend West-Friesland gepland is een meeting op Pinkpop wel op zijn plaats en moeten we ook nog een concertje doen van Stone Sour. Dus, het avontuur de lá Arnhem was nog maar het begin…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *