10-

10-Op de basisschool kregen we weleens cijfers, maar dat stelde eigenlijk niets voor. Je schreef onder gezonde spanning mee aan het dictee, maakte je opdrachten uit je rekenboek en knutselde een werkstuk in elkaar bij wereldoriëntatie. Mijn allereerste cijfer op de middelbare school is mij daarentegen wel bijgebleven. De zenuwen zullen wel door mijn lijf gegierd hebben tijdens het maken van mijn eerste ‘echte’ toets, ik moest (van mezelf) meer dan goed presteren. En dan deed ik door een 10- bij wiskunde te halen. Dat ene leestekentje achter het cijfer kwam door de eerste opgave: we moesten een cirkel tekenen met onze passer, maar in mijn getekende ronding zat nog een ander extra gaatje wat daar niet had mogen zijn. Een klein foutje, maar wel afgestraft met een min. Bovendien schreef ik cirkel met een c (Circel), wat volgens de leraar natuurlijk niet door de beugel kon. Tegenwoordig ben ik al blij met een 6, kom maar op met die studiepunten! Maar stiekem zal ik altijd streven naar die 10, en dan graag zonder die min.

13 Comments

 • Miekoe
  12 mei 2010 12:57

  Wat een zeurpiet van een leraar omdaar die – voor te geven!
  Herkenbaar trouwens. In de brugklas wilde ik ook altijd zo hoog mogelijk. Tijdens mijn laatste studie vond ik een voldoende al genoeg. 😉 Gehaald is gehaald!
  .-= Miekoe´s laatste blog ..Spring =-.

 • It’s Wendy
  12 mei 2010 13:40

  Haha, vroeger op de basisschool wilde ik ook zo hoog mogelijk scoren. Op de middelbare school werd dat al snel minder (als het maar een 6 of 7 was) en toen ik op de HBO zat ging het alleen nog maar om het binnen halen van die studiepunten (oftewel een 5,5 was voldoende). Niet dat ik niet mijn uiterste best deed. Dat blijkt wel uit de 8en die ook wel eens voorbij kwamen.

 • Lnnkz
  12 mei 2010 13:41

  Haha ik was altijd snel tevreden.. erg he!
  .-= Lnnkz´s laatste blog ..p1010757 =-.

 • Jeske
  12 mei 2010 16:47

  Wat miereneukerig, om daar dan een – voor te geven. En ach, al is het een 5,6 gehaald is gehaald dan ben je er weer vanaf, maar mooie punten zijn natuurlijk altijd welkom.
  .-= Jeske´s laatste blog ..Games =-.

 • Esmeralda
  12 mei 2010 22:01

  Ik heb mijn examens gehaald (zonder cijfers want je bent geslaagd of niet) en daar gaat het allemaal om, die cijfers tellen helemaal niet meer mee als je examen gaat doen!

  liefs x

 • Laura Abigail
  13 mei 2010 12:20

  Ik was altijd heel perfectionistisch in het middelbaar…. maar nu is het gewoon niet meer haalbaar, en dan moet je blij leren zijn als je er al door bent 🙂

 • roos
  13 mei 2010 12:52

  Mooie tijden, de basisschool. Hoefde je je nog geen zorgen te maken.
  .-= roos´s laatste blog ..Happy birthday to Robert Pattinson ! =-.

 • Bloos
  13 mei 2010 15:42

  Wat was de basisschool eigenlijk leuk als je zo terug kijkt! Haast geen huiswerk, hoge cijfers halen en heeeeel veel afspreken met vriendinnetjes van school en uit de buurt. Zo lekker!
  .-= Bloos´s laatste blog ..Giro D’Italia in Utrecht =-.

 • Danique
  13 mei 2010 18:06

  Als ik echt mijn best zou doen dan zou ik best wel hoge cijfers kunnen halen, maar ja ik ben wat dat betreft nogal lui en ben inderdaad ook al blij met een 6.

 • Eva
  14 mei 2010 14:26

  Haha voor het eerst nu, bij stage, wens ik ook echt een keer een goed cijfer. Normaal kan het me echt niks schelen maar dit gaat me toch wel een beetje aan het hart ofzo 😉
  .-= Eva´s laatste blog ..Schriftelijke vrijheid #04 =-.

 • Marieke
  14 mei 2010 17:08

  Haha, erg eigenlijk, dat je mentaliteit zo verandert in de loop der jaren.. Ik was idd ook al erg blij met een voldoende!
  .-= Marieke´s laatste blog ..Kassameisje =-.

 • Louise
  14 mei 2010 20:24

  Altijd voor die 10 gaan hoor 🙂 Je inzet is het belangrijkst.
  .-= Louise´s laatste blog ..Each moment is new. Freeze the moment. =-.

 • Annika
  16 mei 2010 16:37

  Jeetje, wel een beetje laf om voor dat kleine dingetje een min te geven. Maar inderdaad, zolang je nu maar een voldoende haalt, mag je blij zijn. 🙂
  .-= Annika´s laatste blog ..Echte post =-.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: