Red Bull Soundclash: Go Back To The Zoo vs. De Jeugd van Tegenwoordig

Ik viel bijna flauw van het schreeuwen, zat onder het bier en kreeg nog meer respect voor Go Back To The Zoo. Vorige week streden zij in de Heineken Music Hall om de Red Bull Soundclash tegen de Jeugd van Tegenwoordig. Allemaal onder leiding van Dennis Weening. En Go Back To The Zoo won. Met één decibel lawaai op de teller meer. Hoera!

The Red Bull Soundclash!

Red Bull dendert al een paar jaar de wereld over met de Sounclash, een battle tussen twee bevriende bands of artiesten. Zo stond de Jeugd eerder dit jaar ook al in de Vlaamse versie tegenover Triggerfinger. Ook deden onder andere Snoop Dogg, Erykah Badu en The Ting Tings mee tijdens internationale edities. De oorsprong van de Red Bul Soundclash ligt trouwens gewoon in Nederland, toen in 2006 en 2007 artiesten als Moke, Voicst, Nobody Beats The Drum en New Cool Collective deelnamen aan de clash.

Feest in de Bijlmer Bierbak

Deze maand ging de Red Bull Soundclash dus weer terug naar zijn roots in de Heineken Music Hall. Go Back To The Zoo vs. De Jeugd van Tegenwoordig. Twee bands die qua stijl elkaars tegenpolen zijn. De twee succesvolle bands namen het in vier rondes tegen elkaar op, waarbij ze onder andere verschillende muziekgenres speelden. Of wat dacht je van een cover van de Vengaboys? Ook moesten ze op elkaar reageren en traden ze op met een zelfgekozen mystery guest. De Jeugd kwam met Vader Abraham en een paar mislukte smurfen aanzetten, terwijl Go Back To The Zoo de gitarist van DeWolff een solo liet spelen.

Vervelende groupies

Aan de hand van ons applaus werd bepaald wie de winnaar zou worden. Bij de eerste twee rondes konden wij het gemakkelijk winnen van de groupies van de Jeugd, maar helaas gingen zij er met de derde ronde (en dus drie (!) punten vandoor). De laatste ronde gingen we daardoor in met een gelijkspel. Ik heb van mijn leven nog nooit zo hard gestampt, geschreeuwd en geklapt. En dat is maar goed ook, want uiteindelijk won Go Back To The Zoo met één decibel in de plus!

Vanavond op de televee

Won de Jeugd, dan had ik mijn zweterige sokken opgegeten. Terwijl de Zoo met de ene na de andere originele invalshoek kwam, waren de rappers maar een beetje aan het kloten, zetten zelfs twee keer hetzelfde nummer in en kwamen niet verder dan dezelfde onoriginele beat. Als afsluiting kreeg Dennis Weening een bierdouche. En wij met hem. Ik bestempel dit concert als één van de beste van het afgelopen jaar (van Coldplay en Muse kun je natuurlijk niet winnen…). RTL 5 presenteert: The Red Bull Soundclash wordt vrijdag 28 december (vanavond) vanaf 22.15 uur uitgezonden. Kijken dus!

Red Bull Soundclash

Red Bull Soundclash

Red Bull Soundclash

8 Comments

 • Wendy
  28 december 2012 19:05

  Klinkt als een leuk uitje. 🙂 Had er wel wat van gehoord, maar heb er eigenlijk verder niets van gezien.

 • Simone
  28 december 2012 19:10

  Oehh wat spannend en wat leuk! Wat leuk dat je favoriet toch nog net gewonnen heeft! Maakt de avond toch nog wat geslaagder 🙂

 • Sas
  28 december 2012 20:44

  Klinkt erg leuk! Goed de sfeer vast gelegd op de foto’s 🙂

 • Aleida
  29 december 2012 08:51

  Klinkt echt super gaaf

 • Olga
  29 december 2012 14:37

  Goh van een afstandje lijkt die zanger eigenlijk wel op een oude bekende van ons… Weet je nog wie ik bedoel? 😉

 • Lindsay
  29 december 2012 19:52

  Hey, was jij hier ook! Ik mocht ook maar was zooo moe 🙁 René is wel geweest, wij als Jeugd-groupies 😉 zijn natuurlijk bevooroordeeld en moeilijk te overtuigen maar hij vond Go Back to the Zoo het duel wel beter doen! Hij vond de Jeugd een beetje uitgeput en moe overkomen (dus waarschijnlijk hadden ze net als ik beter thuis kunnen blijven 😉
  xxx

 • Danique
  2 januari 2013 10:47

  Klinkt vet!

 • Michelle
  4 januari 2013 18:48

  Ziet er leuk uit!
  Liefs

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: