Editors Eat Raw Meat

Editors Eat Raw Meat

Do you know that feeling, when you listen to that special kind of music from your favourite band?

Het was Pinkpop 2006. Elma en ik wilden het optreden van Bløf op het hoofdpodium ontwijken en doken de tent in. Daar stuitten we eerst op een optreden van Jamie Lidell en uiteindelijk stonden we vooraan bij een optreden van Editors. Never heard of that band before. Maar daar kwam al snel verandering in. Het was liefde op het eerste gezicht toen de gitarist voor onze neusjes zijn ‘ding’ deed. De muziek klonk ongelofelijk goed en Elma was erg gecharmeerd van de zanger (mét spastische bewegingen).

Editors
Serious business: front row.

Eenmaal thuis ontdekten we de namen van de bandleden: Tom Smith (zang/gitarist), Chris Urbanowicz (gitarist), Ed Lay (drummer) en Russell Leetch (bassist). Daarnaast konden we drie liedje bemachtigen: Blood, All Sparks en Munich. Inmiddels staan er 62 nummers op mijn laptop, bracht de band 3 cd’s uit en staat hun laatste single Papillon zelfs in de top 40.

Elma en ik gingen in maart 2008 naar een concert in de Heineken Music Hall en tijdens een signeersessie op Pinkpop 2008 – ik moest het zonder Elma doen dit keer – liet ik mijn cd signeren en ging ik op de foto met één van mijn helden. En om het nog leuker te maken, ook op Rock Werchter stond Editors op het podium. En toen ging ik overdrijven, op Lowlands zag ik ze weer, maar dit keer weer naast mijn maatje Elma.

Editors
Not so charming…

Editors
Eva & Tom.

Editors
Russell says HI!

Editors
Great gig @ Lowlands

Editors
Tom kijkt gelukzalig.

En toen was het begin oktober tijd voor een nieuwe cd. De gitaren maakten plaats voor synthesizers en drums. Het klonk vreemd, niet slecht, maar anders. Ik was bang dat deze nieuwe songs live verschrikkelijk tegen zouden vallen. Maar nu ik afgelopen zondag – vergezeld door Elliebellie – in de Melkweg stond te rocken én de daaropvolgende dag in de Oosterpoort in Groningen, wist ik dat ik nooit had mogen twijfelen aan ‘onze baby’. Ik heb er totaal geen spijt van dat we twee dagen achter elkaar de band hebben gevolgd als groupies. Na afloop in Groningen probeerden we de artiesteningang te vinden, en met succes. Vervolgens waren we helemaal in de wolken toen Ed een praatje met ons kwam maken. En was is hij klein! Grappig, dat zo’n mannetje zo hard op de drums kan slaan.

Editors
I can almost touch him!

Editors
Piano’s and synthesizers all over the stage.

Editors
Met drummer Ed.

En nu durf ik ook eindelijk toe te geven dat Tom Smith ook ongelofelijk sexy is. Maar toch, geloof ik dat ik liever mevrouw Urbanowicz wil worden (Jeroen van Koningsbrugge en Tommie hebben beide een lieve vrouw en een schattige baby…). En oh, ik heb een zwak voor mannen met baardhaar.

15 Comments

 • Marlies
  14 november 2009 07:15

  hahahahahahahahahahah heeeeeeeeerlijk!

  PS> ook ik ben van de mannen met baardhaar… mjammie!

 • Claudia
  14 november 2009 08:45

  Hahaha, maar baardhaar prikt!

 • Saar
  14 november 2009 10:32

  Nou, mevrouw Urbanowicz, aangenaam kennis te maken, is het wel goed als ik je gewoon mevrouw Jansen oid. noem krijg dat Urbanowicz mijn mond niet uit ;-).
  .-= Saar´s laatste blog ..Het zal je gebeuren… =-.

 • Kim
  14 november 2009 10:49

  Ik vind het altijd leuk om te lezen dat mensen nieuwe bandjes enzo ontdekken.. Het is mij nog niet overkomen.. Waarschijnlijk ook omdat ik me hier totaal niet mee bezig hou :P..

  Baardhaar is sexy!
  .-= Kim´s laatste blog ..Huishouden =-.

 • Jeske
  14 november 2009 11:42

  Baardhaar is dan weer niet helemaal mijn ding. Maar wel grappig dat jullie ze eigenlijk zo “per ongeluk” hebben ontdekt enkel omdat jullie niet naar Blof wilden. =P
  .-= Jeske´s laatste blog ..Ask me anything =-.

 • Olga
  14 november 2009 12:21

  Jij staat ook helemaal krom daar of niet? 😛

 • Dagmar
  14 november 2009 18:54

  Wauw, lucky bastard! De Editors zijn gewoon hartstikke goed ^^
  Tom is inderdaad best wel sexy! En Ed ook :’)

 • Desiree
  15 november 2009 13:34

  Baardhaar is niet echt mijn ding geloof ik 😉 En wat is die ene kerel een ukkepuk zeg :’D (En je hebt een coole jas :’D ghehe)
  .-= Desiree´s laatste blog ..Accepted! =-.

 • Bibiane
  15 november 2009 20:05

  Tom Tom Tom 🙂 hehe lekkere vent 🙂
  Ik hou ook van mannen met (een beetje) baardhaar. Kvind de foto’s cool 🙂 (en heb precies niet veel zinnigs te zeggen… Oh ja, toch wel: Tom Tom Tom!! :p )
  .-= Bibiane´s laatste blog ..Why I love Irish men (en Colin Farrell in het bijzonder) =-.

 • Just J.
  16 november 2009 14:22

  Sommige mannen met baardhaar zijn woest aantrekkelijk, damn!!
  Had nog nooit van de band gehoord, maar het liedje Papillon ken ik dan weer wel en dat is zeker een goed nummer!

  Lfss!

 • Arantxa
  18 november 2009 16:17

  Haha je moet wel voor een Single Gentleman gaan hoor. Een getrouwde man is so not done! 😛
  .-= Arantxa´s laatste blog ..141. "De meest “fashionable” webwinkels op 1 locatie!‏" =-.

 • Galaxybunny
  18 november 2009 20:43

  Leuke foto’s!

 • Eva
  19 november 2009 20:14

  My goood.. mag jij zomaar foto’s van mij gebruiken zonder dat ik daarvan op de hoogte ben? :p
  .-= Eva´s laatste blog ..Nieuws =-.

 • Chinouk
  21 november 2009 15:43

  De Editors ken ik nog niet, maar ben wel gek op Jamie Lidell!

 • Elma
  21 november 2009 20:12

  Sorrysorry dat ik deze nu pas lees! Maar aaaaaaaah ik word er weer heemaal blij van! Onze baby hahaha 🙂 EDITORS roelen! 😀 😀 😀

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: