Gelezen boeken in 2011

ChallengeHet laatste lijstje. Hierna houd ik er weer voor een jaar mee op. Hoewel, in januari begin ik natuurlijk gewoon weer lekker overnieuw met het bijhouden van gekeken films en tv-series en gelezen boeken. Ik ben natuurlijk niet voor niets verknocht aan d(i)e media. Op Goodreads.com begon ik aan de challenge om 25 boeken te lezen dit jaar…

Met het vooruitzicht op mijn scriptie, leek mij dit een redelijk behapbaar aantal. En als je dan ook nog eens in de bibliotheek werkt, moest dit aantal toch gemakkelijk te halen zijn? Niets leek minder waar. Maar toch kan ik vandaag zeggen dat ik mijn challenge heb gehaald. Volgend jaar ga ik voor het dubbele, want ik vind 25 boeken toch best een beetje karig. En het mooiste (en tevens het dikste) boek dat ik het afgelopen jaar las? Dat is met stip De Oversteek van Justin Cronin. Wat is jouw favoriet van het afgelopen jaar?

De boeken van 2011

De lijst (op volgorde van gelezenheid):
1. Sophie Kinsella: Mini Shopaholic
2. Lauren Weisberger – Champagne in Chateau Marmont
3. Esther Verhoef – Déjà Vu
4. Helen FitzGerald – Ex
5. Cecelia Ahern – Boek van morgen
6. Marian Mudder – De perfecte minnares
7. Tatiana de Rosney – Die laatste zomer
8. Ernest van der Kwast – Mama Tandoori
9. Suzanne Vermeer – Zomertijd
10. Thijs de Boer – Vogels die vlees eten
11. Justin Cronin – De oversteek
12. Kelly Simmons – De indringer
13. Franca Treur – Dorsvloer vol confetti
14. Farahad Zama – Het Huwelijksbureau
15. Arne van Terphoven – Het Festivalgevoel
16. Lauren Kate – Fallen
17. Lauren Kate – Kwelling
18. Denis Avey – De man die naar Auswitz wilde
19. Kathryn Stickett – Een Keukenmeidenroman
20. Lauren Conrad – Style
21. Simone van der Vlugt – In Mijn Dromen
22. James Worthy – James Worthy
23. Stephanie Duval – Hair by Van Loenhout
24. Lauren DeStefano – Verwelken
25. S.J. Watson – Voor ik ga slapen

8 Comments

 • Chantal
  30 december 2011 10:52

  Ik heb er 30 gelezen, maar echt geen favoriet. Er zaten zoveel mooie tussen.
  Kleine Bij vond ik heel bijzonder en Bijna thuis van Jean Kwok ook. Voor mij waren dit onbekende boeken, maar daardoor wisten ze me extra goed te pakken 🙂
  En ik vond Sonny boy echt geweldig!
  Hmzz… duidelijk toch een top drie van favoriete dit jaar 🙂

 • des
  30 december 2011 10:56

  James Worthy. Ben ik wel benieuwd naar

 • Anke
  30 december 2011 16:58

  Ik zit op 26 voor dit jaar, vond het zelf ook wat weinig… Tot een vriendin me er op wees dat dat zeker 2 boeken per maand is, voor veel mensen al ontzettend onhaalbaar. Ik heb geen duidelijke favoriet, maar Marcelo en de echte wereld van Francisco X. Stork heeft me heel erg positief verrast 🙂 Dat boek van James Worthy ben ik trouwens ook wel benieuwd naar!

 • Saskia
  30 december 2011 17:06

  Ik heb alleen 1 en 3 gelezen. Leuke boekentips staan er tussen die zeker op mijn to-read lijstje gaan!

 • Naomi
  30 december 2011 18:01

  Suzanne Vermeer met Zomertijd. Die heb ik heerlijk in een zomertje weggelezen. Tof boek. Fijn 2012 alvast!

 • Lnnk
  31 december 2011 15:09

  Lastig te zeggen. Ik heb dit jaar niet zo veel boeken gelezen als ik zou willen. Er zat om eerlijk te zijn ook niet echt een topper tussen. In 2011 las ik voornamelijk makkelijk-snel-weg-te-lezen-boeken!

  Alvast een fijn 2012!

 • Laura
  31 december 2011 17:24

  Heerlijk al die boeken. Ik heb in 2011 vooral een flinke stapel boeken opgebouwd die ik allemaal nog moet lezen dus genoeg te doen in het nieuwe jaar.

 • Marijke
  5 januari 2012 13:17

  Leuke boeken Daan!
  Je helpt mij er meteen aan herinneren dat ik die challenge ook wellicht kan aangaan…
  Ik begin in januari altijd heel voortvarend met zo’n voornemen, dus vooruit:
  eerste boek is uit: ‘Basisprincipes van Mediamarketing’ en bezig in het tweede: ‘Jacoba, dochter van Holland’.
  Ik denk dat ik maar heel veel leuke boeken moet vragen voor mij verjaardag 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: