Januari in snapshots

Januari in snapshots

Met deze blog is het eerste maandoverzicht op Culturalize.nl een feit. Kijk je mee naar mijn hoogtepunten van de eerste maand in dit nieuwe jaar? Naast de buikgriep, het solliciteren en minder gezellige verplichtingen deed ik deze maand namelijk ook ontzettend veel leuke dingen. Over welke belevenissen zou jij graag een uitgebreide(re) blog willen lezen?

Januari in snapshots: vuurwerk

1. Deze dag, deze maand én dit nieuwe jaar begon met vuurwerk kijken vanuit het raam van ons appartement.

Januari in snapshots: Amsterdam

Januari in snapshots: Amsterdam

Januari in snapshots: Amsterdam

Januari in snapshots: Amsterdam

Januari in snapshots: Amsterdam

2. We wandelen door de Kalverstraat met de Culturele Kalverstraat app. Een uitgebreide(re) blog over deze app volgt later. Ook was deze zonnige winterdag een mooi moment om onze nieuwe fotocamera te testen. Herken jij de locaties?

4. We bezoeken de Sunday Market op Cultuurpark Westergasfabriek. Bovenstaande accessoires gingen mee naar huis en staan nu op één van onze planken te pronken. ’s Avonds gaan we naar The Hobbit: The Battle of the Five Armies in IMAX 3D.

Januari in snapshots: knutselen

7. Knutselen met mijn zus en neefje. Wat we maakten? Dat blijft nog even geheim.

januari_ballonnen

10. Schoonzusje werd 30 jaar. Dus haar auto, balkon én stoel werden versierd!

Januari in snapshots: Amsterdamse Bos

Januari in snapshots: Amsterdamse Bos

11. De perfecte zondag voor een mooie wandeling in het Amsterdamse Bos.

Januari in snapshots: enge ketting!

Januari in snapshots: Wijntjes met vriendinnetjes

16. Prinses Marlief vindt mijn nieuwe ketting maar eng. ’s Avonds drink ik wijntjes met vriendinnetjes.

Januari in snapshots: Tulpen op de Dam

Januari in snapshots: Tulpen op de Dam

17. Deze zonnige zaterdag fietsen we naar de Dam, het tulpenseizoen is begonnen! Omdat het zo mooi weer is, staat er een ellenlange rij voor het tulpen plukken. Na een paar foto’s houden wij het daarom voor gezien en duiken we Magna Plaza in.

Januari in snapshots: Schoenen

18. Deze schoenen van Urban Outfitters. Hebben!

21. Samen met mijn moeder naar de Foodhallen en Filmhallen. We eten een overheerlijk broodje serranoham en gaan naar de film Unbroken. Ook mijn moeder is onder de indruk van deze nieuwe hotspot in Amsterdam West!

Januari in snapshots: Zalando Fashion House

22. Bloggersdate met Lesley van My Little Happiness. We gaan naar de Zalando Fashion House op de Haarlemmerdijk. Een uitgebreid verslag hierover volgt nog. ’s Avonds eten we tapas bij La Cubanita. Smullen!

24. Samen naar de kapper! ’s Middags mogen we naar de musical ‘Moeder ik wil bij de revue’, een speciale voorstelling voor alle vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis in het Beatrixtheater in Utrecht. Mooi om al mijn collega’s eens bij elkaar te zien! Een recensie over de musical volgt later.

Januari in snapshots: Rommelige Zondag

25. Even snel naar de Rommelige Zondag in de Marktkantine. Fijn, op zondag gratis parkeren in dit deel van de stad! We kopen een vintage bromtol voor mijn neefje en een paar LP’s voor onszelf. De rest van de middag luisteren we naar filmmuziek van Jesus Christ Superstar.

Januari in snapshots: sneeuw!

26. Sneeuw. Eindelijk sneeuw!

29. Op visite bij Nina in Alkmaar. We volgen een webseminar van Frankwatching over SEO (tips volgen later), verwennen onszelf met een lekkere lunch en bezoeken het Stedelijk Museum Alkmaar. ’s Avonds eten we patatjes en eet ik eindelijk die hotdog waar ik al weken zin in had.


31. Een bloggersevent van Blog Society om de maand mee af te sluiten en een mooi blogjaar te openen! Alle (food en lifestyle)bloggers trakteren elkaar op zelfgemaakte hapjes en Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet trakteert ons op haar boek (en heel veel gezelligheid).

Dat was de maand januari in snapshots. Waar zou jij wel meer over willen lezen?

19 Comments

 • Nina
  2 februari 2015 18:20

  Wat een gezellige maand was dat:) 😉 En benieuwd naar je blog over het webinar!

  • Danielle
   3 februari 2015 00:33

   Ik kijk alweer uit naar onze volgende date! Xx

 • Marcella
  2 februari 2015 19:26

  Gaaf overzicht, wat sta je stralend op de foto’s! Ik ben vooral nieuwsgierig naar het blogevent van Blogsociety. En ook naar het boek natuurlijk 😉

  • Danielle
   3 februari 2015 00:33

   Dankjewel, wat lief! Het eerste recept uit het boek is zelfs al gemaakt!

 • Hanneke
  2 februari 2015 19:58

  Leuk verslagje! 🙂

  • Danielle
   3 februari 2015 00:32

   Thanks Hanneke!

 • Anouk
  2 februari 2015 20:15

  Heel gezellig de snapshots! vaker doen… niet maar een keer per maand, hihihi! Ik wil graag meer lezen over het blogevent en en.. wil nog zeggen dat je zo’n leuke lach hebt!

  • Danielle
   3 februari 2015 00:32

   Haha, ik zal het overwegen. En dankjewel, wat lief!

 • nel.lakeman
  2 februari 2015 20:31

  wat veel gedaan, dus veel te beschrijven!

 • Aïsha
  2 februari 2015 20:41

  Ik ga voor de Foodhallen of het blogevent!
  En dat vuurwerk, wow! Ik dacht dat ik het getroffen had met het uitzicht vanuit ons appartement tijdens oud en nieuw, maar het kan nog mooier haha

 • Marjolein
  2 februari 2015 22:38

  Wat een prachtige foto’s van Amsterdam. Dat stralende zonnetje staat er goed. Krijg ik gelijk heimwee van! En ik zou wel graag meer over de foodhallen willen lezen want daar wil ik de volgende keer graag eens heen als ik weer in Amsterdam ben. Leuk blog!

 • Rianne
  3 februari 2015 16:26

  Hele leuke foto’s! Drukke maand zo te zien haha

  • Danielle
   3 februari 2015 16:42

   Ha, dat dacht ik ook toen ik met deze blog bezig was, phoe!

 • Crissy
  5 februari 2015 08:38

  Wat leuk om te zien, Daan!

 • Jenn
  6 februari 2015 11:51

  Leuk overzichtje!

 • Kim
  26 februari 2015 13:04

  Ik ging even oude artikelen van je bekijken, maar wat een leuke post! Zelf woon ik in Amsterdam Nieuw-West en ga weinig het centrum in (heeft ook wel weer zijn redenen). En ik shop eigenlijk ook altijd in Amstelveen! Maar plekken waar je kunt parkeren in A’dam, ga ik graag heen haha, mooie tips zitten er bij 🙂
  PS: Ik was vroeger verslaafd aan de film Jesus Christ Superstar (die met Ted Neeley). We hadden er ook 2 cd’s van en die draaide ik dan de hele autorit naar Spanje!

  • Danielle
   2 maart 2015 14:38

   Thanks Kim, wat een fijne soundtrack is het hè! Erg fijn voor de zondagmiddag. Ik wil graag mee hotspots delen in Amsterdam, die wie weet breng ik je binnenkort weer op nieuwe ideeën! 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: