Serie: Glee | I Am Such a Gleek

GleeEen paar weken geleden had niemand nog gehoord van de – inmiddels uitgegroeid tot – hitserie Glee. Maar toen was daar RTL5, een overdosis promotiemateriaal en – voor mij – een overtuigend vriendje dat mij voor de beeldbuis zette om te genieten van deze Amerikaanse, komische en vooral muzikale televisieserie.

Gleeked
Natuurlijk zag ik de hashtag #Glee al verschillende keren voorbij komen op Twitter. Verschillende volgers vlogen door het eerste seizoen. Maar ik wist het nog zo net niet. Ik schatte de serie in als een slap aftreksel van High School Musical, The Boat That Rocked en Hairspray. Of was Fame – I’m gonna live forever! – wellicht in een nieuw jasje gestoken? Nadat ik de eerste afleveringen had bekeken, snapte ik waarom Glee zo’n hit is geworden in Amerika. Terwijl wij het moeten doen met Freek Bartels als acterend, zingend en dansend talent, barst Glee bijna uit zijn voegen van het Broadway-talent. De personages, de setting, het verhaal, de (herkenbare) nummers: alles lijkt te kloppen en zorgt iedere aflevering weer voor 44 minuten kijkplezier. In de eerste dertien afleveringen kun je al genieten van maar liefst 70 nummers. En een aantal van deze nummers zijn deze week zelfs de top 40 binnen komen sluipen! A biting comedy for the underdog in all of us. Join the club.

Glee, het verhaal
In de serie staat de Glee Club van de McKinley High School centraal. Deze club, waarin leerlingen dansen en zingen, stond ooit aan de top. Docent Will Schuester is vastbesloten de slapende Glee Club nieuw leven in te blazen en mee te doen aan de beroemde competitie The Nationals. Leerlingen en collega’s verklaren hem voor gek, maar hij legt alle spottende reacties naast zich neer. Na een oproep melden zich vijf leerlingen voor Glee Club. Het zijn allemaal outsiders, maar toch is Will enthousiast. Ondanks de kritische houding van anderen doen de leden er alles aan om hun Glee Club tot een groot succes te maken. Daarbij stuiten ze op de nodige weerstand van Sue Sylvester, coach van de cheerleaders. Zij moet een deel van haar budget met Will delen en is vastbesloten Glee Club ten gronde te richten.

Gleek out!
Ik kan niet wachten tot ik bij de vijf afleveringen ben beland waarin – mijn heldin – Idina Menzel (Wicked) een gastrol speelt, de aflevering waarin Britney Spears de hoofden van de Glee Club-leden op hol brengt en de dag waarop zij strijden voor hun overwinning. Ondertussen heb ik nog 30 afleveringen tegoed en geniet ik in de tussentijd van Glee The Music Vol. 1, 2 en 3. Kun jij ook geen genoeg krijgen van Glee? Speel dan het bordspel, lees de boeken, download the iPhone app, doe de Glee-Sing-A-Long of geniet – net als ik – van de vele herkenbare nummers. En heb je Glee op RTL5 onverhoopt gemist? Kijk dan de aflevering(en) online.

16 Comments

 • OSC4R
  5 oktober 2010 22:55

  Zelfs dat overtuigende vriendje vind het een leuke serie. *downloadt de Glee karaoke app*

 • Jeske
  6 oktober 2010 07:24

  Ik kwam er van de week achter dat Glee zelfs herhaald wordt op zondagavond! Maar ik ben ook echt al een gleek. Geweldige serie!

 • Carmen
  6 oktober 2010 09:04

  Misschien moet ik het toch maar eens gaan kijken..

 • Alyssa
  6 oktober 2010 17:47

  Jaaa, ik vind Glee echt super! Heb inmiddels seizoen 1 al minstens twee keer gezien hihi. Ik vind vooral de muziek superleuk elke keer!

 • Esmeralda
  6 oktober 2010 21:08

  Ik had het ook nog nooit gezien tot ik de herhaling zondag zag. Ik was meteen verkocht. ben nu seizoen 1 aan het downloaden en ik kan niet wachten tot ik hem binnen heb! 😀

  liefs xx

 • Kimberley
  8 oktober 2010 11:45

  I´m a Gleek too!

 • Pauline
  8 oktober 2010 12:50

  Ik ben al een happy gleek sinds november 2009 <333 Ik heb de seizoen 1 versie uit Amerika gekocht!

 • t
  9 oktober 2010 14:39

  niemand … behalve ik ^^ ik ben gleeker sinds de show vorig jaar in de states begon 😛

 • Louise
  9 oktober 2010 14:40

  Ik zit vanaf aflevering 1 op Rtl5 bij de Gleek-club ^^ Wat, naar de Amerikaanse maatstaven, belachelijk laat is.

 • Annouska
  9 oktober 2010 20:26

  Ik snapte de hype maar niet om een stelletje zingende mensen in een 45 minuten durende tv show. Ook ik dacht dat het een hype was en een slap aftreksel van vele andere dingen.

  Maar ik heb sinds vorige week een aantal avonden mezelf naar bed moeten slepen want ik ben helemaal verslaafd en ben inmiddels net zo ver met de afleveringen in Amerika. Dus ik loop vrij voor op nederland.

 • Desiree
  9 oktober 2010 21:38

  Ik had er ook al zoveel over gehoord dat ik die eerste avond braaf voor rtl5 zat. En vervolgens móest en zou ik de rest van de afleveringen zien. Nog heel even en ik loop gelijk met de US, maar ik zit nog steeds op dinsdag voor de TV (omdat het ook een tweede keer zo leuk is) 😀

 • Joyce
  10 oktober 2010 09:54

  Zelf heb ik er nog helemaal niks van gezien, het is wel een hype aan het worden, ik zie het overal waar ik maar kijk op het internet.

  Misschien moet ik me binnenkort ook maar eens aan een aflevering gaan wagen..

 • Sanne
  10 oktober 2010 14:48

  Glee rocks 🙂 Ik ben nu bij met Amerika en ben iedere week weer blij als er een nieuwe aflevering is.

 • Lnnkz
  12 oktober 2010 19:38

  Ik werd tijdens mijn reis in Azië al doodgegooid met reclame en nu in NL ook. Toch maar besloten om te gaan kijen en ik moet zeggen: leuk! blij, maar leuk!

 • Lisa
  13 oktober 2010 16:19

  Ik vind het ook leuk, alleen merk ik nu al dat ik een beetje al af haak.

 • roos
  14 oktober 2010 13:53

  Glee makes me happy, makes me wanna dance, sing and have fun all day long!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: