Gooische Vrouwen: de film

Gooische Vrouwen

We zaten er met smart op te wachten; méér Gooische Vrouwen. En we werden beloond met een film waar je ú tegen zegt. In ’t Gooi verlopen de levens van de vier vriendinnen zoals gewoonlijk alles behalve soepel. Cheryl laat door haar onzekerheid een boobjob aansmeren en Anouk wordt door haar dochter uitgemaakt voor slet. Claire heeft het moeilijk als haar Mereltje – en dus ook haar kleinzoon – vertrekt naar Burkina Faso en Roelien slaat door in het redden van de wereld.

Hoge verwachtingen
De verwachtingen waren hoog, maar Linda de Mol en consorten heeft ze dubbel en dwars waargemaakt. Er was een tijd dat ik dacht dat Gooische Vrouwen niets voor mij was. Maar toen ik eenmaal met de eerste aflevering begon, was ik verkocht. Ik heb gehuild bij het overlijden van Willemijn, ik adoreerde de stijfheid van Claire, sidderde bij de sluwheid van Tippiwan en had steeds weer medelijden met die arme Vlinder.

Het merk
Na 42 afleveringen en 5 seizoenen was het mooi geweest. Aan al het goede komt een eind en Linda de Mol moet vast gedacht hebben dat het slim is om op het hoogtepunt te stoppen. Dat ‘het merk’ Gooische Vrouwen deze week naar veel grotere hoogte(n) zou stijgen, daar konden Linda, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk alleen maar van dromen.

Schaterlach
Recensenten zijn lyrisch over de film; verkocht door de scherpe dialogen, ontroerende scenes en natuurlijk zorgt de film regelmatig voor een schaterlach. Weg met Sex and the City. Weg met Desperate Housewives. Deze film is tamelijk voortreffelijk. Op elk gebied. Over een jaar mag je mij dan ook zéker wakker maken voor Gooische Vrouwen de film 2.

Wat vind jij van Gooische Vrouwen?

6 Comments

 • Jeske
  13 maart 2011 21:55

  Ik moet nog gaan, mn tante heeft kaartjes gewonnen die ze niet hoeft, dus ik ga zeker binnenkort deze film zien!

 • Femke
  14 maart 2011 13:55

  Ik moet deze film nog zien, ga heel snel kijken. Ben echt reuze benieuwd.

 • Carmen
  14 maart 2011 16:44

  Lijkt me erg leuk!

 • Esmeralda
  14 maart 2011 19:57

  Ik vond ‘m ge-ni-aal! =)
  Voor mij mag er gauw een GV 2 komen!

 • Danique
  17 maart 2011 23:06

  Ik heb hem nog niet gezien maar hij lijkt mij leu-heuk!

 • Nadine
  20 maart 2011 15:29

  Ik ga hem ook nog zien!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: