Something for the Weekend

Onder het genot van de MTV World Stage: Muse uitzending denk ik terug aan een zeer geslaagd weekend. Met mijn planning in de tas, moest het lukken om iedere reis succesvol af te leggen. Helaas werd er na de eerste vijf minuten al roet in het eten gegooid toen ik de bus miste. Normaliter gaat de bus een half uur later, dit keer natuurlijk niet. Waardoor ik pas een uur later aan mijn reis naar Arnhem kon beginnen. Dit vond ik een goed excuus om de boekwinkel in te duiken en weer naar buiten te komen met Shopaholic & Baby. Op het station in Arnhem kwamen Eva en ik tot een ontdekking: we hebben dezelfde jas. Ik betaalde de volle pond, zij haalde hem met 50% korting. Niet eerlijk!

Komt Een Vrouw Bij De DokterNadat we ons hadden volgepropt met burrito’s, stapten we naar de bioscoop voor Komt Een Vrouw Bij De Dokter. Mijn advies: eten tijdens de film raad ik af en neem vooral een aantal tissues mee. Jaren geleden – nog voor de hype – lazen wij thuis het boek. We vonden Stijn een eikel en Carmen (en Luna) een schat. Het leven is zo verdomd oneerlijk. Ik heb keihard moeten huilen bij dit ‘literaire hoogstandje’ van Kluun en ook bij de film kon ik het niet droog houden. Het blijft een indrukwekkend verhaal, geheel op Nederlandse wijze verfilmd. Een ode aan de liefde, maar bij deze ook zeker een ode aan Reinout Oerlemans.

Nadat we nog wat herinneringen habben opgehaald, was het tijd om onze ogen te sluiten om de volgende dag goed uitgerust te zijn voor de Twittermeeting. De crew bestond uit de lieftallige meisjes Eva, Annika, Joyce en Diana. Gewapend met iPhone’s, fototoestellen en geld dat nodig uitgegeven moest worden, wandelen we door de binnenstad van Utrecht. Ik, Annika en Joyce kochten bij de Slegte een hilarisch boekje over uitspraken van kinderen: Achter het behang. Maar de aankoop van de dag was voor mij JFK Magazine, met een prachtige man op de cover en een acht pagina’s tellend interview. Ik heb het hier natuurlijk over Jeroen van Koningsburgge. Eva verliet ons al na een voedzame maaltijd bij Mac Donalds, van Diana namen we afscheid op het station. Nadat Joyce, Annika en ik nog een aantal foto’s in de trein hadden gemaakt, werden we opgeschrikt door de conducteur. Ik was totaal vergeten een kaartje te kopen en zo strandden we voor een half uur in Bilthoven. Joyce bleef ons nog even vergezellen tot de volgende trein Annika en mij weer mee zou nemen richting Ermelo. De helft van mijn zeer geslaagde weekend zat er nu bijna op. Annika doneerde mij haar Ik Hou van New York boek en zette mij af bij vriendinnetje Elma.

Draadstaal KerstshowNa een heerlijke maaltijd werd ik getrakteerd op soesjes en Nibb-it en speelde ik voor het eerst Guitar Hero op de Nintendo Wii. Daarnaast besprak ik met Elma’s moeder een strategie voor de verslavende spelletjes op Facebook: Farm Ville, Roller Coaster Kingdom en Café World. De volgende dag (het is inmiddels zondag) reisden we richting Amsterdam om in het werktheater te genieten van de Draadstaal Primadeluxe Kerstshow. Het was raar, maar vooral erg leuk en hilarisch om verschillende typetjes (Sayid, Fred & Ria, Dolsma & van Wanten) in het echt te zien. Daarnaast werden we getrakteerd op een optreden van Guus Meeuwis, Maarten van Roozendaal en Nathalie Idol Makoma. Dit belooft op 24 december zeker een geslaagde uitzending te worden van één van mijn favoriete programma’s. Zondagavond was het natuurlijk tijd voor de finale van So You Think You Can Dance met Els als terechte winnaar. Al met al dus een zeer geslaagd weekend!

22 Comments

 • Eva
  30 november 2009 14:25

  Jaa het was leuk 🙂
  .-= Eva´s laatste blog ..Nieuws =-.

 • Diana
  30 november 2009 15:13

  Leuk verslag! Facebook doe ik ook aan. Twittermeeting was geslaagd!! En Jeroen van Koningsbrugge vind ik ook geweldig. Ik kijk dan alleen geen Draadstaal maar wel Ik Hou Van Holland, geweldig!
  .-= Diana´s laatste blog ..076:Twittermeeting =-.

 • Joyce
  30 november 2009 15:37

  Oh yeah, dat klinkt als een leuk weekend, waar ik ook een beetje aan mocht deelnemen! 😉
  Nee het was echt toppie! We gaan gauw voor een herkansing! Zonder blunders deze keer, al hebben we wel flink wat gelachen 😉

 • Arantxa
  30 november 2009 16:52

  Ik vraag mij eigenlijk af of Els de terechte winnaar is. Maar wanneer ben je een “terechte winnaar”. In mijn ogen is Evelien het sterkst gegroeid en had zij daar door de winnaar mogen zijn, aan de andere kant: Els was altijd goed. En Shiobian was ook heel goed, jammer dat zij er – totaal onverwacht – ineens uit lag!
  .-= Arantxa´s laatste blog ..146. Statistieken =-.

 • Desiree
  30 november 2009 17:43

  Wat een leuk verslag zeg 😀 Ben ook erg benieuwd naar KEVBDD, wil hem zeker gaan zien!
  .-= Desiree´s laatste blog ..Voor het eerst sinds tijden =-.

 • Sharon
  30 november 2009 20:11

  Ik hoor echt alleen maar positieve dingen over de film. Kluun zelf is er ook onwijs trots op. Ben ook bang dat ik het niet droog houd, deed ik bij het boek ook al niet haha.

  Ik meende al dezelfde jassen te zien op foto’s bij Diana en Joyce. Had ik toch gelijk haha, wel gemeen dat zij hem voor de helft had 😉

 • Linda
  30 november 2009 20:50

  Oh oh oh! Slimme actie, vergeten een treinkaartje te kopen 😉
  zo te horen klonk het wel als een zeer geslaagde meeting!
  .-= Linda´s laatste blog ..Themesong of my life =-.

 • Annika
  30 november 2009 20:59

  Het was zo leukkkkk!! En inderdaad, die blunders horen er gewoon bij Joyce. Maar ik weet nu al: De volgende keer zal niet zonder blunders gaan haha. Ik ken jullie nu een beetje beter, en dat zal niet zonder gegiechel, geblunder en geschaterlach gaan haha!
  “Hee, die lijkt wel heel erg op Justin Timberlake”. Even later… “Ooooh, dat is hem ook!!”, haha geweldig!

  Oh enne, achter mijn linkje moet nog even /wordpress 😉 Anders kom je niet op mn blog hihi 😉
  Chick, ik ga je gauwwww weer zien !!

 • Arantxa
  30 november 2009 21:34

  Hehe, stom is dat he? Hierbij beloof ik plechtig dat ik vanaf nu nooit meer een anonieme bezoeker zal zijn, haha.
  .-= Arantxa´s laatste blog ..146. Statistieken =-.

 • Anna
  1 december 2009 10:12

  Ik durf ‘Komt een vrouw bij de dokter’ niet in de bios te zien haha :’)

 • Lindinha
  1 december 2009 14:31

  Klinkt inderdaad als een heel geslaagd weekend. Druk had je het maar!

  Ik ben zaterdag ook naar ‘komt een vrouw bij de dokter’ geweest. Bij mij liepen de tranen ook over mn wangen.. Wat aangrijpend zeg.

 • Chinouk
  1 december 2009 15:17

  Ik wil KEVBDD ook heel graag zien. Heb al zo hard gehuild tijdens het lezen van het boek!

 • Marieke
  1 december 2009 15:20

  Ik heb zo hard gehuild bij KEVBDD!!
  Maar wat klinkt jouw weekendje vol, maar leuk!
  .-= Marieke´s laatste blog ..De boekenkast =-.

 • Kim
  1 december 2009 17:37

  Ik wil de film ook zien! Oeh heeft Els gewonnen?! Ik heb het gemist en was nog niet op de hoogte.. Jes!!
  .-= Kim´s laatste blog ..Sinterklaas? ‘Nee, Henk Temming’! =-.

 • Dagmar
  1 december 2009 19:25

  Wauwie, klinkt goed! Je hebt je wel goed vermaakt dus 😉

 • Renate
  2 december 2009 00:20

  Dus je vond Komt een vrouw bij de dokter wel mooi?
  Ik hoor van iedereen dat als je het boek hebt gelezen, de film heel erg tegenvalt.. omdat de film vrij ver van het boek staat.

  Maarja, ik heb het boek ook vrij ver voor de ‘hype’ gelezen.. dus ben ook alweer delen kwijt (A) ben zo benieuwd!

 • Miekoe
  2 december 2009 08:31

  Wauw, wat een superleuk weekend!
  Ik ben zo benieuwd naar kevbdd! Ik ga er pas over 2 weken heen… Dus nog even afwachten. Maar die tissuebox die gaat mee!
  .-= Miekoe´s laatste blog ..The difference between us =-.

 • Nana
  2 december 2009 14:11

  Heb het boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ dan toch maar van iemand geleend, begin ook wel nieuwsgierig te worden!

 • Everytime
  4 december 2009 09:26

  Ik wil zo graag naar de film! Maar ik heb er helaas geen tijd meer voor. Jammer, want iedereen heeft het erover en ik ben razend benieuwd.
  .-= Everytime´s laatste blog ..TURN ME AROUND AND PICK ME UP =-.

 • Regina
  4 december 2009 20:13

  dankje 😀 ja tuurlijk mag je me link ergens neer zetten. leuk juist! x

 • Laura
  4 december 2009 21:43

  Ooow ik moet em echt zoooo zien (komt een vrouw bij de dokter)!

  xx

 • Jeske
  4 december 2009 23:47

  Klinkt als een tof weekend. Ik ga dinsdag naar KEVBDD. En farmville, ja iedereen lijkt daar opeens verslaafd aan te zijn ofzo.
  .-= Jeske´s laatste blog ..God is gek =-.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: