Ich bin im Film

Movie Park Germany

We leefden de afgelopen dagen van popcorn, ijs en patat. Deze ongezonde etenswaren hielpen niet zozeer tegen de misselijkheid, maar gelukkig begon mijn maag alleen de protesteren in de – toch best doodnormale – zweefmolen. Samen met het gezin vermaakte ik mij tijdens het zonnige Paasweekend in Movie Park Germany.

To The Wild Wild West
Ik probeer weleens lollig te zijn door Duits te praten met vriendinnen. Vooral ‘Haben wir kontakt, ja?’ is favoriet. Maar na mijn bezoek aan Movie Park Germany zal ik onze Oosterburen niet meer belachelijk maken. Dat doen ze namelijk zelf al. Na een voorspoedige autorit van drie uur kwamen we aan in het zonnige Ruhrgebied. Bij aankomst werd ons het programma van de verschillende hoogstaande shows in de handen gedrukt. Vol enthousiasme stapten we Warsteiner Saloon binnen om ons te laten vermaken door stoere cowbowpraat. Helaas ging het daar de mist in. Zo’n Wild West Showtown is al ongelofelijk overdreven, maar in het Duits (het leek zelfs nagesynchroniseerd) was het om te huilen. We sneakten daarom snel de zaal uit (mijn ouders stonden als eerste buiten) en gingen op zoek naar de ingang van de Crazy Action Stunt Show (spreek het voor de leukigheid even uit met Duits accent). De explosieve show zorgde er niet voor dat we naar adem moesten happen, maar vermakelijk was het wel. En ik zal bij deze verder mijn mond houden over de ‘wervelende’ X-men show.

Actie in de attractie!
Een show dat wΓ©l noemenswaardig is, was Het Skrek 4D avontuur. Ik stel daarom voor dat we in Γ‘lle Nederlandse bioscopen bewegende stoelen, sproei-installaties en windmachines plaatsen voor de optimale beleving van Pirates of the Carribean 4, Avatar II of het laatste deel van Harry Potter. Waar ik – en mijn metgezellen – ook over te spreken waren, is de aankleding van het park. Zelfs over het kleinste muurtje lijkt nagedacht te zijn. Daarnaast is er trouwens ook niets mis met de attracties, ik durf zelfs te zeggen dat we er een nieuwe favoriete attractie bij hebben; de Crazy Surfer. En ook de achtbanen en wildwaterbanen werden door ons vol enthousiasme bestormd.

Die gele spons met broek
Nu moet ik trouwens eerlijk bekennen dat een attractiepark met loslopende Spongebob mijn goedkeuring zeker kan krijgen. En afgezien van de paar belabberde shows hebben we ons heerlijk vermaakt. We hebben genoten van de zon, waren vol lof over het Mercure hotel in Duisburg en keerden moe maar voldaan terug naar huis.

Wat is jouw favoriete attractiepark?
En heb jij al eens een bezoek gebracht aan Movie Park Germany?

6 Comments

 • Lauradenkt
  28 april 2011 16:17

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt leuk πŸ™‚ En ik vind zelf Disney heel erg leuk πŸ˜€

 • Olga
  28 april 2011 16:58

  Ik krijg uitslag van themaparken en nu ik dit lees weet ik ook weer waarom πŸ˜›

 • Eva
  28 april 2011 17:10

  Nou weet ik het weer!
  In onze vaste kroeg, de Move (je weet wel) komt vaak een meisje die tevens hier in de buurt woont.. En die doet me altijd zooo aan jou denken, heb al ik weet niet hoevaak aan mensen gevraagd ‘Vind je haar niet op Danielle lijken?’
  Maar dat doet ze helemaal niet! Ze lijkt op je zus!
  En ben met ex A. naar MoviePark geweest, daarna noooit meer.. πŸ˜‰

 • Jeske
  28 april 2011 18:11

  Ik ben nog nooit in Moviepark Germany geweest, maar mijn favo park is gewoon de Efteling. De combinatie van sprookjes en leuke attracties, de sfeervolle aankleding, de herinneringen die overal aan plakken. Ik hou er gewoon van (naast het feit dat er diep in mij absoluut een sprookjesprinses schuil gaat).

 • Saskia
  29 april 2011 14:36

  Oh leuk, hier ben ik nog nooit geweest. Misschien leuk een keertje heen te gaan πŸ™‚
  Ik ga echt al jaren niet meer naar dit soort parken…

 • Carmen
  30 april 2011 20:41

  Klinkt heerlijk! Ik ben er nog nooit geweest, maar mijn zusje wel een keer en die was ook een groot fan van Shrek in 4D ^^

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: