Rihanna-anna-anna

Rihanna

Voor het eerst sinds jaren kom ik in zappende toestand tot stilstand bij TMF. Na Gabriella Cilmi’s On a mission, maakt de muziekzender mij blij met Amy Macdonald. En hoe voorspellend, ook Rihanna komt met haar nieuwe single Rude Boy voorbij. En dat herinnert mij aan zaterdagavond. Toen vriendinnetjes E., R. en ik stonden te – ja, wat stonden we eigenlijk? Ik kies voor het gemak maar voor het woord – kijken naar de show van Robyn Rihanna Fenty in het Gelredome in Arnhem.

Het kleine meisje begon haar carrière vijf jaar geleden met Pon de Replay, ik bedenk mij nu achteraf dat dit nummer zaterdagavond schitterde van afwezigheid. Voor mijn gevoel kwam haar echte doorbraak dan ook pas met Umbrella, de leadsingle van het derde studioalbum Good Girl Gone Bad. Ze bleek toch echt geen eendagsvliegje te zijn en werkte samen met Jay-Z. Ook heeft ze al verschillende awards en grammy’s in ontvangst mogen nemen. Tegenwoordig maakt rock-‘n-rollband the Baseballs handig gebruik van Umbrella’s succes en staat het nummer al een aantal weken hoog in de hitlijsten.

Maar nu terug naar dé avond dat de (volgens wikipedia:) Barbadian R&B recording artist and model het halve Gelredome vulde. Toen we het station binnenliepen, was de tribune al grotendeels gevuld. Wij zochten onze staanplaats ergens in het midden van de zaal. En terwijl er vele meisjes uit hun dak gingen bij het ‘voorprogramma’, telden wij de minuten af dat deze gozer plaats zou maken voor Rihanna. Wij kwamen hier toch echt niet voor een overdreven meeblèrende DJ-MC die aan het eind ongegeneerd reclame maakt voor zijn Hyvespagina.

Vervolgens wachtten, wachtten en wachtten we op madame Rihanna, inmiddels omgedoopt tot diva. Als het podium nu nog omgebouwd moest worden of als er nog een soundcheck werd gedaan, was dit begrijpelijk. Maar we staarden ruim een uur naar een levenloos podium. Toen trok een groot scherm eindelijk onze aandacht en waanden we ons in de droomwereld van Rihanna, waarna ze begon met één van mijn favoriete nummers: Russian Roulette. Het viel mij halverwege de show op dat ik tot dan toe alle nummers kende, iets wat ik niet had verwacht. Er kwamen veel nummers voorbij van het nieuwe album Rated R, maar daarnaast kwamen er ook veel oude(re) hits aan bod.

De show was leuk om te zien, maar ik had meer verwacht van de constant halfnaakte Rihanna, dat over het podium kroelde en kroop, maar niet verder kwam dan een paar heupbewegingen. Verder liet ze hele stukken tekst links liggen en kon ze sommige noten niet eens halen. Gelukkig was er wél veel tijd, energie en geld gestoken in de attributen en het podium. Verder hadden we ons geld misschien beter aan een ander concert kunnen besteden. Maar hé, die 20192 keer dat Rihanna nog voorbij komt op de radio, kan ik wél zeggen dat ik haar live heb mogen bewonderen.

12 Comments

 • Jeske
  27 april 2010 09:13

  volgens mij zijn zulke shows altijd wel vrij spectaculair, maar wel zonde dat het toch een beetje tegenviel.
  .-= Jeske´s laatste blog ..Freeman clay mask =-.

 • Desiree
  27 april 2010 12:59

  Jammer dat het tegenviel, maar aan de andere kant, ze zong tenminste wel live 😉
  .-= Desiree´s laatste blog ..TTT Foto’s! =-.

 • roos
  27 april 2010 13:08

  toch raar he, dat artiesten dan eigenlijk niet live kunnen zingen of niet zoals je verwacht.
  .-= roos´s laatste blog ..Photo =-.

 • Esmeralda
  27 april 2010 14:13

  Wauw wat gaaf dat je naar Rihanna bent geweest.
  Ik vind haar muziek erg leuk maar ik zou niet zo snel naar een concert gaan, ik ga wel naar the Baseballs en Michael Buble 😀

 • Miekoe
  27 april 2010 17:42

  Wat jammer dat het zo tegenviel! :-/
  .-= Miekoe´s laatste blog ..On his farm he had some cows =-.

 • Olga
  30 april 2010 23:44

  Ze had d’r dag gewoon niet 😉

 • louise
  2 mei 2010 12:10

  Nouja we gaan natuurlijk niet in de eerste plaats voor de muziek he 😉
  .-= louise´s laatste blog ..you’ll never be alone again =-.

 • Laura Abigail
  2 mei 2010 19:32

  Komt jammer genoeg wel vaker voor bij artiesten…. 🙂 Als concertfotograaf vind ik spectaculaire acts belangrijker dan de juiste noten… maar ik moet zeggen… ze is zeker geen uitzondering op de regel :p
  .-= Laura Abigail´s laatste blog ..About heroes, Ice cream and friends. =-.

 • Sharon
  3 mei 2010 12:57

  Het is mijn muziek sowieso al niet en die nieuwe videoclip van d’r vind ik echt gruwelijk :S
  .-= Sharon´s laatste blog ..Poster Sunday: 11 =-.

 • Nathalie
  3 mei 2010 16:02

  Wat gaaf dat je geweest bent, ik had haar graag live gezien !! Jammer dat het een beetje tegenviel maar in ieder geval weer een hele ervaring rijker 😀

 • Annika
  3 mei 2010 19:07

  Jammer dat het tegenviel. Ik vind Rihanna wel leuk en zing regelmatig enkele stukken tekst mee van haar nieuwe album. Ben nog nooit bij een concert geweest, maar zou best eens bij een concert van Rihanna willen zijn.
  .-= Annika´s laatste blog ..Favorieten I =-.

 • Lnnkz
  8 mei 2010 14:05

  Zonde is dat altijd als je veel van een concert verwacht, maar het toch tegenvalt..

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: