Say Cheers To The Freakin’ Weekend(tips)!

Pinksterweekend. Voor mij beter bekend als Pinkpop weekend. Echter, ga ik dit jaar helemaal niet. Die warmte, de vermoeidheid, de dixies, het tentje. Het stond me dit jaar allemaal letterlijk en figuurlijk vies tegen. En The Stones? Die hoef ik nou ook niet echt (of echt niet) te zien. Nee, in plaats daarvan heb ik mijn weekend volgepland met allerlei andere leuke dingen. En daarom bij deze mijn weekendtips! Zie ik je daar?

KunstRAI Amsterdam

KunstRAI
Hallo Kunst, hallo RAI! De KunstRAI is afgelopen woensdag al begonnen en is nog geopend tot en met maandag tweede Pinksterdag. Je vindt er beeldende kunst, vormgeving en design. Kunst met een raw en edgy randje, soms fantastisch en soms klaar om bij het grof vuil te willen gooien. Ook leuk: de KunstRAI bestaat 30 jaar en viert dit jubileum met een tentoonstelling van alle affiches die ontwerper Anthon Beeke vanaf 1994 voor de beurs ontwierp. Beetje cultuur snuiven, worden we blij van!

KunstRAI 2014 Amsterdam

De Gevonden op Marktplaats-Salon
Dit weekend staat de Looiersgracht 60 in het teken van De Gevonden op Marktplaats Salon. Architect Samir Bantal en Julien hebben de ruim 700 m2 grote galerie helemaal ingericht met verrassende kunst, vintage design, tweedehands meubelen en andere bijzondere Marktplaats vondsten en rariteiten. De ruimte is opgedeeld in een aantal verschillende huiskamers. Van barok naar Memphis Milano, van brocante tot Hollywood Regency. En alles wat er te zien is, is uiteraard te koop (voor de hoofdprijs, dat wel helaas). Bekijk ook zeker even de Facebookpagina met live updates vanaf de Salon!

Gevonden op Marktplaats Salon

Hotspot: TOMS Flagship Store
Marjolein schreef over de nieuwe Flagship Store van TOMS. Deze winkel (a.k.a. hotspot) zit in de Runstraat in de 9 Straatjes van Amsterdam. Natuurlijk kun je deze schoenen ook online bestellen, maar de allereerste winkel van TOMS in Europa is natuurlijk veel leuker. Vind ik dan. En omdat mijn TOMS al sinds vorige zomer de favorieten aan mijn voetjes zijn. En de zonnebril staat regelmatig fier op mijn neus. Wat TOMS met name zo bijzonder maakt is het one for one model: met elke aankoop die je doet, helpt TOMS een mens in nood.

TOMS shoes

Sunday Summer Market
Oh eindelijk! Eindelijk ga ik zondag een bezoek brengen aan de Sunday Market op het terrein van de Westergasfabriek. Op deze zomerse editie (alle kraampjes staan buiten) kun je selfmade art, fashion en design shoppen. Of zelf iets leuks maken in de DIY corner van Dawanda. Entree is gratis, maar grote kans dat ik tóch eindig met een lege portemonnee en thuis kom met een paar goedgevulde tassen vol woonaccessoires. Love it!

Sunday Market

Reflected – works from the Foam collection
Mijn allerlievelingste museum in Amsterdam verzamelt sinds 2007 zelf ook fotografie. De collectie groeide gestaag en omvat inmiddels vierhonderd foto’s, maar ook films en installaties gerelateerd aan fotografie. Het werd dus hoog tijd voor een eerste tentoonstelling met een selectie van werken uit deze eigen collectie. Foam presenteert daarom met trots: Reflected – Works from the Foam Collection.

FOAM_reflected

Dit lijkt me wel genoeg om een heel weekend te vullen. Maar als jij onverhoopt nog een gaatje vindt, zijn het Vondelpark Openlucht Theater en de ZOOmeravonden in Artis ook zeker de moeite waard!

Wat zijn jouw plannen dit weekend?

24 Comments

 • Marjolein
  7 juni 2014 22:23

  Wat een super leuk artikel en wat lief dat je mijn artikel noemt! Je hebt een mooie blog 🙂

 • appelig
  8 juni 2014 09:19

  Je ziet me inderdaad eerder bij de RAI of op de Sunday Market. Ik ben alleen net in Amsterdam geweest (met een slechte parkeerervaring). Met dit weer wacht ik het nog eventjes af. 🙂

  • Danielle
   8 juni 2014 11:16

   Oeps, tip om bij een P+R te parketen, bij Sloterdijk, Arena of Olympisch Stadion. Dan ga je met de tram/metro zo verder de stad in!

 • Anke
  8 juni 2014 10:51

  Ik zou op zich wel naar de Supermodels expo met miniatuur (interieur) ontwerpen en architectuur van eigen bodem (en ook nog eens een 3D body scan booth!) in het Stedelijk Museum willen! Jammer dat Amsterdam voor mij niet om de hoek is en de tentoonstelling alleen deze Pinksterdagen in NL te zien is.

  • Danielle
   8 juni 2014 11:15

   Oh wow, dat is ook een goede tip! Erg jammer dat deze tentoonstelling er maar zo kort is 🙁

   • Anke
    8 juni 2014 13:04

    Van mij mag ‘ie er ook zeker langer staan! Maar ja, hij moet nog op wereldreis 😉

 • Daan
  8 juni 2014 11:27

  Het Vondelpark Openlucht Theater is geweldig! Een paar jaar geleden heb ik daar Bertolt Brecht’s ‘De Goede Mens van Sezuan’ gezien.

 • jonne
  8 juni 2014 19:10

  Leuke tips allemaal! Gevonden op Marktplaats lijkt me heel erg leuk.

 • Sas
  8 juni 2014 19:39

  Wat een leuke tips in dit artikel!

 • Mieke
  8 juni 2014 20:21

  Wat een leuke tips allemaal!
  Wij waren vorig jaar op de Sunday Market en vonden het super leuk! Ben benieuwd hoe het vandaag was.

 • cuisineceline
  8 juni 2014 21:22

  Als ik dit zo allemaal lees, wil ik zo graag nog eens naar Amsterdam!

 • Evelien
  8 juni 2014 21:28

  Hele leuke tips! 🙂 Helaas ligt Amsterdam niet naast de deur

 • Elle
  9 juni 2014 09:33

  Ziet eruit als een supergeslaagd weekend. Ik ben ook niet naar Pinkpop geweest vond de lineup nou niet zo. Wel in amersfoort naar een gaaf festivalletje geweest!

 • Eline
  9 juni 2014 11:16

  Ik had al gelezen over de gevonden op marktplaats salon, lijkt me zo leuk!

 • annouska
  9 juni 2014 13:23

  En hoe was het weekend?

  Hier bestond het weekend uit films kijken, naar het park / strand, kitten op halen en lekker uit eten.

 • LINSEY SIJMONS
  9 juni 2014 18:37

  Leuk! De RAI is echt bij mij om de hoek 🙂

  Oh en trouwens, het zou HEEL veel voor mij betekenen als je op mij stemt voor de Zalando blogger awards! Je kunt zelf ook nog €500,- shopping money winnen 😉 KLIK HIER en schrijf http://www.pose-blog.com bij “je favoriete blog” 🙂 dankje dankje dankje!

  xxx Linsey from POSE-BLOG.COM

 • iiiThinkPink
  9 juni 2014 18:55

  Leuk artikel!

 • Sanne
  11 juni 2014 07:51

  Oke wauw! Die vondsten op Marktplaats! Daar had ik stiekem best naar toe gewild!

 • The Fashion Panda
  11 juni 2014 18:49
 • Shanti
  14 juni 2014 13:45

  De gevonden op marktplaats salon lijkt me echt super leuk!

 • Sheelagh
  17 juni 2014 08:23

  Toffe dingen! Maarre, je hebt wel echt wat gemist hoor bij Pinkpop 😀 Dit jaar was mijn eerste keer en ik vond het helemaal geweldig!

 • Daphne
  20 juni 2014 14:33

  Leuk artikel, toffe dingen hoor! Liefs Daphne, x

 • Rianne
  10 september 2014 16:55

  Ik zie dat dit al een ouder artikel is, maar ik wilde toch even reageren! Ik herken je namelijk nog van een aantal jaar geleden van je oude blog, en ik stuitte zojuist hier op je (zo te zien) nieuwe blog!
  Jammer trouwens dat je niet naar Pinkpop bent geweest, maar zo te lezen heb je dat weekend genoeg andere leuke dingen gedaan!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: