De ‘ik-hou-van-meuk’-tag

De ‘ik-hou-van-meuk’-tag

Mijn vintage typemachine en Crosley platenspeler

Shame on me! Deze blog stond al weken (maanden?) in mijn concepten, geduldig wachtend om geschreven te worden. Door Eva werd ik gevraagd eens gezellig te kletsen over mijn meuk. Toevallig heb ik daar genoeg van in huis staan, zoals jullie eerder hebben kunnen zien. Hoog tijd om daar eens wat dieper om in te gaan aan de hand van een aantal vragen, bedacht door Laura van Ooh La Lau!

Hoe vaak ga je naar de kringloop?
Verbazingwekkend weinig. Mijn vriend daarentegen doet graag een rondje kringloop in de omgeving: van De Boemerang in Amstelveen naar de Dorcas in Aalsmeer. Je vindt mij eerder op een vintage markt als de IJ-Hallen of de Rommelige Zondag in de Marktkantine. Ook ga ik eens in de paar maanden naar de Vintage Per Kilo sale en kijk ik regelmatig in de Amsterdam Yard Sale Facebookgroep.

IJ-Hallen

Bovenstaande foto maakte Lieke tijdens een bezoek aan de IJ-Hallen. Kun je mij vinden?

Wat is je favoriete kringloop?
Een bezoek aan de IJ-Hallen staat met stip op nummer één. Alweer 3 jaar terug bezocht ik de markt voor het eerst, ik was gelijk verkocht. Ik heb er zelf ook verschillende keren mijn meuk verkocht, hartstikke leuk!

Wat is je grootste tweedehands aankoop?
De grootste aankoop in omvang is een grote vintage kist voor onze LP’s (die alles bij elkaar ook best groots zijn). De kist moet zijn definitieve plek nog krijgen. En wanneer we die gevonden hebben… zal ik voor jullie zeker een foto maken!

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?
Mijn typemachine (en de typemachine van Eva).

Show hier je ‘trots’:

Vintage typemachine

Wat was het beste koopje ooit?
Kies ik voor het vintage lijstje uit Berlijn, onze miniatuur wereldbol van een euro of voor mijn leren bruine laarzen van 5 piek? Omdat mijn hart sneller gaat kloppen bij het eerste, laat ik hieronder tóch alleen het oude lijstje zien. Met speciale herinneringen aan mijn weekend in Berlijn én de te gekke print van Mateo Dineen die in het lijstje prijkt.

Mateo-Art | ZoZoVille Berlijn

Wat was je slechtste koop ooit?
De 3 jasjes die ik kocht tijdens mijn eerste bezoek aan de IJ-Hallen. Ik heb ze nooit gedragen en ze zijn inmiddels op zoek naar een nieuwe eigenaar!

En de drie bloggers aan wie ik de tag doorgeef zijn…
Lieke
Lesley
Linsey

Vintage camera Kodak

8 Comments

 • annouska
  11 december 2014 19:05

  Leuk om te lezen. Ik moet ook eens vaker naar dit soort winkels en markten, want je kan echt zoveel leuks vinden..

  • Danielle
   11 december 2014 19:11

   Je moet wel even zoeken en doorzettingsvermogen hebben… en je moet niet bang zijn om te onderhandelen over de prijs haha!

 • Shanti
  11 december 2014 21:35

  wat een leuke tag is dit! Ik zou echt vaker naar de kringloop moeten gaan 🙂

 • Mieke
  12 december 2014 11:02

  Die typemachine is echt heel gaaf!!
  Ik zou ook eens wat vaker bij de Kringloop moeten neuzen, je kunt soms zulke leuke dingen scoren!

 • Lenneke
  14 december 2014 12:21

  Meuk? Dit zijn parels!!

 • Sylvia
  14 december 2014 15:20

  Haha, ik zag je meteen staan op die foto 😉 Damn, wat een toffe spullen! #jaloers

  • Danielle
   16 december 2014 20:44

   Haha jeetje, ben ik zo opvallend? 😉

 • Tess
  18 februari 2015 10:50

  Super toffe pareltjes! 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: