Monday. Nothing a pair of shoes can’t fix.

carrie_bradshaw_shoes_quote

Schoenen. Er was een tijd dat ik één paar kocht per half jaar. Schoenen voor de zomer en schoenen voor de winter. Voor de écht warme dagen had ik slippers, voor de écht koude dagen pantoffels of een dik paar sokken in mijn regenlaarzen. Maar niet echt iets daar tussenin. Mijn schoenen werden afgedragen of werden op een gegeven moment gewoon te klein. Schoenen… waren schoenen. Maar inmiddels is het een noodzakelijkheid waar ik geen genoeg van krijg!

Met gevaar voor portemonnee stap ik die ene favoriete winkel binnen. Ik vind een paar Kirk Up shoes in de sale. Die moet ik hebben, want van een zwart paar heb je nooit genoeg. “Past overal bij,” vertel ik mijn vriend enthousiast. Ik houd ze stevig vast, stel je voor dat iemand op mijn schoenen aast en er met de buit vandoor gaat!

Maar er kijkt allang een ander gevaar om de hoek, een ander paar schoenen. Deze moet ik óók hebben, al zegt dat stemmetje in mijn achterhoofd dat die Dunk Sky Hi Nikes uit Antwerpen toch echt pas twee weken oud zijn. Gelukkig sta ik in de New Look en is dat verre van een Shoebaloo, dus ik neem een rigoureus besluit. Ook deze beauty’s gaan met mij mee naar huis.

En om het verhaal nóg iets erger te maken, kreeg ik een überromantisch Valentijnscadeau. Schoenen! Inmiddels telt mijn collectie 40 paar. Hoeveel paar schoenen staan er bij jou thuis?

new_look_camden

New_Look_Kirk_Lace_Up_Flatform_Shoes

Nike_Blazer_Women_Zebra_Shoes_in_Black

Nike_Dunk_Sky_Hi_Liberty_Womens_Shoe

28 Comments

 • Anke
  3 maart 2014 11:50

  Ik ben de laatste tijd ook iets meer schoenen aan het verzamelen. “Oh, maar deze zijn meer als 50% afgeprijst, die kan ik toch niet laten lopen.” Vandaag weer een nieuw paar inlopen, haha 😉

  • Danielle
   5 maart 2014 10:57

   Ha, heel herkenbaar! Lopen je nieuwe schoenen fijn?

   • Anke
    5 maart 2014 19:28

    Nog even wennen, maar komt goed! Baal stiekem al wel dat ze nu niet meer supernetjes en schoon zijn, hahaha ;p

 • Appelig
  3 maart 2014 15:16

  Ik denk dat ik ook een heel eind die richting opga. Hoewel de meeste schoenen vooral kastvulling zijn, ik draag ze bijna nooit. Ik ben wel erg trots op mijn 12 paar Skechers. Die draag ik in de zomer heel vaak.

  • Danielle
   5 maart 2014 10:57

   Wow, wat een mooie verzameling!

 • Bibi
  3 maart 2014 16:13

  Ik heb een periode gehad dat ik echt heel veel schoenen kocht. Nu mag ik van mezelf geen schoenen meer kopen als het geen noodzaak is. Lastig, want stiekem vind ik schoenen altijd noodzaak. De bovenste schoen/laars vind ik trouwens echt prachtig. Een mooie hak en een leuk model. Ik ben gek op rijglaarsjes. He bah! Wakker mijn oudere verslavingen nou niet weer aan!

  • Danielle
   5 maart 2014 10:58

   Ja hè, die passen mooi onder al mijn jurkjes! 😉

 • Mieke
  3 maart 2014 22:13

  “Life is short. Buy the shoes.”
  Is mijn favoriete quote. 🙂

 • The Fashion Panda
  4 maart 2014 09:47
 • Marjolein – vandiedingendus.nl
  4 maart 2014 18:36

  Vrouwen en schoenen, hihi 🙂 Ik heb ook een behoorlijke collectie, maar draag er toch maar echt een paar of 4. Eigenlijk best zonde!

  • Danielle
   5 maart 2014 10:59

   Daar heb ik dus ook last van, ik heb het voornemen om een ‘iedere dag andere schoenen aan’ – challenge te gaan doen. Doe je mee?!

 • Osina
  4 maart 2014 20:14

  Wauw, 40 paar! Eigenlijk heb ik niet zoveel schoenen. Ik heb 2 paar schoenen die ik vaak draag (laarsjes en lage converse) en verder heb ik nog een paar hakken en sneakers, haha.

  • Danielle
   5 maart 2014 11:00

   Converse is fijn en past overal bij. Misschien ging ik daar de mist in, door die van mij weg te gooien… 😉

 • LNNK
  5 maart 2014 19:02

  Ik denk dat ik net zoveel schoenen heb als jij. Het stomme is dat ik er maar een paar veel draag haha. Hoe dan ook ik vind de laarsjes leuk. Zelf heb ik ook van die hoge nikes. Zo blij mee.

 • The Fashion Panda
  6 maart 2014 08:47

  Thanks for following me, followed you back dear ! 🙂

  http://www.thefashionpanda.be
  http://www.thefashionpanda.be

 • Sheelagh
  6 maart 2014 10:07

  Haha ik had dit kunnen schrijven, ik heb denk ik ongeveer het dubbele van jou alleen. Oeps. Het mezelf nu even een schoenenverbod opgelegd. Het stomme is dat ik er veel niet vaak (lees nooit of 1 x per jaar) draag maar er toch geen afscheid van kan nemen…

  • Danielle
   17 maart 2014 17:45

   Herkenbaar! Hebben we toevallig dezelfde maat? Dan kunnen we schoenen uitwisselen 😉

 • Indira
  7 maart 2014 11:17

  Wow, haha! Ik wou dat ik ook meer schoenen had… 😛

 • LINSEY SIJMONS
  9 maart 2014 20:04

  Die laatste zijn vet!

  xxx Linsey from POSE-BLOG.COM

 • Laura
  12 maart 2014 18:03

  Ik vind die Nikes echt ontzettend gaaf! Hebben, hebben, hebben;)

  xx Laura

 • Rosie
  14 maart 2014 14:58

  Wow wat veel schoenen heb je hahaha, heerlijk! Eerder kocht ik ook heel veel schoenen maar de laatste maanden is dat echt een stuk minder geworden. Ik vind het vaak zo’n grote klap geld in één keer!

  Op dit moment ben ik op zoek naar trouwschoenen. Ik wil geen standaard schoenen onder mijn jurk die je in al die bruidszaken ziet (ik vind ze vreselijk) maar de zoektocht naar schoenen die je dan wel wil is ook een drama haha. Niks lijkt op wat ik in mijn hoofd heb.. Zucht! Maar buiten dat hou ik van schoenen hehe!

  Fijn weekend alvast! Veel liefs, Rosie

  • Danielle
   17 maart 2014 17:44

   Oh wow, dat is een flinke uitdaging. Zeker als je al iets in je hoofd hebt zitten. Ik kan mij nog herinneren dat ik op zoek ging naar schoenen voor mijn zus haar bruiloft. Donkerblauwe pumps moesten het zijn, wat een zoektocht! En daarna zag ik ze natuurlijk overal. Succes!

 • Esmee
  17 maart 2014 18:34

  Heyy! Heel erg bedankt voor je berichtje + follow. VRAAGJE, beetje raar misschien. Maar ben jij niet xd44ntjuh? Hahaha, ik herinner me jouw gezicht geloof ik van een website waar ik vroeger op zat, pixelated pastels ofzoiets :P! xxxxx

  • Danielle
   17 maart 2014 18:50

   Wow, Pixelated Pastels! Dat is lang terug!! Mooie tijden waren dat!! Wat grappig dat je me herkent, tot voor kort blogte ik trouwens nog gewoon op xd44ntjuh.nl 😉

 • blauwesokken
  21 maart 2014 17:34

  Woohoowie hihi! Maarrr ik snap je helemaal! Ik tik de 40 paar schoenen ook wel aan….. inclusief sandaaltjes en zomerschoentjes, oops. Daarom heb ik besloten dat ik een half jaar lang geen schoenen koop! (en kleding en jassen) en dat gaat me aardig goed af 🙂

 • The Citizelle
  20 april 2014 09:08

  Aaaah 😀 ik werk in een schoenenwinkel en moet dagelijks op mijn tanden bijten om weer niet verleid te worden tot een nieuw paar, ik snap je dus helemaal! 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: