Serie: Pretty Little Liars

Serie: Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

Television Girl
Aan alles komt een eind. Maar soms ben ik het daar gewoonweg niet mee eens. Met de zomerstop van De Wereld Draait Door kan ik nog wel leven. En de gedachte dat Matthijs van Nieuwkerk deze zomer eens op zoek gaat naar een fatsoenlijke kapper doet mij deugt. Waar ik echter wel verschrikkelijk van baal, zijn de laatste afleveringen van de seizoenen van Gossip Girl, Vampire Diaries en 90210. De CW Television Shows hebben mijn hart jaren geleden gestolen en als ze dan zomaar uit mijn downloadlijst verdwijnen, veroorzaakt dit een groot gat in dat broze, rode en kloppende ding.

Pretty Little Savior
Dat gat moe(s)t opgevuld worden. Werd het Hellcats, The Event, The Killing of toch Mad Man? Helaas gaf alleen al het noemen van deze namen mij geen van allen het speciale CW TV-gevoel. Maar toen herinnerde ik mij het eerste – al tijden geleden gedownloade – seizoen van Pretty Little Liars. Volgens vriendinnetje Claudia een must see en beoordeeld met een 8.1 op IMDB. Was deze serie van ABC Family mijn redder in nood? Was dit dรฉ serie waarmee ik mijn verslaving kon voortzetten? Was dit de drama waar ik op zat te wachten? Na 22 afleveringen wil ik het antwoord graag met je delen – en je voelt het al aankomen – ik zeg volmondig en schreeuwend van de daken: Yes. This is it.

The Secret Story
De tienerdrama slash mysterie-televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sara Shepard – en nee, tot voor kort had ik ook nog nooit van haar gehoord – en volgt het leven van vier meisjes, Spencer, Hanna, Aria en Emily, waarvan de vriendschap uit elkaar is gevallen na de verdwijning van hun vriendin Alison. Een jaar later krijgen ze berichten van iemand die de naam “A” gebruikt en dreigt hun geheimen bekend te maken. Die mooie, kleine leugenaars zitten dus diep in de problemen.

My Favorite Summer
Ik was blij verrast om te zien dat de rol van Aria Montgomery wordt gespeeld door Lucy Hale, een (oude) bekende uit de geannuleerde, maar door mij zeer gewaardeerde serie Privileged. Ze doet mij denken aan de lieve, schattige Rachel Bilson (Summer Roberts in The O.C.). Vorig jaar mocht miss Lucy dan ook een Teen Choise Award in ontvangst nemen voor de beste Female Choice Summer TV Star. En ook de serie zelf ging er met zo’n beeldje vandoor als favoriete Summer TV Show.

Pretty Little Liars

Lots Of Testosterone
Naast de mooie meisjes in de serie kunnen we trouwens ook volop genieten van mannelijk schoon, zoals the hot teacher Ezra Fitz (gespeeld door Ian Harding), the mean but sexy Ian Thomas (Ryan Merriman) en de daar-mag-ik-van-mijn-moeder-niet-mee-thuiskomen-crush Caleb Rivers (Tyler Blackburn). Daarnaast verscheen er een oude bekende – en in vergelijking met de jonge cast een oude rot in het vak – op mijn beeldscherm: Holly Marie Combs (beter bekend als Piper Halliwell uit Charmed) heeft het in Pretty Little Liars geschopt tot de rol van hippe doch verantwoordelijke moeder.

The Secret Soundtrack
Verbazingwekkend genoeg werd het openingsnummer (Secret door The Pierces) overigens binnen een week 22 keer braaf door mij beluisterd en bekeken.

Who’s A?!
Een andere factor dat de 50 minuten durende afleveringen van Pretty Little Liars zo leuk maakt, is de spanning. Als je denkt te weten wie “A” is, blijk je net als de vier vriendinnen toch weer op het verkeerde spoor te zijn gebracht. Daarnaast rolt iedereen (soms ongewild) van het ene geheim in het andere waardoor de serie meer diepgang vertoont dan de gemiddelde tienerserie. De verveling is bij mij na het eerste seizoen nog lang niet toegeslagen en dit bewijst dat de producers van Gossip Girl nog veel meer in hun macht hebben om mijn seriehartje sneller te laten kloppen.

14 juni gaat het tweede seizoen van start. Kijk je met me mee? Vergeet dan niet om gelijk de eerste aflevering van de nieuwe en veelbelovende serie The Nine Lives of Chloe King te kijken.

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars
Lucy Hale als Aria Montgomery.

Pretty Little Liars
Ashley Benson als Hanna Marin.

Pretty Little Liars
Shay Mitchell als Emily Fields.

Pretty Little Liars
Troian Bellisario als Spencer Hastings.

Meer foto’s vind je op Ohyeahprettylittleliars.tumblr.com en Fuckyeahprettylittleliars.tumblr.com.

22 Comments

 • Osina
  7 juni 2011 14:25

  Geweldige serie! Ik kijk al sinds het eerste seizoen, echt verslavend!

 • Oscar Schade
  7 juni 2011 21:11

  Lekkere wij…! Geintje ๐Ÿ™‚
  Zoals je weet ben zelfs ik, als man zijnde, wel thuis in de CW series. Dus ik zal zorgen dat ik snel seizoen 1 heb gekeken, kunnen we daarna samen verder gaan met deel 2.

 • Saar
  7 juni 2011 21:19

  Ik heb de laatste tijd weinig om me in nieuwe series te verdiepen maar wanneer er wat rustigere tijden aanbreken zal ik me er eens in verdiepen.

  • Danielle
   7 juni 2011 23:03

   Zet deze dan maar boven aan je watchlist! ๐Ÿ˜‰

 • Danique
  7 juni 2011 21:36

  Oe, dat klinkt wel goed. Maar ik ben zelf nog bezig met Gossip Girl seizoen 3 :P.

 • Polkadotflying
  8 juni 2011 07:10

  Klinkt goed! Al is mad men toch ook echt wel een aanrader hoor ๐Ÿ˜‰

 • Saskia
  8 juni 2011 07:52

  Klinkt leuk maar heb nog zรณveel series die ik moet bekijken…

 • Lauradenkt
  8 juni 2011 08:35

  Ik heb er wel vaker over gelezen, maar nog nooit gezien eerlijk gezegd!

 • Carmen
  8 juni 2011 10:02

  RE: Ja, ik heb even gezocht en het is http://www.itscarmen.nl/?feed=rss ๐Ÿ™‚

  • Danielle
   8 juni 2011 10:59

   Thanks! Nu hoef ik nooit meer een blog te missen! ๐Ÿ™‚

 • Rosalyn
  8 juni 2011 10:24

  Yes! I love PLL ๐Ÿ™‚ Ben net als jou met de serie gestart als vervanging van mijn GG addiction. Een maandje geleden het hele seizoen in 4 dagen gekeken. Wacht hoopvol op seizoen 2

  • Danielle
   8 juni 2011 11:06

   Goed bezig Roos! Nog 6 nachtjes slapen, alleen jammer dat we dan niet weer gewoon het hele seizoen binnen een paar dagen kunnen bekijken!

 • Jeske
  8 juni 2011 14:06

  Pff weer een van de vele series die worden aangeraden. Ik ga wel eerst gewoon Glee afkijken.

  • Danielle
   8 juni 2011 14:46

   Ik moet de laatste 12 afleveringen van Glee ook nog kijken, dus ik doe gezellig met je mee!
   Volg je de serie op tv of download je de afleveringen?

 • Claudia
  8 juni 2011 14:39

  Hoi! Ik volg je al een tijdje en wilde je even laten weten dat ik jouw blog erg tof vind. Ik blijf je volgen!

  • Danielle
   8 juni 2011 14:45

   Bedankt voor je lieve berichtje!

 • Eva
  10 juni 2011 13:25

  Ik mis Glee & Gossip Girl. Maar als ik nu aan nog een serie begin dan is in september het eind helemaal zoek, kan die twee al amper bijhouden.
  Heb nou trouwens nog wel de hele In Therapie, Adam & Eva, MadMen en TrueBlood seizoenen hier liggen.. Dus vermaak me deze zomer denk ik toch wel!
  Speaking of which, ik ga True Blood maar eens aanzetten ๐Ÿ™‚

 • Carmen
  22 juni 2011 14:09

  Shame on me, ik heb het nog nooit gezien ๐Ÿ˜ก Maar nu de vakantie eraan komt, ga ik dat zeker een keertje doen!

 • Kimberley
  13 augustus 2011 12:32

  Geweldige serie! Ik zit nu te wachten tot de volgende aflevering van seizoen twee, want het is zo spannend dat je niet meer kan stoppen met kijken.

 • Trackback: The Series Of The Year 2011 | Danielle
 • emily
  7 juni 2012 13:26

  Love themmm! Maar ik wacht nog even met het downloaden, zodat ik, als ik in de vakantie niks te doen heb, lekker door kan kijken ๐Ÿ˜€

 • Trackback: This Week’s Finest Moments | 23 | Danielle

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: